Bilgisayar hakkında bilge arkadaşlar size zahmet yardımcı olur musunuz

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Yeni kartların tanıtımı ve piyasaya sürülmesi gerekiyor o durum için. Ekim sonuna doğru gerçekleşebilir. Rtx 3060 li bir ürün var yaklaşık 14 kya. Ya onu alabilirsiniz ya da Heroyu seçim sizin tabi

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
Bende sizin gibi bugün aldığım sistemi iptal ettim bı baktım piyasada ne var diye 2 sistem arasında kaldım biri Hero diğeri ise Game Garajın. Ne yapmak istediğinize göre degisir sanırım.

Hero
- Saf güç olduğu için oyun tarafında daha güçlü olduğu söyleniyor.
- Tüm ürünler bakımından akılda soru işareti olabilecek bir tek anakarti var o da çok sorun değil b450 ile yariyormus

Game Garaj
- Nvidia kartları Yayın , Render , Yazılım için daha iyi olduğu söyleniyor.

- Bu sistemde i3 12100F ve 3060 var biraz bütçeyi aşıp 12400F yaparsanız fiyat 15400₺ oluyor ancak bunda benim için kafamı kurcalayan kasa ve PSU oldu araştırdığımda idarelik olduğu satılıp yenisi alınması gerektiğini gördüm zaten sıfır alıyorum al sat yap ile uğraşmak yerine Heroyu tercih ettim

Ama Game Garajda Kasa iyi olsaydı ve bütçem 12400F ile almaya yetseydi onu tercih ederdim sonuçta bu iki sistemde piyasada bulunan bütün oyunları oynatır diye düşünüyorum

Tercihim Hero'dan yana sağlıklı günler
sadece kasa hakkında soru işaretiniz varmış fakat size bir tavsiyem var. gerek intel i3,i5 12. nesil ve ryzen 5600 serisi işlemcilerine ne yazık ki stok fan yetmiyor bence. kısa vadede idare eder ancak güzel bi hava veya sıvı gerekir gibi (bütçeye ve işlemciye göre). hali hazırda ryzen 5600 işlemcimi kullanıyorum stok fan ile oyunlarda 80dereceyi görüyor ve ben hoşnut değilim. orta ve üst düzeye cıktıktan sonra bence genel kullanıcılar için sıcaklıklar 65-70°yi geçmemeli. yani cpu soğutucusuna da bütçe ayırın derim. nacizane tavsiyemdir.

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
sadece kasa hakkında soru işaretiniz varmış fakat size bir tavsiyem var. gerek intel i3,i5 12. nesil ve ryzen 5600 serisi işlemcilerine ne yazık ki stok fan yetmiyor bence. kısa vadede idare eder ancak güzel bi hava veya sıvı gerekir gibi (bütçeye ve işlemciye göre). hali hazırda ryzen 5600 işlemcimi kullanıyorum stok fan ile oyunlarda 80dereceyi görüyor ve ben hoşnut değilim. orta ve üst düzeye cıktıktan sonra bence genel kullanıcılar için sıcaklıklar 65-70°yi geçmemeli. yani cpu soğutucusuna da bütçe ayırın derim. nacizane tavsiyemdir.
Dediğiniz gibi şu anda sisteme param yetti. Ama en kısa sürede bütçeye göre kule tipi soğutma yada sıvı soğutma almayı düşünüyorum zaten halihazırda yazda bitti gibi önümüz kış öyle abartı bir ısınma olmaz bir süre ederim gibi değil mi?

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Kesin tarih vermek mümkün olmadığı gibi, çok yüksek fiyattan çıkarsa ve dolar da artarsa beklediğimiz indirimler hayal olur ne yazık ki. Anlayacağınız bu iş biraz riskli :)

Genel kanı şu yönde, bugünün şartlarında uygun sistem denk gelirse al geç. Siz de böyle yapabilirsiniz risk almak istemiyorsanız :)

mutlu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
537
Yeni kartların tanıtımı ve piyasaya sürülmesi gerekiyor o durum için. Ekim sonuna doğru gerçekleşebilir. Rtx 3060 li bir ürün var yaklaşık 14 kya. Ya onu alabilirsiniz ya da Heroyu seçim sizin tabi
Game garajda satılan 3060'lı sistem mi yoksa başka yerde mi çıktı?

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
Dediğiniz gibi şu anda sisteme param yetti. Ama en kısa sürede bütçeye göre kule tipi soğutma yada sıvı soğutma almayı düşünüyorum zaten halihazırda yazda bitti gibi önümüz kış öyle abartı bir ısınma olmaz bir süre ederim gibi değil mi?
tabii 2 3 ay bile idare edilir bence.

KS

onkuans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Ürün linki mümkün müdür performans olarak herodan eksik bir yanı kalır mı acaba

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
Sıvı soğutmalı hali hazırda biraz pahalı hava soğutma mi tavsiye edersiniz yoksa kule tipi soğutma mi
benim tavsiyem sistemi alın ne aldığınıza bakalım. ondan sonra konu açarsınız, ona göre birkaç ürün tavsiye ederiz. ürünleri akakçeden takip edip indirime girince alırsınız. (ben yeni parça alacaksam böyle yapardım.)

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
benim tavsiyem sistemi alın ne aldığınıza bakalım. ondan sonra konu açarsınız, ona göre birkaç ürün tavsiye ederiz. ürünleri akakçeden takip edip indirime girince alırsınız. (ben yeni parça alacaksam böyle yapardım.)
Sistemi aldım. Hero sistemini aldım.

KS

onkuans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Teşekk
Kesin tarih vermek mümkün olmadığı gibi, çok yüksek fiyattan çıkarsa ve dolar da artarsa beklediğimiz indirimler hayal olur ne yazık ki. Anlayacağınız bu iş biraz riskli :)

Genel kanı şu yönde, bugünün şartlarında uygun sistem denk gelirse al geç. Siz de böyle yapabilirsiniz risk almak istemiyorsanız
Soğutucu link atma şansınız var mıdır acaba düşünceniz için çok teşekkğr ederim

KS

onkuans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Acaba bakmamız gerek soğutıcular hangisidir örnek olarak link atar mısınız bende sipariş ettim heroyu

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
@onkuans @ibrahimdeneme ryzen 5600 işlemcime elimdeki arctic 34 esports duo hava soğutucuyu takacağım ve oyunlardaki aldığım sıcaklık değerlerini forumda paylaşacağım. dediğim gibi sizler sisteminiz gelince idare edin. ben forumda paylaşım yapınca sizleri etiketlerim mutlaka. hem ona bakarsınız hem de o zaman önerimi yapayım acele etmeyelim.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
@onkuans @ibrahimdeneme ryzen 5600 işlemcime elimdeki arctic 34 esports duo hava soğutucuyu takacağım ve oyunlardaki aldığım sıcaklık değerlerini forumda paylaşacağım. dediğim gibi sizler sisteminiz gelince idare edin. ben forumda paylaşım yapınca sizleri etiketlerim mutlaka. hem ona bakarsınız hem de o zaman önerimi yapayım acele etmeyelim.
5600x için bile yeterli seviyelerde soğutma sağlıyor. Sizin işlemcinizi de gayet serin tutacaktir.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Soğutucu link atma şansınız var mıdır acaba
Acaba bakmamız gerek soğutıcular hangisidir örnek olarak link atar mısınız bende sipariş ettim heroyu
Bütçeye göre değişir.
Düşük bütçe için indirimlerden T6 Ultra önerilir.
1663760217120.png

ibrahimdeneme

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Tamamdır bekliyorum o halde

KS

onkuans

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Etiket edersen çok memnun kalırım dostum çok teşekkür ederim yorumların ve ilgin için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri