Bilgisayar hakkında bilge arkadaşlar size zahmet yardımcı olur musunuz

onkuans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar siz bilir kişilerin cevabına ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim
Monitörüm klavyem mouse kulaklığım herşey hazır kasaya ayırdığım fiyat 15 bin tl ama sizden tek ricam tarafsız olarak konuşmanız pc hocasının son sistemi sipariş ettim sonra içime sinmedi kasa filan hoşuma gitmedi ve iptal ettim size sorum şu 15 k ya en iyi sistem tavsiyeniz nedir hero sistem mi almalıyım veya bilmediğim daha iyisi var mı pek anlamıyorum birde sizce intel işlemci nvdia kart mı yoksa ryzen işlemci radeon kart mı nacizade düşüncelerinizi merak ediyorum teşeşkürler

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Sinerji, işlemci upgrade kısmına güzel bir zam yapmış.
1663755239808.png

1663755250873.png

Yani R5 5600 seçtiğiniz zaman HERO ile neredeyse aynı fiyata denk geliyor. Üstelik HERO'daki kasa Barit'e göre daha iyi.
Bu yüzden, iki sistem arasından birini seçmek gerekirse +150 TL farkla HERO'yu seçmek daha mantıklı duruyor.
1663755322617.png

1663755337977.png

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Peki ya intel ve nvdia kurulu bir sistem düşünülmez mi ?
Bende sizin gibi bugün aldığım sistemi iptal ettim bı baktım piyasada ne var diye 2 sistem arasında kaldım biri Hero diğeri ise Game Garajın. Ne yapmak istediğinize göre degisir sanırım.

Hero
- Saf güç olduğu için oyun tarafında daha güçlü olduğu söyleniyor.
- Tüm ürünler bakımından akılda soru işareti olabilecek bir tek anakarti var o da çok sorun değil b450 ile yariyormus

Game Garaj
- Nvidia kartları Yayın , Render , Yazılım için daha iyi olduğu söyleniyor.

- Bu sistemde i3 12100F ve 3060 var biraz bütçeyi aşıp 12400F yaparsanız fiyat 15400₺ oluyor ancak bunda benim için kafamı kurcalayan kasa ve PSU oldu araştırdığımda idarelik olduğu satılıp yenisi alınması gerektiğini gördüm zaten sıfır alıyorum al sat yap ile uğraşmak yerine Heroyu tercih ettim

Ama Game Garajda Kasa iyi olsaydı ve bütçem 12400F ile almaya yetseydi onu tercih ederdim sonuçta bu iki sistemde piyasada bulunan bütün oyunları oynatır diye düşünüyorum

Tercihim Hero'dan yana sağlıklı günler

KS

onkuans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Sinerji, işlemci upgrade kısmına güzel bir zam yapmış.
Ekli dosyayı görüntüle 7555
Ekli dosyayı görüntüle 7556

Yani R5 5600 seçtiğiniz zaman HERO ile neredeyse aynı fiyata denk geliyor. Üstelik HERO'daki kasa Barit'e göre daha iyi.
Bu yüzden, iki sistem arasından birini seçmek gerekirse +150 TL farkla HERO'yu seçmek daha mantıklı duruyor.
Ekli dosyayı görüntüle 7557
Ekli dosyayı görüntüle 7558
Anladım peki bu ikisinden başka bir bu performans ve fiyatta bir seçenek gözükmüyor acaba biraz daha beklemeli miyim yeni sistemler açıklanacak mı taner abinin çıkaracağı dışında o zaten 12 k ve altı fiyatlar olacak

KS

onkuans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Bende sizin gibi bugün aldığım sistemi iptal ettim bı baktım piyasada ne var diye 2 sistem arasında kaldım biri Hero diğeri ise Game Garajın. Ne yapmak istediğinize göre degisir sanırım.

Hero
- Saf güç olduğu için oyun tarafında daha güçlü olduğu söyleniyor.
- Tüm ürünler bakımından akılda soru işareti olabilecek bir tek anakarti var o da çok sorun değil b450 ile yariyormus

Game Garaj
- Nvidia kartları Yayın , Render , Yazılım için daha iyi olduğu söyleniyor.

- Bu sistemde i3 12100F ve 3060 var biraz bütçeyi aşıp 12400F yaparsanız fiyat 15400₺ oluyor ancak bunda benim için kafamı kurcalayan kasa ve PSU oldu araştırdığımda idarelik olduğu satılıp yenisi alınması gerektiğini gördüm zaten sıfır alıyorum al sat yap ile uğraşmak yerine Heroyu tercih ettim

Ama Game Garajda Kasa iyi olsaydı ve bütçem 12400F ile almaya yetseydi onu tercih ederdim sonuçta bu iki sistemde piyasada bulunan bütün oyunları oynatır diye düşünüyorum

Tercihim Hero'dan yana sağlıklı günler
Sipariş verdin galiba heroyu hayırlı olsun kardeşim acaba diyorum bende hero mu alsam 1 hafta filan daha beklesem yeni sistemler çıkar mı diye düşünüyorum açıkcası

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Sipariş verdin galiba heroyu hayırlı olsun kardeşim acaba diyorum bende hero mu alsam 1 hafta filan daha beklesem yeni sistemler çıkar mı diye düşünüyorum açıkcası
Verdim çok şükür kazasız belasız kullanmak nasip olur insAllah. Valla siz bilirsiniz 1 hafta sonrada çıkabilir 1 ay sonrada önemli olan aldığınız sistemin içinize sinmesi Bu yüzden sinerjidekini iptal edip bunu almışım ve içim rahat bu sisteme yani Heroya bir tane soğutma aldığınız zaman abartı şekilde gerek olmasada uzun yıllar tüm oyunlari oynatabilecek kadar güçlü bir sistem o yönden çekinmeyin.

KS

onkuans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Verdim çok şükür kazasız belasız kullanmak nasip olur insAllah. Valla siz bilirsiniz 1 hafta sonrada çıkabilir 1 ay sonrada önemli olan aldığınız sistemin içinize sinmesi Bu yüzden sinerjidekini iptal edip bunu almışım ve içim rahat bu sisteme yani Heroya bir tane soğutma aldığınız zaman abartı şekilde gerek olmasada uzun yıllar tüm oyunlari oynatabilecek kadar güçlü bir sistem o yönden çekinmeyin.
İnşallah kazasız belasız kardeşim bende sinerjiyi hero için iptal etmiştim aslında bende onu alacağım gibi gözüküyor birde kargo sıkıntı da var herhalde heroda oda bir sorun bizim için

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
İnşallah kazasız belasız kardeşim bende sinerjiyi hero için iptal etmiştim aslında bende onu alacağım gibi gözüküyor birde kargo sıkıntı da var herhalde heroda oda bir sorun bizim için
Geçen gün biri 3-4 günde teslim edildiğini söyledi belkide ilk başta yoğunluğun azizligidir bakalım hayırlısı olsun

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
taner abinin çıkaracağı dışında o zaten 12 k ve altı fiyatlar olacak
Fiyat düştüğü zaman haliyle bileşen modeli/performansı da düşüyor.
Yani 12K'lık sistem piyasaya göre avantajlı olsa da, performans olarak bu sistemlerden biraz daha geride olacak.
Yükseltme opsiyonlarının ne olacağı ve fiyatları ile ilgili de bir bilgim yok. Bu yüzden net bir şey söyleyemiyorum.
Şimdi sana "12K'lık sistemi yükseltme yapıp satın alırsın" deriz, ama satıcı siteye yüksek fiyatlar yazdığı zaman mağdur olursun.
Adam işlemciye +1.600 TL yazar, ekran kartına +2.500 TL yazar. Sen yükseltme yaptığın zaman sistem HERO'dan da pahalı olabilir.
Anladım peki bu ikisinden başka bir bu performans ve fiyatta bir seçenek gözükmüyor acaba biraz daha beklemeli miyim yeni sistemler açıklanacak mı
Taner'in duyurduğu hafta sonu sistemi dışında bildiğim, haberini aldığım herhangi bir sistem yok.
PCKolik ile iletişime geç, sistemin fiyatı ne zamana kadar 14.899 TL olarak kalacak diye sor. Belki stok veya fiyat bilgisi paylaşırlar.
1663756520733.png

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Bilgisayarı ne için kullanacaksınız acaba?

Ona göre tavsiyede bulunabilirim.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Barit kasa ve PSU olarak çok sağlam bir ürün değil. Heroyu sipariş edebilirsiniz gayet güzel bileşenlere sahip.

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Oyun oynamak amacıyla
Oyun için AMD tarafı FP bir model tercih edilebilir. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi Hero sizin istekleriniz için yeterli olacaktır ya da acelesi yoksa, yakın zamanda kartlara indirim gelebilir. Şu sıra beklemekte fayda var diye düşünüyorum. (yatırım tavsiyesi değil, şahsi düşüncemdir.)

KS

onkuans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Oyun için AMD tarafı FP bir model tercih edilebilir. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi Hero sizin istekleriniz için yeterli olacaktır ya da acelesi yoksa, yakın zamanda kartlara indirim gelebilir. Şu sıra beklemekte fayda var diye düşünüyorum. (yatırım tavsiyesi değil, şahsi düşüncemdir.)
Bu indirim mevzusunu bende duydum ama acaba ne kadar sürer dediğim gibi herşeyim hazır bir kasa almam gerekiyor sadece

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri