Bilgisayar Kendi Kendine Kapanıyor

Fourn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam aleyküm bilgisayarım r5 5600 a520mapro 16gb ram apacer 5060ti 16gb nzxt750 psu
Sistem 1 ay önce bu hatayla karşılaştım ve power değiştim sorun çözülmüştü nzxtyi aldım yukarda belirtiğim gibi 1hafta öncede aynı hatayı aldım anakart 24pin güç kablosu hafif çıkmış geri iyice oturttum sorun çözüldü ama şimdi yine 3 defa kapandı
Occt power testine soktum dakika 5 te kapandı anakartın 12v 5 3.3 değerleri normal seyretti 5 dk boyunca ve sonundada aynı değerlerdeydi dereceler ekran kartı max79 gördü işlemci 65 civarı seyretti bu sorun ne olabilir artık bilgisayarı kırma derecesine geldim özellikle aynı oyunu oynarken oluyor bu sorun ets 2 direksiyon takılı yardımlarınızı bekliyorum

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
833
Selam aleyküm bilgisayarım r5 5600 a520mapro 16gb ram apacer 5060ti 16gb nzxt750 psu
Sistem 1 ay önce bu hatayla karşılaştım ve power değiştim sorun çözülmüştü nzxtyi aldım yukarda belirtiğim gibi 1hafta öncede aynı hatayı aldım anakart 24pin güç kablosu hafif çıkmış geri iyice oturttum sorun çözüldü ama şimdi yine 3 defa kapandı
Occt power testine soktum dakika 5 te kapandı anakartın 12v 5 3.3 değerleri normal seyretti 5 dk boyunca ve sonundada aynı değerlerdeydi dereceler ekran kartı max79 gördü işlemci 65 civarı seyretti bu sorun ne olabilir artık bilgisayarı kırma derecesine geldim özellikle aynı oyunu oynarken oluyor bu sorun ets 2 direksiyon takılı yardımlarınızı bekliyorum
bios güncellemelisin

X99

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
648
Bütün bileşenleri marka model olarak belirtir misin ? Occt testinde çöküyorsa, hatalı bağlantı vardır. Anakart kanyaklı sorun olabilir, kasa da kısa devre de olabilir, kısa devre ihtimalini elemek için sistemi uzay montaj denemen gerekli. Soğutucu da önememli, biostan expo açık kapalı denenecek. Ssd için crystaldisk testleri yapılmalı.

KS

Fourn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bütün bileşenleri marka model olarak belirtir misin ? Occt testinde çöküyorsa, hatalı bağlantı vardır. Anakart kanyaklı sorun olabilir, kasa da kısa devre de olabilir, kısa devre ihtimalini elemek için sistemi uzay montaj denemen gerekli. Soğutucu da önememli, biostan expo açık kapalı denenecek. Ssd için crystaldisk
Msı a520m a pro gigabyt 5060ti 16gb ,apacer panther 16gb ram nzxt 750 bronze sıfır kioxia 2tb m2 ssd, işlemci ekran kartı ramin bi tanesi güç kaynağı yeni aldındı alınalı 3 5 ay civarı oldu

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,142
Sistem kapalı ve fiş çekiliyken 24-pin ve 8-pin CPU kablolarını sök. Soketlerin içinde yanık, esneme veya gevşeklik var mı bak, tekrar "tık" sesi gelene kadar sıkıca tak.
Vantilatörlü VRM Testi: Yan kapağı açıp VRM bölgesine harici hava üfleterek OCCT Power testini tekrar başlat.
Yalnızca Ekran Kartı / Yalnızca İşlemci Testi: OCCT içinde sadece CPU testini 10 dk, ardından sadece GPU testini 10 dk çalıştır. Eğer bu iki test ayrı ayrı kapanmayıp sadece ikisi aynı anda yük altındayken (Power testi veya oyun) kapanıyorsa sorun Anakart VRM yetersizliği veya PSU akım koruması kaynaklıdır.

• Beğen
Reactions: X99
KS

Fourn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem kapalı ve fiş çekiliyken 24-pin ve 8-pin CPU kablolarını sök. Soketlerin içinde yanık, esneme veya gevşeklik var mı bak, tekrar "tık" sesi gelene kadar sıkıca tak.
Vantilatörlü VRM Testi: Yan kapağı açıp VRM bölgesine harici hava üfleterek OCCT Power testini tekrar başlat.
Yalnızca Ekran Kartı / Yalnızca İşlemci Testi: OCCT içinde sadece CPU testini 10 dk, ardından sadece GPU testini 10 dk çalıştır. Eğer bu iki test ayrı ayrı kapanmayıp sadece ikisi aynı anda yük altındayken (Power testi veya oyun) kapanıyorsa sorun Anakart VRM yetersizliği veya PSU akım koruması kaynaklıdır.
Ekran kartı ve işlemciyi ayrı test ettim 20 dk kadar çalıştılar bi sorun olmadı ama power testinde dk 5 te kapandı bilgisayar hocam dediğin gibi prizleri çıkartıp bi tazeliyim pinleri öyle deneyeyim psumda yeni 1 aylık daha önceki sorunda buydu psu değiştim düzelmişti sorun 1 ay kadar temiz şekilde devam ettim sorun şimdi yine başladı

X99

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
648
Farklı bir anakart ile denemen gerekiyor. İmkanın varsa B550 anakart ile dene.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri