Bilgisayarım Oyuna Girdiğimde Kendi Kendine Reset Atıyor.

heltahsaian

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar ,

Bilgisayarımda herhangi bir oyuna girdiğimde bilgisayar kendisine reset atıyor.

Yaklaşık 1 yıldır kullandığım bilgisayarda oyunlarda hiç sorun yaşamıyordum RDR2'yi bile full ayarlarda baştan sona sorunsuz bitirdim . Geçen ay The last of us 1 oynamaya başladım başlarda problemsiz oynadığım oyun'un yarısına geldiğimde oyunu kaydedip çıktım sonraki gün tekrar girdiğimde oyun açıldı bir oyunda bir odaya girdiğimde bilgisayar kendine reset attı ben de normal bir hatadır dedim ve tekrar oyunu açtım bu sefer oyunun yüklenme ekranına girdiğim anda direkt bilgisayar reset atıyor kendisine.

Yapay zeka'yla biraz sorunu araştırdım ekran kartı gücünü kıstım o da işe yaramadı en son güç yönetimi ayarlarından işlemci ayarını % 60'a çektiğimde oyun açıldı ve oyunu o şekilde bitirdim.
Başlarda oyunda problem var sanıyordum ama sonrasında The last of us 2 'yi indirdiğimde de aynı sorunu yaşadım . Ardından LoL'e girdiğimde ise bazı karakterler ulti attığında ( Aurelion sol ultisi ) 'da bilgisayar kendisine reset atıyor. Sonra sistemi çok yormayacak oyunlar oynayayım bari dedim ve RDR 1 i indirdim onda da oyun başta açılıyor oyuna girerken reset atıyor. Ardından iyice çitayı düşürüp PEAK gibi neredeyse telefon oyunu olacak bir oyunu indirdim onda da yüklenme ekranında bilgisayar kendisine reset attı.

OCCT TESTİ YAPTIM ONDA DA TEST BAŞLAR BAŞLAMAZ BİLGİSAYAR KAPANIYOR.

Benim anlamadığım şu sistemde bir problem varsa koskoca rdr 2 gibi bir oyunda sorun yaşatmayan bilgisayar nasıl PEAK gibi bir oyunda reset atabiliyor yani güç kaynağında problem var desem ben diğer oyunları bu zamana kadar nasıl oynadım

OLAY GÖRÜNTÜLEYİCİSİNDE İSE KERNEL 41 HATASINDAN DOLAYI KAPANDIĞI GÖZÜKÜYOR
+++++
Sistem özelliklerim ;
Ekran kartı : RTX 4060
İşlemci : AMD Ryzen 5 7600
RAM : 24GB Gskill
SSD 500GB
Güç kaynağı : Powerboost 600 Watt

YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM <3

Son düzenleme:

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,594
Selamlar ,

Bilgisayarımda herhangi bir oyuna girdiğimde bilgisayar kendisine reset atıyor.

Yaklaşık 1 yıldır kullandığım bilgisayarda oyunlarda hiç sorun yaşamıyordum RDR2'yi bile full ayarlarda baştan sona sorunsuz bitirdim . Geçen ay The last of us 1 oynamaya başladım başlarda problemsiz oynadığım oyun'un yarısına geldiğimde oyunu kaydedip çıktım sonraki gün tekrar girdiğimde oyun açıldı bir oyunda bir odaya girdiğimde bilgisayar kendine reset attı ben de normal bir hatadır dedim ve tekrar oyunu açtım bu sefer oyunun yüklenme ekranına girdiğim anda direkt bilgisayar reset atıyor kendisine.

Yapay zeka'yla biraz sorunu araştırdım ekran kartı gücünü kıstım o da işe yaramadı en son güç yönetimi ayarlarından işlemci ayarını % 60'a çektiğimde oyun açıldı ve oyunu o şekilde bitirdim.
Başlarda oyunda problem var sanıyordum ama sonrasında The last of us 2 'yi indirdiğimde de aynı sorunu yaşadım . Ardından LoL'e girdiğimde ise bazı karakterler ulti attığında ( Aurelion sol ultisi ) 'da bilgisayar kendisine reset atıyor. Sonra sistemi çok yormayacak oyunlar oynayayım bari dedim ve RDR 1 i indirdim onda da oyun başta açılıyor oyuna girerken reset atıyor. Ardından iyice çitayı düşürüp PEAK gibi neredeyse telefon oyunu olacak bir oyunu indirdim onda da yüklenme ekranında bilgisayar kendisine reset attı.

OCCT TESTİ YAPTIM ONDA DA TEST BAŞLAR BAŞLAMAZ BİLGİSAYAR KAPANIYOR.

Benim anlamadığım şu sistemde bir problem varsa koskoca rdr 2 gibi bir oyunda sorun yaşatmayan bilgisayar nasıl PEAK gibi bir oyunda reset atabiliyor yani güç kaynağında problem var desem ben diğer oyunları bu zamana kadar nasıl oynadım

OLAY GÖRÜNTÜLEYİCİSİNDE İSE KERNEL 41 HATASINDAN DOLAYI KAPANDIĞI GÖZÜKÜYOR
+++++
Sistem özelliklerim ;
Ekran kartı : RTX 4060
İşlemci : AMD Ryzen 5 7600
RAM : 24GB Gskill
SSD 500GB
Güç kaynağı : Powerboost 600 Watt

YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM <3
Güç kaynağı berbat, muhtemelen sorun ondan kaynaklı değiştirmen gerekiyor.
Sıcaklık değerleri nasıl işlemci max kaç derece oluyor

KS

heltahsaian

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sıcaklık 55 - 60 derece arası seyrediyor ısınmayla alakalı bir sorun olduğunu tahmin etmiyorum
Güç kaynağı berbat, muhtemelen sorun ondan kaynaklı değiştirmen gerekiyor.
Sıcaklık değerleri nasıl işlemci max kaç derece oluyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri