Bilgisayarda Donup Kitlenme Ve Tpm Sorunu.

batuhanklc7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Bir abim bilgisayarı donduğu için bana verdi bir bak yapılabilecek ne varsa yapalım diye. Sisteme önce win11 atmak istedim ama tpm 2.0 olmadığından atamayacağımı söyledi ama anakartta tpm 2.0 olduğunu biliyordum bende bios u güncelledim bu sefer format atmama izin verdi. Bios ayarlarında TPM açık şuanda ama valorant a girince oyun uefi boot tpm uyarısı verip oyundan atıyor ve bahsettiği donma sorunu hala çözülmemiş. Pc oyunda bi anda donuyor mouse hareket ediyor donduğu anın görüntüsü var ses var ama bilgisayara hiçbir şekilde müdahale edilmiyor sadece reset atarak kurtuluyorsun. Ben SSD kaynaklı olduğunu düşündüm işin doğrusu öyle aşırı fazla teknik olarakta anlamam kendim söker takarım ama. Bilgisayarda anlayamadığım bi ağırlık var hızlı davranınca bilgisayar sanki yetişemiyormuş gibi hissettiriyor klavyeyle bi anda hızlı yazı yazınca harfleri toplu halde çıkarıyor. Öyle aşırı eski bir sistemde değil pc yi teslim etmeden önce düzgünce yapıp vermek istiyorum ve ne alınacaksa ne gerekiyorsa yap dedi mahçupta olmak istemiyorum. Acaba bi SSD alsak bu sistem düzelir mi ve bu TPM işini nasıl çözerim onu da anlamadım. Sistem özelliklerini aşağıya yazıyorum ve yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Ryzen5 2600
Gskill 2x8 16GB 3000 Mhz ram
Gigabyte A320M S2H Anakart
Asus Rog Strix RTX 2070 Süper
HADRON 600W Psu
Hikvision 240 GB bir adet sata SSD var
Birde bi M2 ssd var samsung yazıyor ama şüpheliyim pek düzgün bir şeye benzemiyor 128GB sistem bu SSD de kurulu oyunu diğer SATA ssd ye kurdum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri