Bilgisayarı Kapattıktan Sonra Tekrar Açılmıyor

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Bunu göremedim.

Kapalı şu anda.
Bir fotografını atın belki kurduğunuz windows legacy yani eski dir uefi olarak başlatmak istediğiniz de hata veriyordur güvenli ön yükleme uefi ve tpm 2.0 windows 11 de özellikle istenen durumlar . Bu UEFİ genelde bilgisayarın daha hızlı açılıp kapanması, boot işlemlerinin hızlanması ve gpt bölümleme tablosunu kullanması nedeniyle 2 tb üstü disklere destek sunması için kullanılınal yeni bios modudur

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Bir fotografını atın belki kurduğunuz windows legacy yani eski dir uefi olarak başlatmak istediğiniz de hata veriyordur güvenli ön yükleme uefi ve tpm 2.0 windows 11 de özellikle istenen durumlar . Bu UEFİ genelde bilgisayarın daha hızlı açılıp kapanması, boot işlemlerinin hızlanması ve gpt bölümleme tablosunu kullanması nedeniyle 2 tb üstü disklere destek sunması için kullanılınal yeni bios modudur
Sonradan fark ettim UEFI yazıyor.
1667666150346.png

LEGEND4040

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
76
hocam güç kaynağı kablosunun girdiği yere metal bi kaşık sokun 3telede değmesi lazım sistemdeki gücü alır statik elektrik gitmiş olur bi deneyin derim

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hmm Uefi destekli win11 pro zaten bir de cpuz programından ram ların dual channel olarak mı yoksa single olarak mı geçtiğine bakın eğer dual se Occt programını indirip youtube dan rehber videoları eşliğinde sisteminizi minimum 1 dakikalık memory psu ekran kartı cpu değerlerini test edermisiniz? Şunu sorayım ama bios pilini ıçarıp bekletip taktıktan sonra sistemde herhangi bir ayarla oynamadan denediniz mi aynı sorun oluyor mu?

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Hmm Uefi destekli win11 pro zaten bir de cpuz programından ram ların dual channel olarak mı yoksa single olarak mı geçtiğine bakın eğer dual se Occt programını indirip youtube dan rehber videoları eşliğinde sisteminizi minimum 1 dakikalık memory psu ekran kartı cpu değerlerini test edermisiniz? Şunu sorayım ama bios pilini ıçarıp bekletip taktıktan sonra sistemde herhangi bir ayarla oynamadan denediniz mi aynı sorun oluyor mu?
Sanırım dual değil hiçbir şey yazmıyor.
1667667409460.png

Şunu sorayım ama bios pilini ıçarıp bekletip taktıktan sonra sistemde herhangi bir ayarla oynamadan denediniz mi aynı sorun oluyor mu?
Secure bootu UEFI yapmadan önce denedim aynı sorun olmadı. Kapatıp power tuşuna basınca açıldı.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Sanırım dual değil hiçbir şey yazmıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 10850

Secure bootu UEFI yapmadan önce denedim aynı sorun olmadı. Kapatıp power tuşuna basınca açıldı.
çift ram için anakartınız ya da ramlarınız da problem olmadığını da test etmek için 4 slotta Dimm a1 ve Dimm b1 takıp bios tan d.o.c.p olarak oto profile 1 veriyorsa ayarlayıp sistemi deneyin, olmazsa Dimm a2 dimm b2 olarak deneyin, olmazsa anakart slotlarında arıza olması durumunu denetlemek için iki ramı da aynı yöntemi deneyerek 4 slota da tek tek takıp sistemi çalıştırmak ilk rami önce 1. sonra 2. sonra 3. sonra da 4. slotta deneyin ( Her slota taktığınızda sistemi açın çalışıyorsa kapatın diğer rama geçin sırayla )slolatlar ve ramin sağlıklı olduğuna bakalım bir sorun yoksa diğer ramı da aynı şekilde dene

Ekli dosyalar

• dimmab12.png
    dimmab12.png
    68.2 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
çift ram için anakartınız ya da ramlarınız da problem olmadığını da test etmek için 4 slotta Dimm a1 ve Dimm b1 takıp bios tan d.o.c.p olarak oto profile 1 veriyorsa ayarlayıp sistemi deneyin
Öyle yaptığımda sistem açılmıyor bios ekranı bile gelmiyor. Bir uzun iki kısa bip sesi veriyor.

Şu an RAMler DIMMB1 ve DIMMB2 de takılı ancak böyle geliyor ekran ya da tek takınca.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Öyle yaptığımda sistem açılmıyor bios ekranı bile gelmiyor. Bir uzun iki kısa bip sesi veriyor.

Şu an RAMler DIMMB1 ve DIMMB2 de takılı ancak böyle geliyor ekran ya da tek takınca.
BU bip sesi asus anakartlarda ram algılanmadığında çıkan ses oluyor genelde o yüzden tek ramı dediğim gibi sırayla tüm slotlarda deneyin sistemi çalışıtırıp diğer rami da aynı şekilde slotlarda sıkıntı var mı diye bakalım?

LEGEND4040

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
76
ramların yerini değiştirin

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
BU bip sesi asus anakartlarda ram algılanmadığında çıkan ses oluyor genelde o yüzden tek ramı dediğim gibi sırayla tüm slotlarda deneyin sistemi çalışıtırıp diğer rami da aynı şekilde slotlarda sıkıntı var mı diye bakalım?
RAMleri tek tek her slotta denedim sadece DIMMAB2'de çalıştılar.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
RAMleri tek tek her slotta denedim sadece DIMMAB2'de çalıştılar.
O zaman eğer ki işlemciniz de bir arıza yoksa anakartın DIMMAB1 slotları arızalıdır . Siz ram ları çift kanal kullanmak için DIMMAB2 (Birini DIMMA2 ye diğerini de DIMMB2 ye ) lere takip bios tan d.oc.p profile ayarlayıp deneyin çalışıyor mu bakalım çalışıyorsa aç kapa problemini de deneyin çözüldüyse bu şekilde kullanabilirsiniz öteki türlü işlemciniz her hangi bir işlem gördümü ya da anakartınız?

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
O zaman eğer ki işlemciniz de bir arıza yoksa anakartın DIMMAB1 slotları arızalıdır . Siz ram ları çift kanal kullanmak için DIMMAB2 (Birini DIMMA2 ye diğerini de DIMMB2 ye ) lere takip bios tan d.oc.p profile ayarlayıp deneyin çalışıyor mu bakalım çalışıyorsa aç kapa problemini de deneyin çözüldüyse bu şekilde kullanabilirsiniz öteki türlü işlemciniz her hangi bir işlem gördümü ya da anakartınız?
Yanlış yazmışım sadece DIMMB2'de çalıştılar. İşlemci veya anakart herhangi bir işlem görmedi.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Yanlış yazmışım sadece DIMMB2'de çalıştılar. İşlemci veya anakart herhangi bir işlem görmedi.
Şimdi bakın emin olmak için yazıyorum iki ramı da ayrı ayrı her slotta denediniz ve bu ramlar sadece DIMMB2 de mi çalıştı . Yani ayrı ayrı denediğiniz de DIMMA1 DIMMB1 ve DIMMA2 de çalışmadı mı ramlarınız?

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Şimdi bakın emin olmak için yazıyorum iki ramı da ayrı ayrı her slotta denediniz ve bu ramlar sadece DIMMB2 de mi çalıştı . Yani ayrı ayrı denediğiniz de DIMMA1 DIMMB1 ve DIMMA2 de çalışmadı mı ramlarınız?
Evet, bu şekilde.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Evet, bu şekilde.
Bu durumda ramlarınız da bir sıkıntı yok onu elemiş olduk ama iki büyük sıkıntı var ya anakartınız daki ram slotları arızalı ya da işlemcinizi ram yolunu belirleyen pinlerde bir arıza olabilir 4 slotun sadece birisi çalışıyorsa durum bundan ibaret . Şimdi sisteminiz sıfır olarak mı alındı ürünlerin garantileri var mı? Elinizde farklı ram ya da anakart var mı ya da yakında oturan arkadaşınız var mı bilgisayarı olupta anakart işlemci ve ramı deneyebileceğiniz? İşin tuhaf tarafı tek slot algılıyor diyorsunuz ama hem bios sistem bilgileri hem de cpuz de istediğim değerlere baktığımda 32 gb olarak görüyor sistem?

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
İşin tuhaf tarafı tek slot algılıyor diyorsunuz ama hem bios sistem bilgileri hem de cpuz de istediğim değerlere baktığımda 32 gb olarak görüyor sistem?
Orada DIMMB1 ve DIMMB2ye beraber taktığımda oluyor. Ama bazende çalışmıyor nasıl oluyor bilmiyorum.

Bu durumda ramlarınız da bir sıkıntı yok onu elemiş olduk ama iki büyük sıkıntı var ya anakartınız daki ram slotları arızalı ya da işlemcinizi ram yolunu belirleyen pinlerde bir arıza olabilir 4 slotun sadece birisi çalışıyorsa durum bundan ibaret . Şimdi sisteminiz sıfır olarak mı alındı ürünlerin garantileri var mı? Elinizde farklı ram ya da anakart var mı ya da yakında oturan arkadaşınız var mı bilgisayarı olupta anakart işlemci ve ramı deneyebileceğiniz?
Sistem 4 aylık haziranda aldım. Deneme kısmı olmaz. Yakınlarda arkadaşım yok.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Orada DIMMB1 ve DIMMB2ye beraber taktığımda oluyor. Ama bazende çalışmıyor nasıl oluyor bilmiyorum.

Sistem 4 aylık haziranda aldım. Deneme kısmı olmaz. Yakınlarda arkadaşım yok.
Sisteminiz de bu şekilde sıkıntı var görünüyor aldığınız yerle iletişime geçip ram slotlarınızın çalışma şekli ve dual channel olarak işlemediği hakkında bilgi verin size o şekilde yardımcı olsunlar öteki türlü her şeyi denedik biosunuz güncel işletim sisteminiz güncel her şey yerli yerinde .

KS

bolib945

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
38
Sisteminiz de bu şekilde sıkıntı var görünüyor aldığınız yerle iletişime geçip ram slotlarınızın çalışma şekli ve dual channel olarak işlemediği hakkında bilgi verin size o şekilde yardımcı olsunlar öteki türlü her şeyi denedik biosunuz güncel işletim sisteminiz güncel her şey yerli yerinde .
Peki sizce açılmama sorunu RAMler mi ki? RAMleri ben bir süre böyle kullandım açılmada bir sorun yoktu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri