Bilgisayar parçalarının montajlamasında dikkat edilmesi gereken bir husus var mıdır?

M_ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba Arkadaşlar
Bilgisayar parçalarını aldım,nasipse yarın bilgisayarcıya toplatmaya götürecegim.
Bu işlerden hiç anlamayınca belki sorum tuhaf gelebilir.
Bilgisayarla yaklaşık 16 saat civarı oyun oynanacak, aynı anda 2 imkan varsa 3 tane bile oyun açılacak.
1)Toplatmaya gidecegim arkadaşa benim extradan belirtmem gereken herhangi bir şey var mı ? yoksa standart mı ?
2) belirtmem gereken şeyler varsa nelerdir.
3)hız aşırtmaya felan gerek var mı sizce ?
4) bu pc ye uygun 1 2 tb hdd önerirseniz ayrıca sevinirim.
Gidecegim yer bana biraz buzak 2 gün sonra sen soylemedın ben yapmadım tarzı olaylarla karşılaşmayalım.
yardımlarınız için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• pc parçaları.jpg
    pc parçaları.jpg
    8.8 KB · Görüntüleme: 20

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Herhangi bir ekstra bir şeye gerek yok standarttır. Sadece kablolamaya dikkat etmesini söyleyin derim. Ayrıca ekran kartı güç bağlantısını 2 farklı kablodan yapmasını söyleyin. Tek kablodan yapmasın. Sistem kurulumundan sonra XMP yani belleklerin frekansını olması gereken ayara açmayı unutmayın. ASUS anakartlarda değişmediyse DOCP olarak geçiyor.

HDD olarak WD Blue 7200rpm öneririm kendimde 1 TB modelinden 2 adet kullanıyorum memnunum.

KS

M_ozan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herhangi bir ekstra bir şeye gerek yok standarttır. Sadece kablolamaya dikkat etmesini söyleyin derim. Ayrıca ekran kartı güç bağlantısını 2 farklı kablodan yapmasını söyleyin. Tek kablodan yapmasın. Sistem kurulumundan sonra XMP yani belleklerin frekansını olması gereken ayara açmayı unutmayın. ASUS anakartlarda değişmediyse DOCP olarak geçiyor.

HDD olarak WD Blue 7200rpm öneririm kendimde 1 TB modelinden 2 adet kullanıyorum memnunum.
teşekkürler hocam.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri