bilgisayarımdan ses gelmiyor acaba yardım eder misiniz ?

enesmalik045

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar ben yeni bir sistem aldım ve sistemde gigabyte b450 m s2h anakart var anakartta onboard ses kartı var galiba ama ben bir türlü ses alamadım bilgisayarı aldığım site ( incehesap ) bilgisayarı birleştirip testlerini yapıp gönderdiklerini söyledi ama ben ses alamıyorum başka forumlara yazdım orada bana anakartın sitesindeki ses driverlerını dene dediler hepsini ayrı ayrı kurdum ama nafile ses yok ben de ses kartı bozuktur dedim ve yeni bir ses kartı almaya karar verdim ama bir sorunla karşılaştım 2 farklı tür ses kartı var biri usb ses kartı bildiğiniz usb girişli diğeri de pci ses kartı o da ekran kartının girişine benziyor ben sadece kulaklıkla oyun oynamak için kullanacağım yani öyle ağım şağım bir karta gerek yok oyunlarda düşmanın geldiği yön belli olsun youtubede video açsın yeter sizce ne yapmalıyım ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart arızası olabilir masraf yapmadan önce anakartı servise yada iade işlemi için gönderin derim. Sorunu belirttiğiniz halde ilgilenmiyorlarsa firmaya sert çıkın biraz.

USB ses kartları hariciden bağlanır ama pek iyi olmazlar genelde. USB kulaklıklar kendi ses kartlarına sahiptirler anakart ile veya sistem ile alakası yoktur bu ürünlerin. Yani USB bir kulaklık alabilirsiniz ses almak için.

Ayrıca ses sürücülerinizi kurduğunuzu söylemişsiniz sadece 2 adet ses sürücüsü var zaten. Realtek sizin anakartın ses sürücüsü https://www.realtek.com/en/agree-to-download?downloadid=134b41f4161415fa8d198666ac416c17 bu bağlantıdan bilgileri doldurup sonraki sekmedeki alanıda doldurup sürücü indirmesini başlatabilirsiniz. Öncesinde DDU https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html yazılımı ile sistemdeki eski ses kartınızı sistemi güvenli modda başlatıp silin. Sonra Realtrek ses kartı sürücünüzü kurun ve sistemi yeniden başlatın. Sonra 3.5mm JAK ile kulaklığınızı anakart yeşil girişe takıp deneyin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri