Bilgisayar Uygulamaları Hata Vermeden Kapanıyor

BuzluBadem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, herkese iyi forumlar.
 2 yıl önce toplamış olduğum bilgisayarım ile yayın açmaya başladıktan sonra mavi ekran hataları almaya başladığım için bilgisayarımı formatladım bir kaç sefer sonrasında mavi ekran hatası almadan kapanmalar oldu şuanda düşük performans alıyorum ve oyunlar açıldığında hata vermeden uygulamalar kapanıyor windows 10 yazılımdan mı donanımsal olarak mı yaşıyorum sorunu çözemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Sisten özellikleri:
Amd ryzen 5 2600
Asus Tuf B-450 gaming plus 3200mhz
Adata Xpg gammix d10 16GB (2x8) ram
Sharkoon SilentStorm Icewind 750w 80plus bronze psu 
Asus Rog RTX 2060 Super Oc ekran kartı
Nzxt s340 atx kasa

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
  • Format attığınız halde sorun yaşıyorsanız Windows odaklı değildir. Sürücü odaklı olabilir. Şunları deneyin; önce B450 çipset sürücünüz kurulu değilse AMD Support adresinden indirip kurun ve sistemi yeniden başlatıp deneyin. İşe yaramaz ise ekran kartı sücünüzü Windows 'un kurmasına izin vermeyin. İnternete bağlıysanız Windows kendisi güncelleme ile kurmaya çalışır ve çoğu zaman ya eski sürücüyü kurar yada tam kurulum yapmaz. Bu yüzden öncelikle Windows güncelleme ayarınızı durdurun ve eski sürücüyü DDU yazılımı ile Windows 'u Güvenli Modda başlatıp sistemden kaldırıp sistem açılınca siz manuel olarak NVIDIA 'nın sitesinden indirdiğiniz sürücüyü kurup deneyin.   
  • Eğer işe yaramaz ise yukarıdaki anakart BIOS güncellemeniz varsa yapın.
  • Oda işe yaramaz ise RAM 'leriniz DUAL Channel soketlerine takılı değilse bu soketlere takıp deneyin. Buda işe yaramaz ise belleklerin XMP yani ASUS anakartında DOCP profilini kapalı konumda deneyin. Oda işe yaramaz ise bellekleri tek tek deneyin.
Sonucu paylaşırsıınz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri