Bilgisayarımda bulunan oyunlardan kalan, kullanılmayan dosyalar vb. gibi gereksiz dosyaları nasıl silebilirim ?
Hocam CCleaner gibi 3.taraf uygulamaları pek tercih edilmesini önermiyorum. Hemen olmasa da ilerleyen zamanlarda çeşitli sorunlara sebep olabilir. Bilgisayarda ki gereksiz dosyalar ne ki zaten anlamadım. Ben sürekli çerezleri siliyorum temp,%temp%,prefetch gibi komutları kullanarak , yetiyor.WinDirStat isimli bir uygulama var. Diskinizde yer alan dosyaları ve boyutlarını kareler ile gösteriyor. Bulup silmeniz daha kolay olacaktır.
CCleaner ile de çöp dosya temizleme işlemi yapmayı deneyebilirsiniz.
Tercih meselesi. Uğraşmak istemeyen kullanıcılar için CCleaner iş görebiliyor.Hocam CCleaner gibi 3.taraf uygulamaları pek tercih edilmesini önermiyorum. Hemen olmasa da ilerleyen zamanlarda çeşitli sorunlara sebep olabilir. Bilgisayarda ki gereksiz dosyalar ne ki zaten anlamadım. Ben sürekli çerezleri siliyorum temp,%temp%,prefetch gibi komutları kullanarak , yetiyor.
Yıllardır kullanırım CCleaner yazılımını sorun yaşattığını sizden duydum. Sistemim saat gibi yıllardır çalışıyor ki benzer şekilde program en çok tercih edilen yazılımlardan birisidir. Kurulması şart değil tabi ki ama kurulması sistem için eksi bir durum değildir. Bunun dışında evet sistem kalıntılarının çoğunu bazı özel konumlara girip manuel silebilirsiniz doğrudur.Hocam CCleaner gibi 3.taraf uygulamaları pek tercih edilmesini önermiyorum. Hemen olmasa da ilerleyen zamanlarda çeşitli sorunlara sebep olabilir. Bilgisayarda ki gereksiz dosyalar ne ki zaten anlamadım. Ben sürekli çerezleri siliyorum temp,%temp%,prefetch gibi komutları kullanarak , yetiyor.
CCleaner kullanabilirsiniz ayrıca ek olarak aşağıdaki konumları haftalık temizlerseniz iyi olacaktır.Bilgisayarımda bulunan oyunlardan kalan, kullanılmayan dosyalar vb. gibi gereksiz dosyaları nasıl silebilirim ?
Hocam daha çok eski sistemlerde problemler ortaya çıkabiliyor. Ben bunun etkisini 5 yıl aradan sonra gördüm. Ekstra bir durum olmadıkça kullanılmasına gerek yok bence. Tabii ki bende problem oldu diye herkeste olacak diye bir şey yok zaten tek tük yaşanıyor bu tarz sorunlar.Yıllardır kullanırım CCleaner yazılımını sorun yaşattığını sizden duydum. Sistemim saat gibi yıllardır çalışıyor ki benzer şekilde program en çok tercih edilen yazılımlardan birisidir. Kurulması şart değil tabi ki ama kurulması sistem için eksi bir durum değildir. Bunun dışında evet sistem kalıntılarının çoğunu bazı özel konumlara girip manuel silebilirsiniz doğrudur.