Bilgisayarım Bir Anda Donuyor.

Uconounex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar,

Yeni bir bilgisayar aldım alalı 1 ay gibi bir süre oldu. Son 1 haftadır bu sorunla uğraşıyorum sebebi nedir? Oyun oynarken, bir şey izlerken ya da takılırken tık bir anda donuyor her şey discord ya da spotify açıksa ordan ses geliyor ama hiç bir şekilde bilgisayara müdahale edemiyorum.

AMD uygulaması da "Beklenemeyen bir sistem arızasından ötürü varsayılan Radeon WattMan ayarları geri yüklendi" bildirimi gönderiyor sorun nedir? ve çözmeme yardımcı olursanız sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,953
Yeni bir bilgisayar aldım alalı 1 ay gibi bir süre oldu. Son 1 haftadır bu sorunla uğraşıyorum sebebi nedir? Oyun oynarken, bir şey izlerken ya da takılırken tık bir anda donuyor her şey discord ya da spotify açıksa ordan ses geliyor ama hiç bir şekilde bilgisayara müdahale edemiyorum. AMD uygulaması da "Beklenemeyen bir sistem arızasından ötürü varsayılan Radeon WattMan ayarları geri yüklendi" bildirimi gönderiyor sorun nedir? ve çözmeme yardımcı olursanız sevinirim.
Whql sürümü yuklu mu

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Ddu ile mevcut driverları kaldırın. Youtube üzerinde rehberler var. Daha sonra driver indirme sayfasında driverların sürümlerinin yanında (WHQL) ibaresi yazar, indirmeniz gereken sürüm o. Direkt windows 11 kurduysanız problemli bir sürüm. Win 10 kurup tüm driverları güncelledikten sonra 11e geçiş yapabilirsiniz.

KS

Uconounex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ddu ile mevcut driverları kaldırın. Youtube üzerinde rehberler var. Daha sonra driver indirme sayfasında driverların sürümlerinin yanında (WHQL) ibaresi yazar, indirmeniz gereken sürüm o. Direkt windows 11 kurduysanız problemli bir sürüm. Win 10 kurup tüm driverları güncelledikten sonra 11e geçiş yapabilirsiniz.
Win 10 kurulu ve dediğiniz amd'nin uygulamasıysa onunda önerileni kurdum beta olanı değil.

KS

Uconounex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
AMD Driver sorunları... Eğer sürüm değiştirince geçmiyor ise yapacak bir şey yok Wattman hatasından kurtulmanın tek yolu kart değiştirmek diye biliyorum. (Sorunun kaynağı GPU ise)
Yapma hocam yeni aldım sistemi zaten. Wattman hatası almıyorum bilgisayar bir işlem sırasında donup kalıyor yeniden başlattığımda amd uygulamasında "Beklenemeyen bir sistem arızasından ötürü varsayılan Radeon WattMan ayarları geri yüklendi" bildirimi gözüküyor. Performansında bir şey yok.

Ramlarim 3200Mhz di. Ama 2677 Mhz'de çalışıyordu biostan onu ayarlayamamıştım. Şimdi 3200Mhz yapabildim. Sorun bu olabilir mi sizce ?

Son düzenleme:

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Yapma hocam yeni aldım sistemi zaten. Wattman hatası almıyorum bilgisayar bir işlem sırasında donup kalıyor yeniden başlattığımda amd uygulamasında "Beklenemeyen bir sistem arızasından ötürü varsayılan Radeon WattMan ayarları geri yüklendi" bildirimi gözüküyor. Performansında bir şey yok.

Ramlarim 3200Mhz di. Ama 2677 Mhz'de çalışıyordu biostan onu ayarlayamamıştım. Şimdi 3200Mhz yapabildim. Sorun bu olabilir mi sizce ?
Wattman hatasının olayı bu zaten ekran gitmesi yeniden açtığında wattman uyarısı vermesi performans düşüşüne neden olmuyor diye biliyorum, Wattman hatası bazen ramlerden kaynaklı da olabiliyor devam etmez ise sorun ramlerden olmuştur zaman gösterecek :)

Wattman hatasının olayı bu zaten ekran gitmesi yeniden açtığında wattman uyarısı vermesi performans düşüşüne neden olmuyor diye biliyorum, Wattman hatası bazen ramlerden kaynaklı da olabiliyor devam etmez ise sorun ramlerden olmuştur zaman gösterecek :)

Kimi işlemci değişince kurtulmuş kimi ram Mhz düşürünce birden fazla nedeni var sadece GPUdan olmayabilir, AMD driverı önerilen kullanıyormuşsun, MSI vs gibi uygulamalardan değişmediysen ayar sıkıntı yoktur.

Sistem özelliklerin ne? Bazen yetersiz güç kaynağından da oluyor.

En kesin olay büyük ihtimal ile yeni güncelleme beklemek, driver hatalı olabilir. Aynısını yaşıyordum kendi kendine geçti sürüm güncelledikçe.

Son düzenleme:
KS

Uconounex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Kimi işlemci değişince kurtulmuş kimi ram Mhz düşürünce birden fazla nedeni var sadece GPUdan olmayabilir, AMD driverı önerilen kullanıyormuşsun, MSI vs gibi uygulamalardan değişmediysen ayar sıkıntı yoktur.

Sistem özelliklerin ne? Bazen yetersiz güç kaynağından da oluyor.

En kesin olay büyük ihtimal ile yeni güncelleme beklemek, driver hatalı olabilir. Aynısını yaşıyordum kendi kendine geçti sürüm güncelledikçe.
Ramin 3200 Mhz de çalışmasıda fayda etmedi yine dondu.
Ayarlarla çok oynamadım sadece oyun için özel ayar yaptım AMD software uygulamasından o kadar.
AMD Ryzen 7 5800X3D 4.5GHz 100MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
Cooler Master Hyper 212 Spectrum Rainbow LED 120mm Hava Soğutucu
MSI PRO B550M-P GEN3 4400(OC) DDR4 Soket AM4 HDMI VGA DVI-D M.2 USB 3.2 mATX Anakart
MSI Radeon RX 6800 Gaming Z Trio 16G V1 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30 x 2
Samsung 980 1TB PCIe NVMe 3.0 Okuma 3500MB - Yazma 3000MB M.2 SSD (MZ-V8V1T0BW)
FSP Hyper Pro H3-650 650W 80+ Bronze PSU
Umarım güncelleme ile düzelir alalı daha 2 ay olmadı bilgisayarı hevesim kursağımda kalmasın.

Ramin 3200 Mhz de çalışmasıda fayda etmedi yine dondu.
Ayarlarla çok oynamadım sadece oyun için özel ayar yaptım AMD software uygulamasından o kadar.
AMD Ryzen 7 5800X3D 4.5GHz 100MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
Cooler Master Hyper 212 Spectrum Rainbow LED 120mm Hava Soğutucu
MSI PRO B550M-P GEN3 4400(OC) DDR4 Soket AM4 HDMI VGA DVI-D M.2 USB 3.2 mATX Anakart
MSI Radeon RX 6800 Gaming Z Trio 16G V1 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram AX4U32008G16A-SR30 x 2
Samsung 980 1TB PCIe NVMe 3.0 Okuma 3500MB - Yazma 3000MB M.2 SSD (MZ-V8V1T0BW)
FSP Hyper Pro H3-650 650W 80+ Bronze PSU
Umarım güncelleme ile düzelir alalı daha 2 ay olmadı bilgisayarı hevesim kursağımda kalmasın.
Bazı kişiler ctrl+shift+windows+b yaparak donma durumunu düzelttiklerini söylemişler.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri