#Bilgisayarım, Telefon Kulaklığımın Mikrofonunu Bir Anda Görmemeye Başladı Neden?

metehan38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba kasamın üst jack girişinde telefon kulaklıklarına özel jack girişine takıp kullanıyordum,ucuz bi telefon kulaklıgını kullanıyorum 2 3 aydır mikrofonu görüyordu ve çalışıyordu.Birden bi anda görmez oldu, telefonda test ettim telefonda calışıyor ama pcde görmüyordu sonra denetim masasından atacağım görseldeki şeyi aktif ettim sonrada internette mikrofon test yerinden baktığımda mikrofonu gördü ama oyunda sesim falan yine gitmiyordu ne yapmalıyım?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,239
Görev çubuğundaki hoparlör simgesine sağ tıkla → Ses ayarları → Giriş cihazı kısmından telefon kulaklığını seç. Denetim Masası > Ses > Kayıt sekmesine gir. Mikrofonun listede görünüyor mu?
Görünüyorsa üzerine sağ tıkla → “Varsayılan olarak ayarla” ve “Varsayılan iletişim aygıtı” olarak da seçili olduğuna emin ol.

KS

metehan38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Görev çubuğundaki hoparlör simgesine sağ tıkla → Ses ayarları → Giriş cihazı kısmından telefon kulaklığını seç. Denetim Masası > Ses > Kayıt sekmesine gir. Mikrofonun listede görünüyor mu?
Görünüyorsa üzerine sağ tıkla → “Varsayılan olarak ayarla” ve “Varsayılan iletişim aygıtı” olarak da seçili olduğuna emin ol.
Hocam öyle birşey yaptım şey olaraj gözüküyor ama böyle ekran kartı simgesi tarzı birşey var stereo mu ne yazıyor onu aktif edince mikrofonu gördü ama ses gitmiyordu yine

KS

metehan38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam başka bir yerden görüntü aldım onu atayım şuan calışıyorum ondan internetten aldıgım görseli paylaşıyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250426_000003_Google.jpg
    Screenshot_20250426_000003_Google.jpg
    32.2 KB · Görüntüleme: 3

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,239
Eğer oyunlarda sadece ses gitmiyorsa, Ayarlar | Gizlilik ve Güvenlik | Mikrofon “Uygulamaların mikrofonu kullanmasına izin ver” açık mı? Onu bir kontrol et.

KS

metehan38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Eğer oyunlarda sadece ses gitmiyorsa, Ayarlar | Gizlilik ve Güvenlik | Mikrofon “Uygulamaların mikrofonu kullanmasına izin ver” açık mı? Onu bir kontrol et.
Hocam onlarıda kontrol ettim açıktı neden böyle oldu bilmiyorum görüyorfu hiçbirşey yapmadan mikrofonu calısıyordu bi anda mikrofonu görmemeye başladı birşey mi yaptım diyecem yapmadım da

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri