Bilgisayardan gelen fazla ses

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Normalde bilgisayar bu kadar fan sesi çıkarmıyordu fakat bu ara biraz sesi fazla çıkıyor. Fan sesleri arttı.
Aylık toz alıyorum fakat kulak çöpü ile veya ıslak mendil ile falan temizliyorum fanları. Tam randımanlı bir temizlik sayılmaz kompresör olmadığı için ve bayadır da işlemci macununun değiştirmedim. Ne yapayım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcinizin macununu yenileyin, ısınmadan kaynaklı bir sestir muhtemelen. Birde havalan giderek ısınmaya başladı bendeki sıcaklık ortalamasıda 5 derece kadar arttı. Kasa etrafını açık özellikle kasadaki fanların sıcak havayı kasa dışına attığı yerlerde 10 CM kadar boşluklar olsun sıcak hava kasadan mümkün olduğunca net ayrılsın. Ayrıca kasanızda havalandırma tek yön olsun önden alınan hava arka fandan atılsın fanların tamamını bu şekilde yönlendirin ve kablolamanızı mümkün olduğunca fanların önlerinden geçirmeyin. Bu şekilde sıcaklığa bağlı herhangi bir fan yükselmesi vs. gibi bir olayı mümkün olduğunca azaltmış olursunuz.

Termal macun önerim.COOLER MASTER MASTERGEL MAKER bu linkteki ürün 11 W/m-K iletim gücüne sahip gayet başarılı.

KS

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemcinizin macununu yenileyin, ısınmadan kaynaklı bir sestir muhtemelen. Birde havalan giderek ısınmaya başladı bendeki sıcaklık ortalamasıda 5 derece kadar arttı. Kasa etrafını açık özellikle kasadaki fanların sıcak havayı kasa dışına attığı yerlerde 10 CM kadar boşluklar olsun sıcak hava kasadan mümkün olduğunca net ayrılsın. Ayrıca kasanızda havalandırma tek yön olsun önden alınan hava arka fandan atılsın fanların tamamını bu şekilde yönlendirin ve kablolamanızı mümkün olduğunca fanların önlerinden geçirmeyin. Bu şekilde sıcaklığa bağlı herhangi bir fan yükselmesi vs. gibi bir olayı mümkün olduğunca azaltmış olursunuz.

Termal macun önerim.COOLER MASTER MASTERGEL MAKER bu linkteki ürün 11 W/m-K iletim gücüne sahip gayet başarılı.

Bilgisayarımın Kasası Dark N10. 5 adet fan bulunuyor. Üst tarafta 2 ön 2 arka da 1 adet olmak üzere. Kablolaması temiz bir şekilde yapıldı, kasanın içerisinde pek fazla kablo yok. HDD kablosu ve fan kabloları var sadece. Kasamın etrafı biraz dar. Bilgisayar masasının kasa yerinde koyduğum için ön taraf hariç üst tarafında ve arka kısmında yarım karışlık bir mesafe boşluk var. Onun dışında arkası duvara ve üst tarafı da dediğim gibi bilgisayar masasına vuruyor. Aslında pek sıcaklık olduğu söylenemez ama fan tozlanması ve termal macun yüzünden olduğunu düşünüyorum bende.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri