Bilgisayarı nasıl formatlarım

Ata Şen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba yeni sistem aldım win 10 pro kurulu fakat temiz kurulum win 10 kurmak istiyorum nasıl yaparım

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
flaş belleğe rufus ile windows 10 pro isosu yazdırıp biostan boot menusundan flaş belleği 1.sıraya alıp yeniden başlatın. C diskini silip yeni disk oluşturun ve formata başlayın. Yeniden başlatınca tekrar format ekranı gelecek. Bilgisayarı kapatın flaş belleği çıkartın bios tan boot menusundan hdd veya ssd yi 1.sıraya alın. Yeniden başlatın ve windows 10 pro açılacak. Youtubede yüzlerce video var.

boot menusunde "external disk" olarak geçebilir. HDD/SSD dışında 1-2 tane disk veya flash ile ilgili şeyler olacak deneyerek te yapabilirsin.

KS

Ata Şen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba yeni sistem aldım win 10 pro kurulu fakat temiz kurulum win 10 kurmak istiyorum nasıl yaparım
Windowsu sıfırladıktan sonra diskte hiçbir şey kalmıyor değil mi ? Sadece biosa girebiliyorum sıfırlayıp win 10 home kuracağım

flaş belleğe rufus ile windows 10 pro isosu yazdırıp biostan boot menusundan flaş belleği 1.sıraya alıp yeniden başlatın. C diskini silip yeni disk oluşturun ve formata başlayın. Yeniden başlatınca tekrar format ekranı gelecek. Bilgisayarı kapatın flaş belleği çıkartın bios tan boot menusundan hdd veya ssd yi 1.sıraya alın. Yeniden başlatın ve windows 10 pro açılacak. Youtubede yüzlerce video var.

boot menusunde "external disk" olarak geçebilir. HDD/SSD dışında 1-2 tane disk veya flash ile ilgili şeyler olacak deneyerek te yapabilirsin.
Hocam shifte basılı tutup windows açılırken girdiğim yerden sıfırlayacağım daha sonra usb den windows kuracağım olur mu

Hocam shifte basılı tutup windows açılırken girdiğim yerden sıfırlayacağım daha sonra usb den windows kuracağım olur mu

@Çağdaş Işık

Yatdım edecek yok mu

Son düzenleme:

furkangorur

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
126
Windowsu sıfırladıktan sonra diskte hiçbir şey kalmıyor değil mi ? Sadece biosa girebiliyorum sıfırlayıp win 10 home kuracağım

@Çağdaş Işık

Yatdım edecek yok mu
windowsa format attığınız halde criminal bürolar o kalan kalıtınlar ile kanıt bulabilir. Çözümü ise art arda format atıp gereksiz binlerce dosyayı okuma/yazma işlemi ile art arda formatlarla bu kalıntıların üstüne örtebilirsiniz.
Windowsu sıfırlamadan flaş ile direk windows 10 pro atabilirsiniz. İlk yorumda belirttim. Format ekranında yükle yerine özel butonuna basıp C diskini ve diğerlerini sildikten sonra (d diskinde verilerinz varsa kalabilir) yeni disk oluşturup format atmanız.

KS

Ata Şen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
windowsa format attığınız halde criminal bürolar o kalan kalıtınlar ile kanıt bulabilir. Çözümü ise art arda format atıp gereksiz binlerce dosyayı okuma/yazma işlemi ile art arda formatlarla bu kalıntıların üstüne örtebilirsiniz.
Windowsu sıfırlamadan flaş ile direk windows 10 pro atabilirsiniz. İlk yorumda belirttim. Format ekranında yükle yerine özel butonuna basıp C diskini ve diğerlerini sildikten sonra (d diskinde verilerinz varsa kalabilir) yeni disk oluşturup format atmanız.
Win 10 home kurmak istiyorum

KS

Ata Şen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
fark etmez aynı yöntem.
Hocam usb ye iso dosyasını rufusla kurmak yerine. Microsoftun sitesinden win 10 kurulum aracından iki seçenek çıkıyor

usb ye kur
iso dosyası oluştur diye

Burdan usb ye kuramı seçersem rufus işlemini yapmadan bi sonraki adıma geçebilir miyim ?

Hocam usb ye iso dosyasını rufusla kurmak yerine. Microsoftun sitesinden win 10 kurulum aracından iki seçenek çıkıyor

usb ye kur
iso dosyası oluştur diye

Burdan usb ye kuramı seçersem rufus işlemini yapmadan bi sonraki adıma geçebilir miyim ?
Freedos bir pc ye böyle kurmuştum win 10 home u

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Ayın Üyesi
Tepki
1,266
@Ata Şen
Selamun aleyküm ilk önce kardeşim.

Bilgisayarınıza USB bellek taktığınızda rufus programı otomatik olarak algılar. Yalnız siz yine de doğru USB belleğinin seçili olduğundan emin olun. USB belleğinizi bilgisayarınıza takın. Karşınıza aşağıdaki gibi ekran gelecektir.
Aygıt: Bu kısımda taktığınız USB bellek görüntülenecektir. Doğru usb belleği seçtiğinizden emin olun çünkü program otomatik biçimlendirme yapacaktır.

Disk Bölüm Düzeni ve Hedef Sistem Türü: Burada sizlere 3 seçenek sunacaktır.

-MBR Bölüm Düzeni: BIOS ya da UEFI için: Genellikle eski teknoloji bilgisayarlarda kullanılan seçenektir.

Not: Eğer bu seçeneği seçiyorsanız Dosya Sistemi Bölümündeki Ayarınız ‘’NTFS’’ olmalıdır.

-UEFI için MBR Bölüm Düzeni: Yeni teknoloji bilgisayarlarda kullanılan seçenektir.

Not: Eğer bu bölüm düzenini kullanıyorsanız Dosya Sistemi Bölümündeki Ayarınız ‘’NTFS’’ olmalıdır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri