Bilgisayarim wow valorant gibi oyunlar oynarken kendini kapatiyor

Telchar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba iyi günler

normalde sureklı oynadigim oyun league of legends, ancak bir kac kere valorant oynarken pcm kendini kapatiyordu (kapanma dedigim ekran gidiyor bilgisayarda inanilmaz yüksek bir fan sesi geliyor ve anakartta cpu ışığı yanıyordu ve pcnin resetleme dugmesine basinca kendini resetleyip açılıyordu). Daha sonradan shadowlands cikinca oyunu alip oynamaya basladim ayarlar en yuksekteydi ve pcm tekrar ayni sorunu verince ayarlari dusurup oynamaya calistim max 1 saat dayandi ve dusuk ayarlarda da yine ayni sikintiyi yasadim.

Bilgisayarimi kendim birlestirdim ve 8 saatimi aldi. basta asiri isinmadan dolayi kapanabilecegini dusundum sivi sogutmadan dolayi cunku takmasi cok zordu ancak occtden cpu testi yaptigimda herhangi bir sikinti yasamadim. ayri olarak prime95 ve cinebenchden de cpu testi yaptim ve bilgisayarimda bir sikinti yok isi durumlari da normal seviyelerdeydi olmasi gerekende en yüksek testte bile.
ayni testleri ekran kartinda da yaptim onun sicakliklari da ayni sekilde normal seviyelerdeydi(furmark)
ancak ayni anda hem cinebench hem furmark yaptigimda pc dayanmis olmasina ragmen prime95 ve furmark ile hem cpu hem de gpu ya güc verince pcm ayni sekilde kapandi.
%70 psu %30 anakart ile ilgili oldugunu dusunuyorum. Biosumu dun guncelledim en son surumunu kullaniyorum suan.
Yardimci olabilirseniz cok sevinirim
+ olarak occtden yaptigim tum testler sorunsuzken power testine geldigimde crash yiyorum.

Pc ozellikleri
-ryzen 7 3800 islemci
-coolermaster ml240r ARGB 240MM sivi sogutucu
-corsair cv650 650W 80+ bronze 120mm PSU
-corsair 960gb force mp510 nvme m.2 SSD (3480MB OKUMA/3000MB YAZMA)
-msi b450 gaming pro carbon max wifi 4133mhz ddr4 soket am4 m.2 hdmi dp atx anakart
-corsair 16gb vengeance lpx siyah 3600mhz c
-evga geforce rtx 2060 super ultra 8gb gddr6 256bit ekran karti

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
OCCT testinde yazılım crash mı veriyor yoksa sistemde bir hata mavi ekran yeniden başlama vs. mi yaşıyorsunuz?

Yigitx

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios güncellemeyi denediniz mi? Ve bağlantıları kontrol edebilir misiniz SSD'ye giden. aynı sorunu bende yaşıyordum kabloları çıkarıp temizlik yaptığımda geçmişti.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri