Bilgisayar İle Uyumlu Led ışık

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Hocam Öncelikle Merhabalar Ben Odama Led Eklemek İstiyorum Fakat Ekranımda Olan Görsellerle Senkron Bir Biçimde Olsun İstiyorum Bir Yandan Ufaktan Bir Ambians Yaratmak İstiyorum Diyebilirim Film İzlerken Falan Hoş Olur Diye Düşünüyorum Ayrıca Oyunlardan Ziyade. Bir Öneriniz Var Mı Hangi Marka Almalıyım Yada Hangi Led Şerit Olur Masam 112Cmx90Cm Diyebilirim Yani 1 Metrelik Şerit Yeterli Olucaktır Arka Tarafa Koyucağım İçin (Arkaya Koyup Duvara Yansıtacağım Araya Koyacağım İçin Hem Üste Hem ALta Yansıyacağını Düşünüyorum)

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Ledler ile içli dışlı olan biri olarka şöyle yardımcı olayım. Asus ana kartım hem 12v RGB hem de 5v Adresleneiblir RGB destekliyor. Ben 5v Adreslenebilir kullanıyorum ve Asus'un Armory Crate yazılı içerisinde monitöründe belirlediğin bir alanda en yoğun renk neyse ledleri o renkte yakma özelliği var. Ben kasamdaki ana kartıma bağlı kontrolcüme kendim adreslenebilir led şerit ekleyerek monitörümün arkasına döşedim. Ama bence senin o aradığın etkiyi vermeyecektir. En mantıklısı Philips televizyonlardaki özellik gibi ekrandaki görüntünün kenar kısımlarında hangi renk varsa onu monitör arkasındaki ledlere yansıtıyor. O zaman o istediğin oyun ve film gibi şeylerden harika keyif alabiliyorsun.

Monitör boyutuna göre seçenekler mevcut. Daha uygun fiyatlılarını da bulabilirsin detaylı araştırırsan.

1663605836567.png

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Ledler ile içli dışlı olan biri olarka şöyle yardımcı olayım. Asus ana kartım hem 12v RGB hem de 5v Adresleneiblir RGB destekliyor. Ben 5v Adreslenebilir kullanıyorum ve Asus'un Armory Crate yazılı içerisinde monitöründe belirlediğin bir alanda en yoğun renk neyse ledleri o renkte yakma özelliği var. Ben kasamdaki ana kartıma bağlı kontrolcüme kendim adreslenebilir led şerit ekleyerek monitörümün arkasına döşedim. Ama bence senin o aradığın etkiyi vermeyecektir. En mantıklısı Philips televizyonlardaki özellik gibi ekrandaki görüntünün kenar kısımlarında hangi renk varsa onu monitör arkasındaki ledlere yansıtıyor. O zaman o istediğin oyun ve film gibi şeylerden harika keyif alabiliyorsun.

Monitör boyutuna göre seçenekler mevcut. Daha uygun fiyatlılarını da bulabilirsin detaylı araştırırsan.

Ekli dosyayı görüntüle 7448
Efendim Benim Bilgisayarımdan Öyle Bir Çıkış Yok Ledler İçin Ayrı Olan Keza Anakartımda Da Yok Ve Bir Diğer Ayrı Husus İse Ben Bunu Monitörüme Değil Masaya Uygulayacağım Monitörde Kullanmayacağım Yani 2 Gün Sonra Buraya Bir Tv Getirdiğimde Onunla Eşitleyip O Şekilde De Kullanmak İstiyorum.

asiribis

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11

Ekli dosyayı görüntüle 7448
bu cihaz msi a520 ile uyumlu mu bilginiz var mı ?

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Efendim Benim Bilgisayarımdan Öyle Bir Çıkış Yok Ledler İçin Ayrı Olan Keza Anakartımda Da Yok Ve Bir Diğer Ayrı Husus İse Ben Bunu Monitörüme Değil Masaya Uygulayacağım Monitörde Kullanmayacağım Yani 2 Gün Sonra Buraya Bir Tv Getirdiğimde Onunla Eşitleyip O Şekilde De Kullanmak İstiyorum.
O zaman Phlips Hue serisini seçebilirsin. Ama sana 4000-5000 TL'ye mal olur tüm aparatlarıyla falan.

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
O zaman Phlips Hue serisini seçebilirsin. Ama sana 4000-5000 TL'ye mal olur tüm aparatlarıyla falan.
Peki Bu Atılan Linkteki Cihaz Philips İle Calışır Mı Pc'ye Kurulan Uygulaması İle Yoksa Ayrı Bir Programı Mı Var Bunun Bide Philips'in Diye Satılıyor Ama Bildiğim Kadarıyla Philips'in Böyle Bir Ürünü Yok Diye Biliyorum Ama Yani Cihaz İle Alakalı Daha Detaylı Bir Bilgi Olsa Güvenip Alabileceğim Alırım Aslında Sıkıntı Olmaz.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Philips ile sadece kendi ürünleri uyumlu oluyor maalesef. Çiplerini devrelerini kendi ürünlerine göre yapıyor. Yani mix yapan hiç görmedim. Ama akıllı programlarla Alexa ile falan farklı markalar faklı şekilde tanımlanarak tek bir yerden kontrol edilebiliyor.

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Philips ile sadece kendi ürünleri uyumlu oluyor maalesef. Çiplerini devrelerini kendi ürünlerine göre yapıyor. Yani mix yapan hiç görmedim. Ama akıllı programlarla Alexa ile falan farklı markalar faklı şekilde tanımlanarak tek bir yerden kontrol edilebiliyor.
Yaa.. Ürüne Baktım Biraz Güzel Gibi Duruyor Fakat Köşeler İçin İşlem Yapıyormuş Gönderen Kişi Ondan Dolayı Masama İstediğim Gibi Takamam Diye Düşünüyorum.
Bilgisayarıma Takayım Desemde Bende 2 Monitör Var 22" + 20" Olmak Üzere Ondan Dolayı Birine Takıp Diğerini Boşlamak Da Kötü Durabilir Ondan Dolayı Bİlemedim Hocam.
Eğer Bu Ürünü Daha Önce Kullandıysan Nasıl Bir Ürün Bu Köşe Kıvrımları Masaya Düz Olacak Bir Biçimde Koysam O Kıvrımlar Sıkıntı Yaratır Mı ?!

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Şeridi çiplerine denk gelmeyecek şekilde hafif kıvrımlı olarak masa köşelerinde dönebilirsin. Yani zarar verecek şekilde bükmedikten sonra ledler esnek şekilde bir çok alanda kullanılabiliyor. Bir de iki ekranda Ambilight yine olur ama bunun için biraz uğraşman gerekecektir programlamasında vs. Belki iki ekranın da arkasına led yapıştırıp basit bir konektörle de iki ekranın ledini dilediğin zaman o konektör yardımıyla basitçe ayırırsın ekranı kaldıracağın, temizlik yapacağın zaman vs. Benim de sistemimi aşağıda görüyorsundur. Yer yer klasik led yer yer de adreslenebilir led kullandım. Zamanla yapmaya başladıkça zaten aklında canlanmaya başlıyor ve daha da güzelleştireibliyorsun. Şimdi bence birden her yere led döşemek yerine masa arkasından başla bence ilk etapta.

bonus-1.jpg

KS

Necip52703922

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Şeridi çiplerine denk gelmeyecek şekilde hafif kıvrımlı olarak masa köşelerinde dönebilirsin. Yani zarar verecek şekilde bükmedikten sonra ledler esnek şekilde bir çok alanda kullanılabiliyor. Bir de iki ekranda Ambilight yine olur ama bunun için biraz uğraşman gerekecektir programlamasında vs. Belki iki ekranın da arkasına led yapıştırıp basit bir konektörle de iki ekranın ledini dilediğin zaman o konektör yardımıyla basitçe ayırırsın ekranı kaldıracağın, temizlik yapacağın zaman vs. Benim de sistemimi aşağıda görüyorsundur. Yer yer klasik led yer yer de adreslenebilir led kullandım. Zamanla yapmaya başladıkça zaten aklında canlanmaya başlıyor ve daha da güzelleştireibliyorsun. Şimdi bence birden her yere led döşemek yerine masa arkasından başla bence ilk etapta.

Ekli dosyayı görüntüle 7953
Aga Ben Oda Da Tek Değilim Kardeşlerim De Var Ondan Dolayı Pek Led Yerleştiremem Zaten Ayrıca Bilgisayara Ayrılan Alan Masa Ölçülerinden İbaret Diyebilirim Küçücük Bir Oda da 112Cm x 90Cm Bilgisayar Alanı Bence Çok Dar Şu Güne Dek Çok Fazla Şey Denedim Fakat Çok Hoş Durmadılar Zaten Çoğu Da Alan Yetersizliğinden Göze Sıkıştırılmış Tıkılıp Tepilmiş Gibi Duruyordu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri