Yardım Bilgisayarım Oyun Oynarken , Müzik Dinlerken Veya Boştayken Donuyor.

walden

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu sorunu hala çözemedim ramlere memtest yaptım hiçbirinde sorun çıkmadı sorun nerde sizce bazen 3 ila 4 bip sesi geliyor bilgisayardan anlam veremiyorum artık. işlemciyi tak çıkar yapıp macun yeniledim , ramleri tak çıkar yaptım , ekran kartını söktüm ve tekrar taktım. ssdyi çıkar tak yaptım. birde sistem olay görüntüleyicisinde şu hataları aldım.
1743423311597.png
1743423317087.png
1743423321348.png
1743423324780.png
1743423327960.png
1743423333473.png
1743423336754.png

Lütfen sorunu çözmemde yardımcı olur musunuz bu donma sorunu uzun süredir var yaklasık 2 3 yıldır.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
496
Ne tür bir sistemdir bu? Belirtmemişsiniz. Masaüstü laptop???
''uzun süredir var yaklasık 2 3 yıldır.''
Bu süre içinde temiz kurulum yapmışsınızdır? (Orjinal, Microsoft Sitesinden indirilen Win iso klaıbı ile) Temiz kurulum sonrası hemen ilk aşamalar. Yine aynı sıkıntı var mı idi?

Bip sesleri bunlar için anakart ayrıntılı kılavuz bip sesleri hata işaretlerine bakmanız lazım. Kısa bip, uzun bip, uzun-kısa iki bip vb...............

KS

walden

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ne tür bir sistemdir bu? Belirtmemişsiniz. Masaüstü laptop???
''uzun süredir var yaklasık 2 3 yıldır.''
Bu süre içinde temiz kurulum yapmışsınızdır? (Orjinal, Microsoft Sitesinden indirilen Win iso klaıbı ile) Temiz kurulum sonrası hemen ilk aşamalar. Yine aynı sıkıntı var mı idi?

Bip sesleri bunlar için anakart ayrıntılı kılavuz bip sesleri hata işaretlerine bakmanız lazım. Kısa bip, uzun bip, uzun-kısa iki bip vb...............
eksik bahsettiğim için özür dilerim. sistemim masaüstü , temiz kurulum yaptığımı pek hatırlamıyorum en son formatı yaklaşık 2 sene önce atmıştım. bip sesleri bazen 3 bazen 4 kez kısa şekilde geliyor ramleri kontrol ettim fakat sorun çıkmadı dediğim gibi.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
496
Estağfurullah,...
Sistem parçalarını bir yazın. özellikle anakart, önce şu bip ses hata kodlarına bir bakılabilir.
Bu ses hata kodları genel hatayı işaret eder. kesin şu, bu şeklinde algılanamaz.

Önce bu bip seslerinin olası hata karşılığna bakın.... (Anakart kılavuzu)

Donamımla ilgili bir sıkıntı olmayıp, işletim sistemi ile ilgili ise çözümü kolay olabilir

Genel karakteristik belirleyici:
OLAY 10016 , DistributedCOM hatası

genelde işletim sistemi kaynaklı sorunlardan olabilecei üzerinde duruluyor.

Kod:
Neden
Bu 10016 olay, Microsoft bileşenleri gerekli izinler olmadan DCOM bileşenlerine erişmeye çalıştığında kaydedilir. Bu durumda, bu davranış beklenir ve tasarım gereğidir.

Kodun önce bir parametre kümesiyle DCOM bileşenlerine erişmeye çalıştığı bir kodlama deseni uygulandı. İlk deneme başarısız olursa, başka bir parametre kümesiyle tekrar dener. İlk denemeyi atlamamasının nedeni, başarılı olabileceği senaryoların olmasıdır. Bu senaryolarda tercih edilir.

Bunun için çözüm önerileri mevcut, İşletim sistemi ile ilgili.

(İşletim sistemi ile ilgili olduğu için bütün bunlarla uğraşmak ???? Usanç verir ve garantisi yok malesef...... başa çıkılamaz düzeyde...)

Ve bunlarla uğraşıp sonuç alınacağının kesin bir garantisi yok malesef.

yaklaşık 2 sene önce atmıştım
Tavsiyem, madem uzun süredir temiz kurulum yapılmamış ki mutlaka işletim sistemi dosya bütünlüğü ve stabil çalışma açısından yıpranmalara maruz kalma durumu.

Temiz bir kurulum yapın tabi orj Microsft sitesinden indirilen bir iso kalıbı ile.
Sürücü çakışma, windows update ile ilgili sıkıntı çıkaran bir durm var mı net emin olmak için:

Temiz kurulum yapıldı-ilk restart ve açılış hemen sonra:

indirip kurun. Güncellemeler bir süre kapalı konumda olsun. bir kaç saat , gün denersiniz .... Sıkıntı çıkarmaz, sonra yine kendi üzerinden geriye dönülür. ve daha sonra durum program tamamen kaldırılabilir.

Son düzenleme:
KS

walden

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Estağfurullah,...
Sistem parçalarını bir yazın. özellikle anakart, önce şu bip ses hata kodlarına bir bakılabilir.
Bu ses hata kodları genel hatayı işaret eder. kesin şu, bu şeklinde algılanamaz.

Donamımla ilgili bir sıkıntı olmayıp, işletim sistemi ile ilgili ise çözümü kolay olabilir

Kod:
Neden
Bu 10016 olay, Microsoft bileşenleri gerekli izinler olmadan DCOM bileşenlerine erişmeye çalıştığında kaydedilir. Bu durumda, bu davranış beklenir ve tasarım gereğidir.

Kodun önce bir parametre kümesiyle DCOM bileşenlerine erişmeye çalıştığı bir kodlama deseni uygulandı. İlk deneme başarısız olursa, başka bir parametre kümesiyle tekrar dener. İlk denemeyi atlamamasının nedeni, başarılı olabileceği senaryoların olmasıdır. Bu senaryolarda tercih edilir.

(İşletim sistemi ile ilgili olduğu için bütün bunlarla uğraşmak ???? Usanç verir ve garantisi yok malesef...... başa çıkılamaz düzeyde...)

Tavsiyem, madem uzun süredir temiz kurulum yapılmamış ki mutlaka işletim sistemi dosya bütünlüğü ve stabil çalışma açısından yıpranmalara maruz kalma durumu.

Temiz bir kurulum yapın tabi orj Microsft sitesinden indirilen bir iso kalıbı ile.
Sürücü çakışma, windows update ile ilgili sıkıntı çıkaran bir durm var mı net emin olmak için:

indirip kurun. Güncellemeler bir süre kapalı konumda olsun. bir kaç saat , gün denersiniz .... Sıkıntı çıkarmaz, sonra yine kendi üzerinden geriye dönülür. ve daha sonra durum program tamamen kaldırılabilir.
anakartım msi H310M PRO VDH ses anakarttan değilde windows içi bir yere mouse ile tıkladıktan sonra kulaklığıma geliyor.

Estağfurullah,...

Kod:
Neden

anakartım msi H310M PRO VDH ses anakarttan değilde windows içi bir yere mouse ile tıkladıktan sonra kulaklığıma geliyor.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
496

walden

Bakın,
H310M PRO VDH , socket 1151 ntel® H310 Chipset
upports 9th / 8th Gen Intel® Core™ / Pentium® Gold / Celeron® processors for LGA 1151 socket
biraz eski nesil..............................

Uzaktan, sıkıntılarınızın sebebi şudur demek mümkün değil malesef..........

Artık, sstemin size sunabileceklreri açısından bakmalısınız. Buraya kadar bunları sağlayabiliyorum açısından...

İki yıl veya üzeri kullanım, işletim sistemi açısından. Çok yüksek ihtimalle sorun çıkarma eğilimindedir. Yazılımsal açıdan...

Artık bir deneyeceksiniz. Temiz kurulum-format. Yeni bir temiz kurulum. Win11 Single Language home Türkçe
Önce bunu deneyin ve bir bakın sonuçlar ne olacak.

Sonrasında durumu takip, kullanılamayacak şekilde performans-kapasite düşüklükleri, günümüz için özellik eksiklikleri, vb. Bütün bunlar donanımla ilgili olacaktır.

Uygun zamanda, imkanlar dahilinde kullanım amacınıza göre yeni bir sistem düşüncesi, bu şekilde gidebilirsiniz

Son düzenleme:
KS

walden

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

walden

Bakın,
H310M PRO VDH , socket 1151 ntel® H310 Chipset
upports 9th / 8th Gen Intel® Core™ / Pentium® Gold / Celeron® processors for LGA 1151 socket
biraz eski nesil..............................

Uzaktan, sıkıntılarınızın sebebi şudur demek mümkün değil malesef..........

Artık, sstemin size sunabileceklreri açısından bakmalısınız. Buraya kadar bunları sağlayabiliyorum açısından...

İki yıl veya üzeri kullanım, işletim sistemi açısından. Çok yüksek ihtimalle sorun çıkarma eğilimindedir. Yazılımsal açıdan...

Artık bir deneyeceksiniz. Temiz kurulum-format. Yeni bir temiz kurulum. Win11 Single Language home Türkçe
Önce bunu deneyin ve bir bakın sonuçlar ne olacak.

Sonrasında durumu takip, kullanılamayacak şekilde performans-kapasite düşüklükleri, günümüz için özellik eksiklikleri, vb. Bütün bunlar donanımla ilgili olacaktır.

Uygun zamanda, imkanlar dahilinde kullanım amacınıza göre yeni bir sistem düşüncesi, bu şekilde gidebilirsiniz
hedefim temiz kurulumla format + windows kurmak sizce win 11 kurmak mantıklı mıdır ? sistemim biraz eski fark ettiyseniz yaklaşık 5 senedir kullanıyorum.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
496
Mantıklının ötesinde, her zaman için, her şartta, son çıkan işletim sistemi, son çıkan kod yazılılımı, tecrübe ve deneyimlerden yola çıktıkları son sistem sürümleri.... daha az güncelleme (işletim sistemi açısından)
En basit, ev kullanıcıları için gereksiz uygulama, özellik barındırmayan sürümler.
Win11 home single language
Microsoft resmi web sitesi üzerinden, indirimler.
Masaüstü boş bir klasöre indirme, Rfus ile UEFİ formatında GPT dosya düzeninde yazdırma.

Son düzenleme:
KS

walden

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
format konusunda biraz kötüyüm önereceğin bir video var mı acaba ? aynı şekilde win 11 i nasıl kurarım ?

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
496
Recep Baltaş son sürüm Win 11 temiz kurulum -öncekilere göre değişiklikler, dikkat edilmesi gerekenler. (Sezar ın hakkı Sezar a) bir videosu dikkatimi çekmişti.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri