Bilgisayar kendini kapatiyor

dncrgny95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni aldığım bilgisayar oyuna girince kendini kapatıyor ve bir daha açılmıyor. Açabilmek için power kablosunu söküp tekrar takmam gerekiyor. İşlemci Ryzen 7 2700X + GTX 980 Ti kartı ile kullanıyorum. Anakart olarak MSI X470 Gaming Plus modeli var ve PSU olarak 650W kullanıyorum. PSU konusunda bir yetersizlik düşünmüyorum açıkçası ve forumda bunu yazabileceğim yeri bulamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU konusunda bir sorun olup olmadığına biz karar verelim. Marka ve Model bilgilerini yada üzerindeki etikette olan bilgileri yazın bakalım güç değerleri ne ve marka güvenilir bir ürün mü buna bakalım. Bu tarz sorun genelde hep PSU kaynaklı çıkar bunu bir söz ile atlayamayız kanıtlamak gerek.

KS

dncrgny95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Suan isteyim.ama.psu yu onceden almistim everestin bi modeliydi yeni sistemde kullanmak.istemedim ama.butcemden dolayi bunu degistirmedim onceki sistemim.su sekildeydi bi sikinti ckkarmiyodu i7 3770 anakart gigabyte s2pv h261m 8 gb ram ve yine ayni ekran karti vardi gtx 980ti

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Önceki sistem 350W güç istiyormuş ama şuan ki 2700X olan sistem 400W 'ın biraz üzerinde yani sorun PSU 'dur çok büyük ihtimalle. Zaten markasıda çin malı ürünlerde Everest marka büyük ihtimalle sorun PSU 'dur. Başka bir PSU ile deneyin yada sistemi bir PC tamircisine götürün arıza tespiti yapsınlar onlar başka bir PSU ile deneyip sorunu size kesin söylerler. 20 TL civarı bir arıza tespit ücreti alırlar yani bizim burada fiyatı böyle.

KS

dncrgny95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ya ben bu parcalari 10.yildir tandigim birinden getirttim benden 3450 tl.para aldi ama ramleri getirtmis cl22 kingstonin bi sogutucusuz rami ben soyledigimde en dusuk cl16 getirt dedim.bana diuoki onlar amd ilr.calismiyo adamin agzini yzunu kirasim geliyo zaten ankarti.falanda ayarlayamadi 3 gundur ramk.degistirelim.diyorum cl18 ram.gosteriyo bana dahada delirtiyo 3 gundur kuramadi anakarti.falan duzgunde.kuramadi sistemi varsa avrupa yakasinda onerebileceginiz bi bilgisayarci ona gotureyim adam.akilli herseyi ayarlasin

Bide corsairin 550 wattlik powerini alsam.yetermi.ama 1-2 senr icerisinde ekran kartini 2070 veya 2080 yapmayi dusunuyorum 550 lik alirsam yeterli olurmu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir saniye sorunu buldum. Dikkatimden kaçmış nasıl atladım anlam veremiyorum ya. Anakartınız X470 Gaming Plus ve 8 + 4 Pin işlemci güç girişi istiyor. Ancak eminim ki PSU 'da sadece 8 pin giriş var 4 pin boşta buda CPU 'ya yeterli güç gitmiyor demek ve işlemci yüke girdiğinde yetersiz güçten sistem kapanıyor. Kontrol eder misiniz CPU güç girişinde boşta 4 pin var mı yoksa dolumu. Eğer boş ise ve RTX 2070/2080 gibi bir kart alacaksanız 600W veyahut üzeri bir PSU gerekir ve genel uygun fiyatlı PSU 'ların çoğunda anakartınıza yeterli güç girişi olan bir ürün yok. 500 TL civarında bu tarz bir PSU örneğin; Sharkoon SilentStorm Cool Zero 650W 80 Plus Gold - 538.00 TL bu üründe 2 adet 4 + 4 CPU güç girişi var yeterli güç ve kabloya sahip yani.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğimi kontrol ettiniz mi? Eğer dediğim gibiyse kesin PSU sorunludur. Değilse bile PSU markası kötü diyebileceğimiz ürünlerden buda olasılığı arttırıyor ama %100 sorun çözülür diyemem. Önce dediğimi kontrol edin eğer dediğim gibiyse kesin PSU ama dediğim gibi değilse PSU 'nun yeterliliğinin test edilmesi gerek ki bunu da ancak başka bir PSU deneyerek anlayabilirsiniz. Ya siz bulacaksınız bir PSU bir arkadaşınız vs. birisinden yada bir PC tamircisine gidip halledeceksiniz ancak bu şekilde anlaşılır eğer dediğim ilk kablo eksikliği sorunu yoksa.

KS

dncrgny95

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Isteyim suanda bakamiyorum ama bilgisayari kuran adami.arayip sordum 8 pinliydi.senin power dedi bide bilginiz varmi acaba imternetten baktim ama bu itopya aldigimda poweri takarmi acaba bilgisayara

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri