Bilgisayarı temizledikten sonra ekrana görüntü gelmiyor

rıdvan.gedik

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dün bilgisayar epey tozlanmıştı. Ben de hiçbir bileşini çıkarmadan süpürge ve fön makinesi ile (soğuk tarafı) temizledim. Bittikten sonra kabloları falan geri taktım lakin bilgisayar açılıyor, görüntü gelmiyordu. Ekran kartını çıkardım. VGA kablosunu onboarda taktım ve görüntü geldi. Sonra internettten bir takım makale okudum, sonra BIOS pilini çıkardım, RAM'i çıkardım, geri taktım, yine görüntü gelmiyordu. Bu sefer onboarddan da görüntü gelmedi. Statik elektrik yemesinden şüphelendim ve işi yarına bıraktım. Sonra vücüdümda statik elektrik vardır diye tahtaya falan dokundum ve dün bilgisayarı halının orada temizlemişdim, şimdi parkenin üzerinde yapacaktım. Neyse, yine RAM'ı çıkarıp BIOS bilini çıkarıp taktım ve ilk yaşadıgım olay oldu. Onboarddan görüntü geliyor ama harici ekran kartı (R7 250) görüntü vermiyor hala. Ne yapabilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Süpürgeyi yakından tutmadınız değil mi bileşenlere? Bazen devre bileşenlerinden gevşek bir bileşeni süpürge çekebilir.

Cihaza komple statik elektrik boşaltma işlemi uygulayın işe yarayabilir. Sistem bileşenlerinin tamamı takılı olsun ki RAM, GPU vs. gibi bileşenlerde de işlem gerçekleşsin.

1. Kasaya dışarından bağlı olan tüm kabloları sökün. Özellikle elektrik kablosunu.
  2. Bir kontrol kalemi alın. Normal tornavida değil. İçinde bir ampul olur ve yukarısında metal bir yüzey olur parmağınızın değmesi için.
  3. Güç kaynağınızın dışarıdan gelen güç kablosunu söktüğünüz yerde 3 uzun demir parçası olur. Buradaki demir parçalarını ikili kombin olarak sırayla döngü şeklinde 40-45 sn. kadar kontrol kalemi tornavidası ise birleştireceksiniz. İşlem sırasında tornavidadaki arka metal alana mutlaka parmağınızı dokundurun. En az 40 sn. boyunca hem bu 3 demir parçasından iki tanesini kontrol kalem ile birleştireceksiniz hem de aynı anda kasa üzerindeki sistemi açan POWER tuşuna basacaksınız. 40-45 sn. sonra POWER tuşunu ve 2 metal parçayı birleştirmeyi kesip aynı işlemi diğer ikiliye yapacaksınız. Toplamda 3 parça demir çıkıtı var ikişer ikişer döngü şeklinde birleştirme işlemi toplamda 3 defa tekrar etmeniz demek oluyor.   

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri