Bilgisayarım İstediğim Performansı Veremiyor

lyuchin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize iyi forumlar. Yaklaşık 2 ay önce ince hesap sitesinin cuma geceleri yaptığı gaming gecesinden toplama kasa satın aldım. Sistemin özellikleri şunlar;
Asus Dial RX 5500 XT 4 GB 128 Bit
Ryzen 5 3400g 3.7 ghz İşlemci
Apacer panther 8x2 3000 mhz ram
Adata Su 650 480 GB SSD
Asus A320M Anakart 

Elimde böyle bir sistem var lakin bu sistemi almadan önce internette izlediğim videolarda çoğu oyunda ultra ayarlarda oynanabilecek fps'ler aldığını gördüm. Sistem elime geldiğinde birkaç oyun yükledim. Şu an sıkıntı yaşadığım 2 oyun birisi Apex Legends diğeri de AC Odyssey. Apexte ayarları düşük seviyeye getirsem bile fps 100 üzerinde ultraya alsam da bu civarlarda ama bilgisayarda hep bir takılma hep bir donma var ve bu beni deli ediyor. AC Odyssey'e gelirsek oyunu çok rahat 30 fps oynamam gerekiyor ama oyun kasıyor en düşükte 40 fps falan alıyorum ultrada da ortalama 35 36 fps. AMD'nin kendi programı olan adrenalini yükledim oyun türünü Gaming moduna aldım yine de işe yaramıyor. Performans kısmından ekran kartına Hız Aşırtma GPU yaptığımda kasadan çok fazla bir ses geliyor ekran kartına zarar vereceğimden korkuyorum lütfen yardım edin nasıl takılmadan oynayacağım bu oyunları. İlk aldığım ay iyi gibiydi sıkıntı yaşamıyordum ama son zamanlarda bu durumları yaşıyorum yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar.

Yakup Altundal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
monitörün 144hz ise ve görüntü bağdaştırıcılarından 144e ayarlamadıysan 100 fps alsan bile 60hz de görürsün ve takılma yaşarsın.
odysseyde ise düşük fps almanın nedeni sıcaklık olabilir. kasanın marka modeli hava akışı iyi değilse önden iyi hava almıyor egzos fanından dışarı atamıyorsa baya bir sorun yaşarsın.
kaliteli bir kasanın materyali çelik, camı varsa tamperli olmalı. önde 3 fan ve önü açık, mesh ızgara tarzı olmalı, hava sirklasyonu iyi olmalı yani.
bir de yazılımsal olarak pc nin güç ayarlarından yüksek performansa al ki cpu boos etsin kendini.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle seçtiğiniz işlemci seçtiğiniz ekran kartına çok zayıf bir model. G takılı APU işlemcilerin içlerinden kendi GPU birimleri olduğundan saf işlem güçlerinden biraz kısılıyor ki F/P ekran kartsız sistem toplansın. Bu durum 4000G serisinde biraz toparlandı ama seçtiğiniz işlemci FPS bazında ekran kartınıza engel oluyor. Durum darboğaz değil sadece işlemcinin işlem gücü zayıf olduğundan FPS miktarınız fazla etkileniyor.

Takılma sorununuza gelirsek, MSI Afterburner yazılımdan oyun içinde oynarken normal seviyelerde ve takılma anlarında CPU, GPU, RAM yüklerini ve FPS durumunuzu birkaç SS alıp bir yere yükleyip bizimle paylaşın bakalım duruma.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri