Bilgisayarım açılmadan kapanıyor çözümü nedir?

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba arkadaşlar lütfen yardım edin bilgisayarımın anakartını selülozik tinerle temizliyorum. sonrasında 1 ay ya da 1 hafta gibi sürelerde aynı sorunu yaşıyorum sorunu tarif etmem gerekirse anakarta start verdikten 1-2 saniye kadar geçmeden fanlar dönüp duruyor yani bilgsayar açılmadan kapanıyor bunun sorununun bios ile alakalı ya da İ/O Controller ya da belki chippsett olduğunu düşünüyorum sizce sorun ne olabilir chipsett ya da İ/O ya dokunduğumda herhangi bir ısı yok sanırım chipsett ve İ/O'ya da voltaj gelmiyor geriye sadece power kalıyor başka power ile denedim fakat sorun hala aynı yardımlarınızı bekliyorum.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Yaptığınız işlemden ya da daha öncesinden sıvı kalmış olabilir mi? Belki bir yerler oksitlenmiştir, siz temizledikçe çalışıyor ve tekrarlıyordur. Sadece bir tahmin.

KS

Semihh35

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Yaptığınız işlemden ya da daha öncesinden sıvı kalmış olabilir mi? Belki bir yerler oksitlenmiştir, siz temizledikçe çalışıyor ve tekrarlıyordur. Sadece bir tahmin.
hocam sanırım dediğiniz gibi evet şöyle söyliyeyim sorunla tekrar karşılaştım fanı çıkarıp taktım ve işlemci etrafındaki ve chipsett etrafındaki bileşenleri tiner ile yıkadım evet ciddi anlamda yıkadım tineri olduğu gibi şişesiyle döktüm ve bir diş fırçasıyla sildim kurumasını bekledim zaten uçucu olduğu için kısa bir sürede kurudu ve şuanda çalışıyor ya işlemci tam oturmuyor ya da dediğiniz gibi bir yerde bir parça oksitlenmiş ve anakart kendini korumaya alıyor chipsett güncellemelerini yapacağım anakartım P8H61m LX R2.0 bunun chipsett'ini nereden bulacağım yardımcı olursanız sevinirim.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
hocam sanırım dediğiniz gibi evet şöyle söyliyeyim sorunla tekrar karşılaştım fanı çıkarıp taktım ve işlemci etrafındaki ve chipsett etrafındaki bileşenleri tiner ile yıkadım evet ciddi anlamda yıkadım tineri olduğu gibi şişesiyle döktüm ve bir diş fırçasıyla sildim kurumasını bekledim zaten uçucu olduğu için kısa bir sürede kurudu ve şuanda çalışıyor ya işlemci tam oturmuyor ya da dediğiniz gibi bir yerde bir parça oksitlenmiş ve anakart kendini korumaya alıyor chipsett güncellemelerini yapacağım anakartım P8H61m LX R2.0 bunun chipsett'ini nereden bulacağım yardımcı olursanız sevinirim.
Geçmiş olsun hocam. Pek bilgim yok fakat, Asus ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Yurt dışından artık bir şey getirmek çok pahalı olduğu için maslesef alternatif sunamıyor. Belki bulunduğunuz bölgede anakart tamircisi varsa onun elinde çıkma gibi olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri