Bilgisayardaki Gereksiz Dosyaları Silme

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Bilgisayarımda bulunan oyunlardan kalan, kullanılmayan dosyalar vb. gibi gereksiz dosyaları nasıl silebilirim ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
WinDirStat isimli bir uygulama var. Diskinizde yer alan dosyaları ve boyutlarını kareler ile gösteriyor. Bulup silmeniz daha kolay olacaktır.
CCleaner ile de çöp dosya temizleme işlemi yapmayı deneyebilirsiniz.

Batua69

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
WinDirStat isimli bir uygulama var. Diskinizde yer alan dosyaları ve boyutlarını kareler ile gösteriyor. Bulup silmeniz daha kolay olacaktır.
CCleaner ile de çöp dosya temizleme işlemi yapmayı deneyebilirsiniz.
Hocam CCleaner gibi 3.taraf uygulamaları pek tercih edilmesini önermiyorum. Hemen olmasa da ilerleyen zamanlarda çeşitli sorunlara sebep olabilir. Bilgisayarda ki gereksiz dosyalar ne ki zaten anlamadım. Ben sürekli çerezleri siliyorum temp,%temp%,prefetch gibi komutları kullanarak , yetiyor.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Hocam CCleaner gibi 3.taraf uygulamaları pek tercih edilmesini önermiyorum. Hemen olmasa da ilerleyen zamanlarda çeşitli sorunlara sebep olabilir. Bilgisayarda ki gereksiz dosyalar ne ki zaten anlamadım. Ben sürekli çerezleri siliyorum temp,%temp%,prefetch gibi komutları kullanarak , yetiyor.
Tercih meselesi. Uğraşmak istemeyen kullanıcılar için CCleaner iş görebiliyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yıllardır kullanırım CCleaner yazılımını sorun yaşattığını sizden duydum. Sistemim saat gibi yıllardır çalışıyor ki benzer şekilde program en çok tercih edilen yazılımlardan birisidir. Kurulması şart değil tabi ki ama kurulması sistem için eksi bir durum değildir. Bunun dışında evet sistem kalıntılarının çoğunu bazı özel konumlara girip manuel silebilirsiniz doğrudur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bilgisayarımda bulunan oyunlardan kalan, kullanılmayan dosyalar vb. gibi gereksiz dosyaları nasıl silebilirim ?
CCleaner kullanabilirsiniz ayrıca ek olarak aşağıdaki konumları haftalık temizlerseniz iyi olacaktır.

Bir not defterine aşağıdaki kodu yapıştırıp dosya türünü tüm dosyalar ve bir dosta adı.BAT olarak kaydederseniz yönetici olarak çalıştırdığınızda o konumlardaki kalıntılar silinecektir.
  • @echo off
    del /s /f /q "C:\Users\%username%\Recent\"*.*
    del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
    del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
    del /s /f /q "C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp\"*.*
    EXIT
Alternatif olarak CMD yani komut istemi aracını yönetici olarak çalıştırıp sadece del ile başlayan her satır kodu yazıp her satırda ENTER 'a basarsanız aynı işlem gerçekleşir.

Alternatif olarak kodla vs. uğraşmam derseniz C:\Windows\Temp , C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp , C:\Windows\Prefetch , C:\Users\%username%\Recent bu 4 konuma tek tek girip her şeyi silebilirsiniz. NOT : Silinmeyenler olursa o an kullanıyordur atlayabilirsiniz o dosyaları.

Batua69

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Yıllardır kullanırım CCleaner yazılımını sorun yaşattığını sizden duydum. Sistemim saat gibi yıllardır çalışıyor ki benzer şekilde program en çok tercih edilen yazılımlardan birisidir. Kurulması şart değil tabi ki ama kurulması sistem için eksi bir durum değildir. Bunun dışında evet sistem kalıntılarının çoğunu bazı özel konumlara girip manuel silebilirsiniz doğrudur.
Hocam daha çok eski sistemlerde problemler ortaya çıkabiliyor. Ben bunun etkisini 5 yıl aradan sonra gördüm. Ekstra bir durum olmadıkça kullanılmasına gerek yok bence. Tabii ki bende problem oldu diye herkeste olacak diye bir şey yok zaten tek tük yaşanıyor bu tarz sorunlar.

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347
@ugur.gozaydin 'ın bahsettiği gibi bat dosyası oluşturup başlangıç klasörüne atarsan eğer her bilgisayarı açtığında bu komut çalışır ve otomatik olarak sistemi temizler. " C:\Users\"kullanici_adi"\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup "

Ayrıca Revo Uninstal veya Hibit Unistall bu tarz durumlarda etkili uygulamardır. Ben hibit kullanmaktayım. Bir program kaldıracağım zaman "Program Ekle Kaldır" ı değil Hibit üzerinden kaldırıyorum kayıt defterinde ki dosyalarını da temizliyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri