Bilgisayar kapanması

AloneWolf33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Masaüstu bilgisayar kullaniyorum oyunlarda falan bilgisayar bi anda kapaniyor kapanma suresi degisiyor sicaklik degerleri gayet normal bilgisayar kapaninca bazen hersey calisiyor ama goruntu gidiyor bazen ekran karti fanlari duruyor bazen komple gidiyor sorunumu nasıl cozebilirim?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
AloneWolf33' Alıntı:
Masaüstu bilgisayar kullaniyorum oyunlarda falan bilgisayar bi anda kapaniyor kapanma suresi degisiyor sicaklik degerleri gayet normal bilgisayar kapaninca bazen hersey calisiyor ama goruntu gidiyor bazen ekran karti fanlari duruyor bazen komple gidiyor sorunumu nasıl cozebilirim?

ekran kartından olma ihtimali var ancak genelde ısıdan olur

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI After Burner ile E.Kartı ve CPU GÜÇ kullanımı gösterimini açıp bakarmısın güç kullanımı nedir. Birde ses gelen HDD 'den başka bir disk veya SSD kullanıyorsan sadece onu bırak sistemde ve dene belki sorun HDD üzerinde olabilir. Birde bunların haricinde RAM kontrolü yaparsan eğer tek RAM kullanıyorsan test edebilmen pek mümkün değil ama çift kanal vs. var ise teker teker dene.

KS

AloneWolf33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bisey eklemek istedim bilgisayar bi anda kapninca kasaya dokununca elektrik carpiyor sorun ne olabilir

Birde kasada Hdd led ve hdd audio diye kablolar takili degil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir elektirik kaçağı mevcut HDD sorunlu dediğin için o olabilir ama CPU ve RAM 'de olabilir. Başka bir HDD 'yi denediğinde sorun aynı ise RAM ve CPU 'yu kontrol et CPU etrafında macun kalıntısı vs. varmı bak ve kasada ucu açık kablu vs. varmı bunu kontrol et fan kablosu gibi son olarak eğer 2 veya fazla RAM kullanıyorsan teker teker test et RAM 'leri çıkarıp uçlarını silgi ile sil.

KS

AloneWolf33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hdd yi denedim ve sonuç gene aynı lütfen yardım edin.
Önceden 1 kere kapandiginda harddisk kablosu yanmıştı değiştirince açıldı.

KS

AloneWolf33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Psu'um sertifikasız olduğu icin bilgisayarımı beslemedigini düşünüyorum psu değiştireceğim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri