Yardım Bilgisayar Kasam Aşırı Isınıyor.

aliamasadeceali

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar oyun oynarken bir kasanın ısısına bakayim dedim kasayı elledim alev alev yanıyordu. bir an korktum kapattım. yani işlemci ve ekran kartının sıcaklıkları da normal ama kasanın üst ve yan kısmı aşırı ısınıyor. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim.

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    162.7 KB · Görüntüleme: 32

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Eğer içerideki sıcak hava dışarı atılamıyorsa, kasa içi ısınır ve bu ısı dış yüzeylere de yansır. Fanlar, özellikle üst ve arka kısımdakiler, sıcak havayı dışarı üfleyecek şekilde konumlandırılmalıdır. Eğer fanlar içeriye doğru üflüyorsa, sıcak hava içeride birikir ve kasa üst kısmı aşırı ısınır. Bu durumda üst kapak el yakacak seviyeye gelebilir.

İstersen fanları bir kontrol et..

teklonoljikralı

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arkadaşlar oyun oynarken bir kasanın ısısına bakayim dedim kasayı elledim alev alev yanıyordu. bir an korktum kapattım. yani işlemci ve ekran kartının sıcaklıkları da normal ama kasanın üst ve yan kısmı aşırı ısınıyor. Buna nasıl bir çözüm bulabilirim.
sogutma stok fanmı kaç derece oluyor boştaykenmi ısınıyor

efta

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Kasanın üst kısmı kapalı ve mevcut kasandaki hava akışına baktığımızda ısınan hava yukarı doğru ilerliyecektir fakat senin kasanın üstünde raf var buda ısınan havanın o rafa çarptığı rahat bir şekilde dışarı çıktıktan sonra yayılıp dağılmadığı anlamına gelir.
Eğer kasanı koyucak başka üstü daha fazla yükseklik olarak açık biryer yoksa kasanın dışında üst kısmında bulunan tozları tutması için konulan siyah delikli filtreni çıkartarak kasanı kullanmanı öneririm
Bunu yapman zamanla kasanı tozlandırıcağı içinde temizlik bakımlarını rutin olarak yapmayı unutma

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri