bilgisayarımda mining virüsü varmı yokmu nasıl öğrenebilirim

oomer20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
merhaba herkese iyi forumlar benim eskiden oynadığım bi oyun vardı o oyun kapandı şimdi yenisi açılmış sitesi felen daha kurulmamış google driveden indirebiliyorsun arkadaşlar çok ısrar etti kıramadım indirdim de windows defender ile tarama yaptım hiç bi tehdit bulunamadı dedi özel taramada yaptım oyun dosyasını taradım yine temiz çıktı malwarebytes ile de tarama yaptım temiz çıktı virüs olsaydı windows defender görürdü dimi mining virüsü felen bile olsa bu arada boştayken cpu %1 kullanıyor gpu %0 bellek %21 kullanılıyor bilgilendirme yapabilirseniz çok çok mutlu olurum sağolun

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
merhaba herkese iyi forumlar benim eskiden oynadığım bi oyun vardı o oyun kapandı şimdi yenisi açılmış sitesi felen daha kurulmamış google driveden indirebiliyorsun arkadaşlar çok ısrar etti kıramadım indirdim de windows defender ile tarama yaptım hiç bi tehdit bulunamadı dedi özel taramada yaptım oyun dosyasını taradım yine temiz çıktı malwarebytes ile de tarama yaptım temiz çıktı virüs olsaydı windows defender görürdü dimi mining virüsü felen bile olsa bu arada boştayken cpu %1 kullanıyor gpu %0 bellek %21 kullanılıyor bilgilendirme yapabilirseniz çok çok mutlu olurum sağolun
Kullanım oranınız normal görünüyor. Ramler zaten programlar kedine ayırdığı için arka planda Windows o kadarını rahat kullanıyor. Mining virüsü olsaydı ekran kartı kullanımınız muhtemelen %90-100 arasında olurdu. Ayrıca her virüs tespit edilemiye biliyor ya da her program hepsini bulmayabiliyor.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Kaspersky Security ile tam tarama yapın.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
KS

oomer20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Denemek isterseniz diğer paketleri seçip bakabilirsiniz. Tarama için temel paket size yeterli gelecektir. Diğer ek özellikler taramaya etkisi bulunmuyor.
ikinizin attığı link farklı ama ikisi aynı programmı acaba

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
ikinizin attığı link farklı ama ikisi aynı programmı acaba
Epeydir indirmedim ama sanırım yunus hocanın dediği sanırım bulut sistemi olarak çoklu platform cihaz kullanımı sağlıyor benim attığım sadece pc için olması lazım.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
boştayken cpu %1 kullanıyor gpu %0 bellek %21 kullanılıyor
Mining virüsü bulaşmış olsa kullanım oranları bu şekilde az olmaz ve herhangi bir uygulamayı/oyunu çalıştırmaya çalıştığınızda donmalar yapardı. İşlemci veya ekran kartı sıcaklıkları da oldukça artabilirdi. Yani virüs bulaşmamış gibi duruyor. Zaten taramalar yapmışsınız temiz çıkmış.

KS

oomer20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Tam tarama sonucum bu şekilde seçiçi tarama yaptığım şüphelendiğim klasörü seçtim oda temiz çıktı herhangi bi sorun varmı acaba virüs olsa çıkmama gibi bi ihtimali varmı
a.PNG

warzone 2.0 açtığımda kullanım değerleri bu şekilde oyun için de msı afterburner ı açtığımda işlemci msı afterburner de %45 gösteriyor cpu ama görev yöneticisinde warzone 2.0 ın %55 kullandığını gösteriyor cpu yu bu normalmi peki
mining virüs olsa ekran kartınımı %100 kullanır boştayken

Ekli dosyalar

• v.PNG
    v.PNG
    207.9 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
mining virüs olsa ekran kartınımı %100 kullanır boştayken
Taramalar temiz çıkmış.
Mining virüs olsa nasıl kodlandığına bağlı kullanım değerleri artacaktır. İşlemci ile mining yapan program işlemciye yük bindirir, ekran kartıyla yapan ekran kartına... Zaten taramalar haricinde de normal görünüyor değerler. Bir problem yok.
Gizli mining virüs diye bir şey olmaz. Kullanım değerleri muhakkak artar. Öyle bir kullanım artışı yok.
Virüs çıksın diye zorluyorsunuz sanki, ama yok yani :LOL:

Kimse bu verilere bakıp da virüs var diyemez zaten. İçiniz rahat olsun.

KS

oomer20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Taramalar temiz çıkmış.
Mining virüs olsa nasıl kodlandığına bağlı kullanım değerleri artacaktır. İşlemci ile mining yapan program işlemciye yük bindirir, ekran kartıyla yapan ekran kartına... Zaten taramalar haricinde de normal görünüyor değerler. Bir problem yok.
Gizli mining virüs diye bir şey olmaz. Kullanım değerleri muhakkak artar. Öyle bir kullanım artışı yok.
Virüs çıksın diye zorluyorsunuz sanki, ama yok yani :LOL:

Kimse bu verilere bakıp da virüs var diyemez zaten. İçiniz rahat olsun.
Peki msı da kullanım değerini %45 gösterirken oyun görev yöneticisinde oyun neden %55 gösteriyor kullanım degerini

KS

oomer20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Görev yöneticisine geçtiğinizde alt tabb yapıyorsunuz. Aynı değerleri almanız anormal olur.
masaüstüne geçmiyor ama görev yöneticisi açıkken aynı anda oyunda açık görev yöneticisi alttab yapıyorum yinede sizin dediğiniz gibimi oluyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri