Bilgisayar Kilitleniyor

MuhammedColaker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhaba,

Kullandığım laptopta son 2 gündür çok garip bir sorun ile karşı karşıyayım. İnternet tarayıcısında gezerken bi anda bilgisayar da hiçbir yere tıklanmıyor ve mouse imleci dona dona çok ağır hareket ediyor. Bugün bu sorunu 3 kez yaşadım ve sadece bilgisayarın kapatma tuşuna reset atarak yani pc yi zorla yeniden başlatarak bu sorunu çözebiliyorum.

Yaklaşık 3 sene önce pc ye 256 gb lık bir james donkey ssd taktırmıştım, ben ssd den mi kaynaklanıyor diye düşünüyorum ancak bilgili bir üyemiz varsa ve yardımcı olursa da sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Bilgisayar Kilitleniyor

Windows sorunları, SSD disk, RAM yetersizliği veya virüs gibi bir şey olabilir.
  • Öncelikle RAM kullanımınızı kontrol edin. Eğer fazla şişiyorsa ve sınıra dayanıyorsa bu sebep olabilir. 
  • Daha sonra sıra önemli değil ama önce aşağıdaki işlemler ile Windows odaklı sorunları kontrol etmek iyi olur.
  • En son iyi bir antivirüs yazılımıyla Virüs taraması iyi olur. Önerim Kaspersky Total Security, Bittefender Total Security/Antivirus Plus ve Malwarebyte yazılımlarından birisi olur.

1: Aşağıdaki cache temizleme yönetimi bir deneyin sürücü ve voltaj ayarlarıyla oynamadan önce.
  • @echo off
  • del /s /f /q "%userprofile%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "%userprofile%\appdata\local\temp\"*.*
  • exit
Bu işlemleri birkaç yöntem yapabilirsiniz.
  1. Yöntem : Not Defterini açın ve yukarıdaki @echo off ve exit dahil kodların tamamını yazın yada kopyalayın. Daha sonra Dosya > Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Temizlik.bat olabilir. Burada Temizlik dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız. Siyah DOS ekranı açılacak temizleme işlemi tamamlanacak ve kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlem çok uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. İşlemler tamamlanıp siyah pencere kapanınca sistemi yeniden başlatıp ağın gelmesini bekleyin.
  2. Yöntem : Başlata CMD yazın ve Komut İstemini Yönetici Olarak Çalıştırın. Açılan siyah pencerede taskkill /f /im explorer.exe komutunu yazın ve ENTER tuşuna basın. Tüm masaüstü siyaha bürünecek korkmayın. Sonrasında yukarıdaki kod bloğundan @echo off ve exit hariç arasında olan kodları satır satır yazıp her satır sonrasında ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Daha sonrasında masaüstünü geri getirmek için explorer.exe yazın ve ENTER tuşuna basın. Kodları yazdığınız pencereyi kapatmak için exit yazıp ENTER tuşuna basın yada direkt pencereyi X butonundan kapatın.

2 : Aşağıdaki disk denetimi ve onarım işlemini deneyin.

Başlata CMD yani Komut İstemi yazıp Yönetici Olarak Çalıştırın. Daha sonra chkdsk C: /f /r yazıp ENTER tuşuna basın. Çıkan soruya Y yazıp ENTER tuşuna basın. İşlem tamamlanınca pencereyi kapatıp sistemi yeniden başlatın ve denetim tamamlanınca sorunu kontrol edin.

3 : Aşağıdaki Windows onarım işlemlerini deneyin.

Başlata CMD yani Komut İstemi yazıp tekrar Yönetici Olarak Çalıştırın. Açılan pencereye aşağıdaki komutları yazıp her satır kodu onaylamak için ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasının bekleyin. Tüm komutlardan sonra pencereyi kapatıp sistemi yeniden başlatıp kontrol edin.
  1. DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
  2. DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
  3. DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
  4. SFC /scannow

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri