Bilgisayar saniyelik olarak açılıp tekrar kapanıyo.

BugraOnal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar.Bu:ün gayet güzel ve sıkıntısız çalışan pc mi temizlemek için bağlantılarını söktüm.İçinin tozunu aldıktan sonra tekrar kabloları takıp 2 3 saay sonra açmak istedim.Tuşa bastığımda 1 saniye açılır gibi olup kapanıyo ve fişi çıkartıp tekrar takana kadar hiç bi hareketlenme olmuyor.Fanlar saniyelik olarak dönüp tekrardan gidiyo.Bilgisayara bağlı power kablosunu ve klavye mouse kulaklık gibi aygıtları çıkardım.İçinde herhangi bir kabloyu çıkartmadım.Biraz araştırdığımda kabloları çıkarıp takmak,ram vb şeyleri çıkarıp takmak gibi şeyleri denedim ve çözüme ulaşamadım.Birden bire ne oldu bilmiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam sisteminizde büyük ihitmalle statik elektrik sorunu var. YouTube'daki uygulamalı videolardan izleyip sorununuzu basitçe çözebilirsin

KS

BugraOnal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam yaptım ama bi işe yaramadı.Kontrol kalemi ile arkadaki power girişine dokundurarak tusa 30 40 sn bastım.İnternette bu şekilde gösteriliyordu.Ancak hala aynı sorun var.Başka bi öneriniz var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemdeki belleklerinizi teker teker tüm slotlarda deneyin.

CPU soğutucusunu çok aşırı sıktıysanız baskıdan dolayı bu tarz sorunlar olabilir vidaları yada mekanizmasını ufak bir zorlanma olduğu yerde bırakıp ne gevşek ne çok aşırı sıkı olsun. 

Sistemdeki tüm kablolar vs. her bağlantıyı iyice kontrol edin eksik bağlantı olmasın yada yanlış bir bağlantı.

Statik elektrik olma ihtimali var derdim ama onu Enes önermiş denediyseniz o değildir sorun.

KS

BugraOnal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bellekleri denedim,bios u çıkart tak yaptim,kablolarim yerli yerinde temizlerkende cikartmadim hicbirini bu sorun olduktan sonra bazi kablolari sök tak yaptim onlarda doğru takılı.Kısa devre yapıyo desem herhangi biseye ne baski yaptim nede degistirdim.hersey oncesinde neyse calistirmak istedigimde ayniydi.statik elektrik bosaltmayi tekrardan denedim ama yine sorunum çözülmedi.Birden bire ne oldu acaba?  Bu arada teşekkür ederim yardımlarınız için.Başka deneyebileceğim bişey var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciyi söktünüz mü? Pinlerine zarar verme ihtimaliniz var ondan soruyorum.

Birde genel olarak statik elektrik bileşen arızası yapabilir. Yani insan vucüdunda statik elektrik vardır siz bu elektriği üzerinizden boşaltmadan bileşenlere dokunduysanız bileşenlerde elektronik hasar oluşabilir. Bir ihtimal çok yaygın değildir ama bileşen arızasına sebep yaratabiliyor bu durum.

Her şeyi önerdim aslında deneyebileceğiniz. Birde şu şekilde yapın uzay montaj yani kasa dışında bir kutu vs. üzerinde toplayın sistemi bu şekilde çalıştırın. Belki bir devre elemanı kasada şasi yapıyordur.

BatuhanGrL

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynı sorun benimde başıma gelmişti ben bu şekide ekran ****** çıkarıp onboard kısmına takarak açılmıştı.Ama ben en başından beri ekran kartının gittiğini anlamıştım çalışıyordur diyerek farklı yollar denedim olmadı.Bu şekilde şuan çalışıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BatuhanGrL' Alıntı:
Aynı sorun benimde başıma gelmişti ben bu şekide ekran ****** çıkarıp onboard kısmına takarak açılmıştı.Ama ben en başından beri ekran kartının gittiğini anlamıştım çalışıyordur diyerek farklı yollar denedim olmadı.Bu şekilde şuan çalışıyor

Sizinki farklı bir sorun ama bu arkadaşınki bambaşka bir sorun ki her işlemcide GPU birimi yok yani anakartta çıkış olsa bile görüntü alamayabilir. Zaten kart arızası olma ihtimali varsa bir ihtimal deneyeceği bir yöntem ama dediğim gibi sorun daha çok anakart , RAM yada CPU odaklı görünüyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri