Bilgisayarda ki oluşan aniden yavaşlama fark edilmeyecek derecede değil

Burak Ulaşoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba benim bi sorunum var 1 hafta öncesine kadar pc de sorun yok normal takılıyordum LoL , Cs:Go , Rocket League , CoD MW3 bu tarz oyunları medium , high fark etmiyor kasmadan oynuyordum işte bir gün lol oyun oynamak için pcyi açtım bir oyun girdim sorun yoktu sonra 2. kez girmeyi denediğimde her ayarda acayip fps düşüşü var 20-30 dan yukarı çıkamıyordum diğer oyunları denemek istedim hepsin de aynı tüm ayarlarda 20-30 fpsin üstüne çıkamıyorum ve bir şey daha fark ettim tarayıcı açtığımda tarayıcı bile inanılmaz derece de yavaştı facebookta ana sayfaya basıyorum donuyor falan youtube da bile videolar donuyordu format atmayı denedim yine bir kaç oyundan sonra aynı şeyler başladı windows 10 kullanıyorum bir de windows 7 deniyim dedim 2. kez format attım yine aynı şeyler oldu yardımcı olabilir misiniz lütfen sıcaklık değerlerini aida64 ten ss atıyorum

sistem özelliklerim;
E8400 3.00 GHz işlemci
4 GB Ram
HD 3850 1 GB Ekran Kartı

VDG52n.png

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Harddisk çok iyi durumda.Yukarıdaki görsellerde işlemci ısısı 77 derecelerde geziyor yüksek dereceler işlemci ısınmasıda bu yavaşlığı etkiler.Driverlarınızı driver booster programını indirip güncellermisiniz ?

KS

Burak Ulaşoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Harddisk çok iyi durumda.Yukarıdaki görsellerde işlemci ısısı 77 derecelerde geziyor yüksek dereceler işlemci ısınmasıda bu yavaşlığı etkiler.Driverlarınızı driver booster programını indirip güncellermisiniz ?

Hep o programı kullanıyorum ve 2 format atmamda da onunla güncelledim şu an driver booster tarafından güncel yani

Enes Değirmenci' Alıntı:

şans eseri bir de şunu gördüm hocam 

2aR7Yv.png

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Harrdiski çalışırken elinizle bi kontrol edin. Aşırı bi ısınma var mı.Makinanızda genel bi sıcaklık sorunu var gibi. İşlemci de fazla ısınmış.

KS

Burak Ulaşoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Harrdiski çalışırken elinizle bi kontrol edin. Aşırı bi ısınma var mı.Makinanızda genel bi sıcaklık sorunu var gibi. İşlemci de fazla ısınmış.

Elimle kontrol ettim ama aşırı bi ısınma fark edemedim

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
o zaman işlemciye odaklanın öncelikle. fanda bi sorun çıkmış olabilir. bOŞTA VE YÜKTE İŞLEMCİ FAN DEĞERLERİ NASIL.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
İşlemci fan devri trial olarak yazmış,görünmüyor. aida 64 programını kurun. Soldaki bilgisayarıma tıklarsanız daha sonra da algılayıcıya tıklayın. Fan devri ve sıcaklıklar çıkar.
 Ancak, HWmonitörde işlemci sıcaklıkaları 77 ve 84 dereceleri görmüş ki, çok yüksek.Soğutmada, Yanlış giden bi şeyler var yani.

KS

Burak Ulaşoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
İşlemci fan devri trial olarak yazmış,görünmüyor. aida 64 programını kurun. Soldaki  bilgisayarıma tıklarsanız daha sonra da algılayıcıya tıklayın. Fan devri ve sıcaklıklar çıkar.
 Ancak, HWmonitörde işlemci sıcaklıkaları 77 ve 84 dereceleri görmüş ki, çok yüksek.Soğutmada, Yanlış giden bi şeyler var yani.

Sıcaklıktan olabilir ya çünkü bu boşta bu derecelerde burun dediğiniz yerden ss

nlak70.png

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Fan devri düşük sayılmaz ama işlemcinin cayır cayır yandığı kesinleşti. Boşta bu değerleri görüyorsa,yükte 100 dereceyi bulur,tabiri caizse ,yumurta pişirir.
 Acilen soğutucuyu söküp,macunu bi yenileyin,bakalım bi faydası olacak mı.

KS

Burak Ulaşoğlu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Fan devri düşük sayılmaz ama işlemcinin cayır cayır yandığı kesinleşti. Boşta bu değerleri görüyorsa,yükte 100 dereceyi bulur,tabiri caizse ,yumurta pişirir.
 Acilen soğutucuyu söküp,macunu bi yenileyin,bakalım bi faydası olacak mı.

İnternetten sipariş veriyorum hocam gelir gelmez yenileyip buraya dönüş yapacağım umarım sizde dönüş yaparsınız

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri