Bilgisayarı actigim gibi bununla karşılaştım

Firedog

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba 

Bilgisayarı actigim gibi bu ekran ile karşılaştım. Ekran kartı ile alakası yok çünkü hala kullanabiliyordum ve ss attim discorddan bir bota telefondan baktım. (Evet çok zekiyim) monitör degistirdim yine aynısı oldu 

Resim: https://resimyukle.io/r/Aps7u6WenH

Lütfen yardım edin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu sorunun ekran kartı ile alakası olmadığını nerden biliyorsunuz? Kartın hala çalışıyor olması bunun kart odaklı olmadığı anlamına gelmez. Farklı bir monitör ile denendiyse ki eğer o monitörde düzgün çalışıyorsa sorunu yoksa birkaç şeyden olabilir bu sorun.

• Monitöre görüntü aktardığınız kabloda sorun olabilir. 2 monitörü aynı kablo ile denediyseniz sorun bu olabilir.
  • Ekran kartı görüntü çıkışında bir sorun olabilir. Yani 2 monitörü aynı çıkışa kablo farklı bile olsa bağladıysanız sorun çıkışta olabilir.
  • Sistemsel bir OC sorunu olabilir. Yani ekran kartına manuel yada otomatik bir OC müdahalesi olduysa yazılımdan AMD yada NVIDIA ise 3. parti yazılımlardan MSI Afterburner veya benzeri yazılımlardan sorun bu OC değerlerinden olabilir. Size tavsiyem sistemi güvenli mod ile başlatıp soruna sebep olan tüm yazılımları kaldırmanızdır. GPU sürücüsü dahil.
  • Monitöre güç verdiğiniz kabloda veya prizde sıkıntı olabilir. Farklı bir prizde ve farklı bir güç kablosu ile deneyebilirsiniz.
  • Herhangi bir Windows odaklı ayar yada bir yanlış müdahale bu soruna yol açabilir. Format işe yarayacaktır ama şu var ki eğer BIOS ekranında başlangıçta sorun yok ama Windows logo ekranına gelince bu sorun oluyorsa bu demek oluyor ki Windows yada OC sorunu veya bir yazılım odaklı sorun olabilir anlamına gelir. Sistem ilk açılıştan itibaren böyleyse o zaman diğer şeylerdendir sorun.    
  • Tüm bunlar sonuç vermez ise kart arızalı olabilir. Sadece görüntü aktarımda sorun olabilir kartın düzgün çalışması önemli değil.  

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri