Bilgisayarım Kendi Kendine Donup Kalıyor

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Bunun neyden kaynaklandığını veya daha önce başına gelmiş olan ve sorunu çözmüş olan birileri var mı?

https://youtu.be/PAi8KpFT4_w

NOT: Lütfen bana temiz format, pc ve donanım güncellemeleri ve donanım sorunlarından bahsetmeyin. Denemediğim yöntem kalmadı. Donanımlarda sorun yok. Kaç defa format attığımı hatırlamıyorum artık. Bir aralar bu sorun kesilmişti ama tekrar başladı. Rastgele ve ne yaptığıma bakılmaksızın aniden meydana geliyor. Pcyi kapatmadıkça veya yeniden başlatmadıkça da hiçbir şekilde kendine gelmiyor.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
RE: Donma - Kasma - Takılma

serdar1796' Alıntı:
Bunun neyden kaynaklandığını veya daha önce başına gelmiş olan ve sorunu çözmüş olan birileri var mı?

https://youtu.be/PAi8KpFT4_w

NOT: Lütfen bana temiz format, pc ve donanım güncellemeleri ve donanım sorunlarından bahsetmeyin. Denemediğim yöntem kalmadı. Donanımlarda sorun yok. Kaç defa format attığımı hatırlamıyorum artık. Bir aralar bu sorun kesilmişti ama tekrar başladı. Rastgele ve ne yaptığıma bakılmaksızın aniden meydana geliyor. Pcyi kapatmadıkça veya yeniden başlatmadıkça da hiçbir şekilde kendine gelmiyor.

Selamlar,

Kullandığınız ekran kartı modeli nedir? Başıma benzer şöyle bir durum geldi;

AMD RX 6600 XT kullanıyordum. Windows 10 PRO kurulu. Son sürüm Radeon Driver güncellemesini kurunca benzer şekilde donma, mouse takılması ve drop yaşıyordum. Ardından çözüm için şu yolları izledim;

1-) Format attığım flaş bellekteki format dosyası hasarlıydı. Sıfırdan başka bir diske format dosyası oluşturup kurulum yaptım. Hep aynı diskten atınca formatı, aynı sorunlu Windows kuruluyor.
2-) Windows otomatik güncelleştirmeleri arka planda açıktı. Otomatik güncelleme yapınca sistem sapıtıyordu. Komple kapattım. Sizde de yaptıysa kontrol edin.
3-) Ekran kartı driver sürümünü kurmadan, resmi siteden "bir önceki driver sürümünü" bulup yükledim.
4-) BIOS update yaparak "anakartın son sürümünü" yükledim.

Ardından problemim çözüldü. Arasından denemediğiniz veya atladığınız yerler varsa, denemenizi tavsiye ederim.

Dip Not: Sistem bu durumu yaparken Görev Yöneticisi üzerinden anlık durum grafiğini atabilir misiniz SS olarak?

KS

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Bahsettiklerinizi daha önce uygulamadım, microsoft güncellemesi hariç. Dediklerinizi yapacağım. Ama ondan önce internet üzerinden araştırdım. Bu durumun tetiklenmesine neden olan şeyin; Güç Seçenekleri - Gelişmiş Güç Ayarlarındaki PCI Express Bağlantı Güç Durumu Yönetiminin açık olmasından kaynaklı olduğuna dair bazı videolar gördüm. Durum bende de aynı şekilde açıktı. Önce bunun etki edip etmeyeceğine bakacağım. Eğer ki bugün ve yarın herhangi bir sorun ortaya çıkmaz ise buradan sizlere bildireceğim. Yardımlarınız için teşekkürler.

NOT: Bu durum meydana geldiğinde hiçbir şey açamıyorum.

NOT: Ekran kartı: AMD Ryzen 5 5600G Dahili Grafik Kartı

Sedat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Bilgisayarım gtx 750ti,i5 işlemci ve 4 gb da ram bulunmakta. Valorant gibi sistemi yormayan bir oyun nasıl olabiliyo da aşırı kasma mevcut oluyor. Virüs vardır format at düzelir dediler attim gene düzelmedi. Anakartı değiştir dediler değiştirdin gene düzelmedi. Ram den böyle bi sorun yapabilir mi? Yaklaşık 20-30 saniye civarı aşırı kasma mevcut daha sonrasında 10 saniye gibi bi süre kasma gidiyor sonra tekrar başlıyor nedir bunun sıkıntısı yardim edebilicek varmı driver lar filan güncel herhangi bi sorun yok su an kasada sadece ram 4 gb

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
427
Cvp: Bilgisayarım Kendi Kendine Donup Kalıyor

Aşağıdaki sayfadan "Download - Auto-installer for USB Key (Win 7/8/10)" seçeneğinden memtest86+ yazılımını indirip Boot edilebilir bir USB oluşturun.
Bu USB ile boot edip testin tamamlanmasını bekleyin.

https://www.memtest.org/

KS

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Teşekkürler ama sorunun kaynağı donanım değil. Özellikler Ramler :)

KS

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Teşekkürler ama sorunun kaynağı donanım değil. Yazılımsal bir hata veya hatalar bu olaya neden oluyor.

KS

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Teşekkürler ama sorunun nedeni donanım değil. Yazılımsal bir hata veya hatalar buna neden oluyor.

KS

serdar1796

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9

Güç Seçenekleri - Geliş Güç Ayarları - PCI Express, Bağlantı Durumu Güç Yönetimi'ni KAPALI hale getirdiğimden beridir videoda gerçekleşen sorun tekrar ortaya çıkmadı. Bu ayarı tekrar devreye sokup denemekten korkuyorum. Onun için bu yolun bana çözğm sunduğunu söyleyebilirim. Bir dahaki sefere format atmadan önce bu ayarı tekrar devreye sokup bu soruna tam olarak neden olup olmadığına bakcağım ve bu konu üzerinden tekrar bildiriceğim. O zamana kadar konuyu kapatabilirsiniz.

Yapılan yardımlar için teşekkürler...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri