Bilgisayar Kasasındaki Ön Fanı Nasıl Sökerim?

Altın Marez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Eve geldiğimde bilgisayarı açtığım bir hırıltı sesi geliyordu. 1. Ve 2. Fandan geldiğini farkettim. Temizlediğimde 1. Fanın sesi kesildi ama 2. Fan hala iğrenç bi ses çıkarıyor. WD-40 dahi sıkmama rağmen düzelmedi. Fanı sökücektim lakin contalı olmadığını fark ettim. YouTube'dan baktığımda gövdesinden zorlayarak çıkartanları gördüm lakin bir çok yorumda yanlışlıkla kıranlar olduğunu fark ettim. Nasıl çıkartıcağımı bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• 1772798324281512859155356183259.jpg
    1772798324281512859155356183259.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 8

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Kasa tam olarak nedir marka ve model olarak. Manuel de belirtmişlerse oradan da bir bakılabilir (yada tam incelemelerden) fan montaj yapısına
Bu fanlar kasa ile gelen fanlar tahminimce...
Şu youtube linki, sökmeye çalışanlar onuda verebilirseniz...

KS

Altın Marez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasa tam olarak nedir marka ve model olarak. Manuel de belirtmişlerse oradan da bir bakılabilir (yada tam incelemelerden) fan montaj yapısına
Bu fanlar kasa ile gelen fanlar tahminimce...
Şu youtube linki, sökmeye çalışanlar onuda verebilirseniz...

Kasa msi mag forge m100a

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Sizdeki durum fanı kasadan sökme ile ilgili değilmi?
İlk mesajdan bu şekilde anladım. Fanları kasadan sökmede bir sorun yaşamıyorsunuz sanırım???

Videodaki her fan için geçerli olmayabilir. Genele uygulanmaz. Ancak bu özellikte olanlar için (orta göbekle -fanın ayrılması) geçerlidir.
Görüntüye göre sizdeki fanlar aynı marka-model değil.
Videodaki gibi açmaya çalışmayın. Zarar verebilirsiniz.
Kasadan çıkardıktan sonra fan kanatçıkların temizleyin. Artık olduğu kadar.
Sonra fanlar pwn özellikli ise bios veya yardımcı araçlarla fan devir hızlarını düşürebilirsiniz. Bir miktar iyileşme sağlar.

KS

Altın Marez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sizdeki durum fanı kasadan sökme ile ilgili değilmi?
İlk mesajdan bu şekilde anladım. Fanları kasadan sökmede bir sorun yaşamıyorsunuz sanırım???

Videodaki her fan için geçerli olmayabilir. Genele uygulanmaz. Ancak bu özellikte olanlar için (orta göbekle -fanın ayrılması) geçerlidir.
Görüntüye göre sizdeki fanlar aynı marka-model değil.
Videodaki gibi açmaya çalışmayın. Zarar verebilirsiniz.
Kasadan çıkardıktan sonra fan kanatçıkların temizleyin. Artık olduğu kadar.
Sonra fanlar pwn özellikli ise bios veya yardımcı araçlarla fan devir hızlarını düşürebilirsiniz. Bir miktar iyileşme sağlar.
Farklı bir şekilde çıkaramaz mıyım fanı temizlemek için gövdesinden?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
734
Orta fan göbeği sabitse ki büyük ihtimal sizdeki böyle, hiç denemeyin. Kapalı sistem göbek kısmı zaten toz almamıştır.
Tavsiye etmiyorun. Plastik enekliğini kaybetmiştir. ÇITTT zorlama ile kırılabilir.
Videodaki anlatımda çıkarıp yağlamaya çalışıyor. Bu farklı bir durum.

Siz fan kanatçıklarını iyice temizleyin.
Fan hızı ayarlama imkanı varsa düşük devirlere ayarlayın.
ve hatta sistemde ısınma sorunu yoksa birini iptal bile edebilirsiniz. Tabi ısınma durumuna göre...

KS

Altın Marez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Orta fan göbeği sabitse ki büyük ihtimal sizdeki böyle, hiç denemeyin. Kapalı sistem göbek kısmı zaten toz almamıştır.
Tavsiye etmiyorun. Plastik enekliğini kaybetmiştir. ÇITTT zorlama ile kırılabilir.
Videodaki anlatımda çıkarıp yağlamaya çalışıyor. Bu farklı bir durum.

Siz fan kanatçıklarını iyice temizleyin.
Fan hızı ayarlama imkanı varsa düşük devirlere ayarlayın.
ve hatta sistemde ısınma sorunu yoksa birini iptal bile edebilirsiniz. Tabi ısınma durumuna göre...
Peki teşekkürler yardımınız için

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri