Bilgisayar uyku modundan çıkmıyor

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen 5 1600 AF, B450M S2H, GTX 1650S, FSP 500W Silver 80+ sistemim uyku moduna geçtikten sonra bilgisayarı harekete geçirecek bir şey yaptığım zaman uyku modundan çıkmıyor. Kasanın fanları dönmeye başlıyor ve LED'ler yanıyor. Fakat klavye ve mouse RGB'leri yanmıyor ve monitöre görüntü gelmiyor.Bilgisayarı yeniden başlattığımda ise bilgisayar bir problem olmadan açılıyor. Böyle bir problemle ilk defa karşılaşıyorum daha önce böyle bir sorun yoktu. Bunun bir çözümü var mıdır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer BIOS ayarlarından ErP ayarını devre dışı bıraktıysanız bu ayarı aktif edin. Bu ayar sistem kapalı iken 1W civarı bir gücü sistemde sürekli aktif eder buda USB'ler dahil olmak üzere sistem kapalıyken bu gücü kullanmanızı sağlar ki diğer özellikleride bu güç sayesinde yapar. Onlar ne derseniz aşağıda yazdım.
  • PME Event Wake Up (Bilgisayarı açma düğmesi dışında herhangi bir şekilde başlatmak)
  • Power On By Mouse (Bilgisayarı fare hareketi ile başlatmak)
  • Power On By Keyboard (Bilgisayarı klavye ile başlatmak)
  • Wake On LAN (Bilgisayarı LAN üzerinden başlatmak)
Bu özellikleri sadece ErP aktif iken kullanabilirsiniz ama bu ayar aktif değil ise bu yazdıklarımı kullanamazsınız ki uyku moduda dahil.

Ayrıca birde Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Sistem Ayarları bu konuma gelin ve Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir seçeneğine tıkladığınızda Hızlı başlatmayı etkinleştir(önerilir) ayarıda onaylı olmalı buda bu ayarı destekleyen bir ayardır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri