Bilgisayarım Herhangi Bir Jak Girişi Olan Kulaklıkların Mikrofonunu Algılamıyor.

ytex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhabalar,

Bugün Hyper x cloud 2 aldım. Bilgisayarıma kulaklıgı taktıgımda ses sorunsuz bir şekilde geliyor ama mikrofonu algılamıyordu. Ses kartından mikrofonu açtım mikrofonuda düzgün taktım.

Sorun kulaklıktamı diye anlamak için başka bir bilgisayarda denedim ama onda sorunsuz bir şekilde hem sesi hem de mikrofonu çalıştı. Eskiden jak girişli kulaklık aldıgıma hep bu problemi yaşıyordum ve bu yüzden hep usb olan kulaklıklar alıyorum şimi cloud 2 e usb ile bitiyor ama ses kartına jak ile bağlandığı için böyle oldu nasıl düzeltilir yardımcı olabilecek var mı ?

Moderatörün son düzenlenenleri:

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Bugün Hyper x cloud 2 aldım.Bilgisayarıma kulaklıgı taktıgıma ses sorunsuz bir şekilde geliyor ama mikrofonu algılamıyordu. Ses kartından mikrofonu açtım mikrofonuda düzgün taktım. Sorun kulaklıktamı diye anlamak için başka bir bilgisayarda denedim ama onda sorunsuz bir şekilde hem sesi hemde mikrofonu çalıştı.Eskiden jak girişli kulaklık aldıgıma hep bu problemi yaşıyordum ve bu yüzden hep usb olan kulaklıklar alıyorum şimi cloud 2 e usb ile bitiyo ama ses kartına jak ile bağlandıgı için böyle oldu nasıl düzeltilir yardımcı olabilecek var mı ?
Ses sürücülerinizin güncel olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Sürücülerinizi güncelleyin, olmazsa anakarta bağlı olan yani kasanın arkasındaki jakı deneyin.

Hz.ETQ

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
683
Ben de de böyle bir sorun vardi bilgisayarci ses kartin bozulmus dedi yalandir dogrudur net emin değilim. Başta suruculeri kontrol edip deneyebilirsiniz

KS

ytex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Ses sürücülerinizin güncel olmamasından kaynaklanıyor olabilir. Sürücülerinizi güncelleyin, olmazsa anakarta bağlı olan yani kasanın arkasındaki jakı deneyin.
Ses sürücülerini güncelledim bide kulaklıgın ses kartına baglamak icin takılıyo jak onun dısında usb ile baglanıyor bilgisayara ve tum usb slotlarını denedim zaten bilgisayarda yine olmuyo başka yöntemler var mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Merhabalar,

Bugün Hyper x cloud 2 aldım. Bilgisayarıma kulaklıgı taktıgımda ses sorunsuz bir şekilde geliyor ama mikrofonu algılamıyordu. Ses kartından mikrofonu açtım mikrofonuda düzgün taktım.

Sorun kulaklıktamı diye anlamak için başka bir bilgisayarda denedim ama onda sorunsuz bir şekilde hem sesi hem de mikrofonu çalıştı. Eskiden jak girişli kulaklık aldıgıma hep bu problemi yaşıyordum ve bu yüzden hep usb olan kulaklıklar alıyorum şimi cloud 2 e usb ile bitiyor ama ses kartına jak ile bağlandığı için böyle oldu nasıl düzeltilir yardımcı olabilecek var mı ?
Ses Denetim Masasından kontrol eder misiniz.

KS

ytex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5

Ekli dosyalar

• resim_2022-07-15_213848310.png
    resim_2022-07-15_213848310.png
    8.9 KB · Görüntüleme: 5

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekli dosyayı görüntüle 3084
ses denetim masasında mikrofon cıkıyo ama sesim hiç gitmiyo mikrofonun çalıstıgına eminim çünkü başka bilgisayarda denedigimde oluyo.
Windows Ayarları > Sistem > Ses kısmında mikrofon için kulaklığınız seçili mi? Birde Windows başlata ses kaydedicisi yazıp oradan dener misiniz.

KS

ytex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Windows Ayarları > Sistem > Ses kısmında mikrofon için kulaklığınız seçili mi? Birde Windows başlata ses kaydedicisi yazıp oradan dener misiniz.
evet mikrofon seçili ama mikrofonuzu sınayında hiç ses gelmiyor sorun gidere basıncada otomatik olarak sorunu belirliyemekdik diyor ses kaydedicisindede sesim gelmiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
evet mikrofon seçili ama mikrofonuzu sınayında hiç ses gelmiyor sorun gidere basıncada otomatik olarak sorunu belirliyemekdik diyor ses kaydedicisindede sesim gelmiyor
Kulaklığı Windows Ayarları Cihazlar bölümünden kaldırıp sonra aygıtı sistemden sökün. Daha sonra USB 3.0 ara yüzüne sahip bir sokete takıp tekrar kontrol edin.

KS

ytex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Kulaklığı Windows Ayarları Cihazlar bölümünden kaldırıp sonra aygıtı sistemden sökün. Daha sonra USB 3.0 ara yüzüne sahip bir sokete takıp tekrar kontrol edin.
hyper x cloud 2 de mikrofonu bastırınca sesim karsıdaki arkadasıma simdi gelmeye basladı ama bi anda kesildi ve cok fazla fırtına sesi gibi bişey geliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
hyper x cloud 2 de mikrofonu bastırınca sesim karsıdaki arkadasıma simdi gelmeye basladı ama bi anda kesildi ve cok fazla fırtına sesi gibi bişey geliyor
Mikrofon ayarlarınızı Discord kullanıyorsunuz büyük ihtimalle bir kontrol edin oradan. Ayrıca ürünün kendi yazılımından da bir kontrol edin.

KS

ytex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Mikrofon ayarlarınızı Discord kullanıyorsunuz büyük ihtimalle bir kontrol edin oradan. Ayrıca ürünün kendi yazılımından da bir kontrol edin.
galiba üründe sıkıntı var calısıyo ama belirli bi açıda tutmam lazım mikrofonu ve parazit yapıyor

KS

ytex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Sadece JAK girişiyle dener misiniz USB ile değil.
o zaman sadece ses geliyo direk mikrofonu görmüyor usb ile takınca mikrofonu görüyo ve belirli bi açıda bastırıp tutunca parazitli bi şekilde sesim gidiyo ama garip olan şey başka bi bilgisayarda nasıl tutsam tutayım direk gidiyor sesim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
o zaman sadece ses geliyo direk mikrofonu görmüyor usb ile takınca mikrofonu görüyo ve belirli bi açıda bastırıp tutunca parazitli bi şekilde sesim gidiyo ama garip olan şey başka bi bilgisayarda nasıl tutsam tutayım direk gidiyor sesim
3.5mm JAK ayırıcı çıkmadı mı kutusundan? Mikrofonu bağlamak için gereken kablo.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri