Yardım Bilgisayarım Harici SSD Okumuyor

Sybicort

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Herkese selamlar. Hikvision T200N Harici SSD modeline sahibim ve yaklaşık 1 sene öncesinde aldım. Fakat SSD'yi taktığımda windows tarafından "hata giderme" bildirimi geliyor ve SSD kullanmaya çalıştığımda (bilgisayara dosya atmak gibi) SSD kendiliğinden çıkıyor ve bilgisayar SSD'yi görmüyor. SSD üzerinde küçük bir led ışık var ve bilgisayara bağladığımda o ışık yanmakta. Bilgisayar SSD'yi görmese bile ışık hâlâ bağlı olduğunu gösterir gibi yanmakta. Bir süre takılı beklettikten sonra windows "USB Aygıtı Tanınmadı" diye bir hata gelmekte. SSD bozulması pek önemli değil benim için fakat içerisinde birçok resim ve belge var (yaklaşık 200GB) ve bunların kaybolmasını istemiyorum. Sorunumu nasıl çözebilirim bilen varsa ve yardımcı olursa çok mutlu olurum.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Disk yönet kısmından diski bulun üzerine sağ tıklayıp sürücü harfi ve yolu değiştiri seçin yeniden adlandırıp deneyin.

KS

Sybicort

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Disk yönet kısmından diski bulun üzerine sağ tıklayıp sürücü harfi ve yolu değiştiri seçin yeniden adlandırıp deneyin.
Deniyorum hocam da şu an oradan bakınca bir şey dikkatimi çekti. Dosya formatı exFAT olarak gözüküyor bu bir sorun teşkil eder mi?

Maalesef durum aynı, yine gidiyor

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Sistemi yükseltip M2 SSD li bir sisteme mi geçtiniz Bios menüsü UEFİ olan ?

KS

Sybicort

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sistemi yükseltip M2 SSD li bir sisteme mi geçtiniz Bios menüsü UEFİ olan ?
Hocam zaten M2 SSD'li bir sistemim vardı fakat daha sonra bilgisayarımı değiştirdim. Bilmiyorum bir etkisi var mı bu duruma da. Yeni aldığım bilgisayar da m2 SSD kullanıyor.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Evet sistemler de şöyle bi durum var disklerin çalışma şekilleri UEFİ yeni sistemlerde GPT biçiminde, eski sistemlerde MBR şeklinde. Normalde elinizdeki Ssd yi bağladığınızda disk yönetiminden ayarlar yapıldığında çalışması lazım. Anakarta bağlanan sata kablosunu farklı bir yuvaya takıp deneyin. Anakarta bağlı değilse aparatla Usb den bağladıysanız aygıt yöneticisinden otomatik güncellemeyi deneyin. SSD ayarlarını iyi bilen arkadaşlar yardımcı olucaktır bu konuda yabancı forumlara baktım ama kayda değer bilgiler bulamadım.

KS

Sybicort

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Evet sistemler de şöyle bi durum var disklerin çalışma şekilleri UEFİ yeni sistemlerde GPT biçiminde, eski sistemlerde MBR şeklinde. Normalde elinizdeki Ssd yi bağladığınızda disk yönetiminden ayarlar yapıldığında çalışması lazım. Anakarta bağlanan sata kablosunu farklı bir yuvaya takıp deneyin. Anakarta bağlı değilse aparatla Usb den bağladıysanız aygıt yöneticisinden otomatik güncellemeyi deneyin. SSD ayarlarını iyi bilen arkadaşlar yardımcı olucaktır bu konuda yabancı forumlara baktım ama kayda değer bilgiler bulamadım.
Şu an bir laptop kullanıyorum SATA kablosu kullanmıyorum yani. Şöyle bir şey fark ettim SSD'yi kullanmaya çalıştığım zaman çıkıyor. Normalde takıp boşta durduğunda uzun bir süre gitmeden takılı kaldı.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Şu an bir laptop kullanıyorum SATA kablosu kullanmıyorum yani. Şöyle bir şey fark ettim SSD'yi kullanmaya çalıştığım zaman çıkıyor. Normalde takıp boşta durduğunda uzun bir süre gitmeden takılı kaldı.
Eski SSD uzun süre çalışmadan takılı kalabilir sorun çıkartmaz. SSD yi Laptop da kullanmak için USB ile bağladınız doğru mu anladım ? Durum bu şekilde ise sorun SDD ile ilgi olmayabilir. Bağlantı ile bir problem yaşıyorsunuz o zaman.

KS

Sybicort

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Eski SSD uzun süre çalışmadan takılı kalabilir sorun çıkartmaz. SSD yi Laptop da kullanmak için USB ile bağladınız doğru mu anladım ? Durum bu şekilde ise sorun SDD ile ilgi olmayabilir. Bağlantı ile bir problem yaşıyorsunuz o zaman.
Hocam SSD eski değil sorun orada. Geçen sene yazın aldığım bir SSD. Bir süre kullandım dosyalarımı falan yedekledim fakat son birkaç sefer kullanmak istediğimde böyle bir problem çıkarttı bana. Harici olarak USB ile kullandığım bir SSD yani. Sadece dosya saklıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri