Bilgisayar Kasması

ardapricey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]Merhaba millet.Bilgisayarımda bir 120lik ssd bulunmakta,bu ssd'nin içinde win10,1TB'lik bir hdd daha bulunmakta,onun içinde ise kişisel dosyalar ve oyunlarım var.Geçenlede 320gblik bir hdd buldum ve ona hackintosh mojave kurdum.Ondan sonra şehirdışına çıktım ama kasamı yanıma almıştım ama gittiğim yerde oyun oynamak uygun değildi o yüzden pek test edemedim.Eve geldiğimde ise EVEREST EAGLE EC337 kasamdan DARK SUPERNOVA kasasına geçiş yaptım.WIN10 açtım,hiç bir sıkıntı olmadı.Sonra oyun oynamayı denedim.Rainbow Six Siege açtım ve normalde mojave ve kasa değişiminden önce 100+ FPS alırken birden 30-70 arası almaya başladığımı farkettim.Kasayı açtım,ekran kartını çıkarıp taktım,rami çıkarıp taktım,hdd ve ssd taktım çıkardım ve bu çıkardıklarımın hepsini aynı zamanda temizledim.Ama hala aynı sonucu verdi bilgisayardaki her oyun.Bu problemin sebebi kasa değiştirmem midir yoksa mojave ile alakalı bir sıkıntı mı var ?[/font]

[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]Sistemim:[/font]
[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]AMD Ryzen 2600 3.40GHz İşlemci[/font]
[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]Corsair 3000MHz 8GB Ram[/font]
[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]RX580 Sapphire 8GB Ekran Kartı[/font]
[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]MSI B450-A PRO Anakart[/font]
[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]Tauro M Plus 600W Güç kaynağı[/font]

[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]Bilgisayarın içinde ise 13 tane falan fan bulunmakta.[/font]

[font=-apple-system, BlinkMacSystemFont,]Problemimin çözümü ne olabilir?[/font]

KS

ardapricey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Oyun içerisinde Msı After Burner açıp görsel atabilirmisiniz ?

Buyrun

vaE7Qz.jpg

Lva0Yo.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ardapricey' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
Oyun içerisinde Msı After Burner açıp görsel atabilirmisiniz ?

Buyrun

vaE7Qz.jpg

Lva0Yo.jpg

Görsellerde bir sıkıntı yok ekran kartınız %99 kullanılıyor ve işlemcinizde sınıra dayalı değil ayrıca RAM 'de yeterli yani bir problem yok. Mojave ile ilgili bir sıkıntı var büyük ihtimalle.

KS

ardapricey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
ardapricey' Alıntı:

Görsellerde bir sıkıntı yok ekran kartınız %99 kullanılıyor ve işlemcinizde sınıra dayalı değil ayrıca RAM 'de yeterli yani bir problem yok. Mojave ile ilgili bir sıkıntı var büyük ihtimalle.

mojaveyi nasıl bir şekilde kaldırmalıyım? hdd'yi çıkarıp oyuna girmeyi denedim aynı şey oldu.Acaba mojave kalıcı bir hasar felan mı verdi? ama sanmıyorum.Tatilde iken örnek olarak minecraft oynuyordum şuan kullandığım monitörden daha büyük bir monitörde,TV yani,ama kasmıyordu hiç.Şimdi düştü fps ama o sırada kasamı değiştirmemiştim.Ben kasadan olduğunu düşünüyorum ama kasanın neyinden olduğunu hiç bulamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mojave kaldırması için YouTube 'da arama yapabilrsiniz bir sürü video bulacağınıza eminim.

Kasada değildir yani kasadan olma olasılığı var ama çok az bir ihtimal oda şu eğer kasaya elektrik geliyorsa yani iskeletine bir parçadan veyahut görmediğiniz bir kablodan dolayı bu statik elektrik parçaların çalışma mantığını bozuyor olabilir tek olası hata kasa kaynaklı bu.

Minecraft oyunu çok ağır bir oyun olmadığından onda sorun olmaması normal.

Parçaları kasaya taşırken doğru montajladığınızdan eminsiniz değil mi? Bir eksik kablo yada bir yanlış yada tam oturmamış bileşen yada kablo sorun yaratır kontrol edin. Birde Windows 10 Pro x64 sürümüne format atın sistemi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri