Bilgisayarımı Kasa Üstünden Reset Atmak Ya Da Kapatmak Zorunda Kalıyorum

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhabalar, bilgisayarım oyunlardan çıkış yaptığım anda kitlenip donuyor, kasa çalışır halde fakat herhangi bir işlem yapamıyorum. Kasa üstünden reset tuşu yada power tuşuna basılı tutarak kapatıp açmam gerekiyor. Oyun oynarken en ufak donma kasma gibi şeyler yaşamıyorum, sadece oyundan çıkış yaptığımda masaüstüne döndüğümde bu oluyor. Normal internette gezerken ya da bişeyler izlerken ya da bilgisayarı kullanırkende bir problem yaşamıyorum. Oyun farketmeksizin (new world ve valorant oynuyorum örnek olarak) alt f4 attığımda ya da menüden çıkış yaptığımda kitlenip donuyor. Bilen yaşayan çözen varsa lütfen yardımcı olsun 2 Aydır bu şekilde kullanıyorum bileşenlere daha fazla zarar vermek istemiyorum. Ekran kartı ve PSU hariç tüm (ram anakart işlemci ssd vs hepsini 2 yıl önce aldım).

Bu 2 resim NEW WORLD oynarken aldığım sıcaklık değerleri.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    64.2 KB · Görüntüleme: 83
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    45.8 KB · Görüntüleme: 83

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
254
İşlemci - ram - ssd ve ekran kartınız nedir? Edit: Fotolarda bazıları mevcutmuş.

Genelde sistemdeki ram sorunlu veya miktarı az ise böyle donmalar oluyor. 10400f ve 1050ti çok ısınmıyorlarsa böyle sorun çıkarmazlar. Oyunlar ssd de yüklü ise o da problem yapmaz. Anlık güç gerektiğinde çuvallayan power da suçlu olabilir.

Son düzenleme:
KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ısı değerlerinde hepsi yazıyor diye ekstra belirtmemiştim kusura bakmayın tekrar buradan yazayım tüm donanımı.

Ekran kartı: 1050Tİ
İşlemci: 10400f
Ram: 16 GB CL15
SSD: 240GB
HDD: 1TB
PSU: 650W
Genelde oyunlarda ekran kartı kullanımım %99-100 değerlerinde oluyor işlemci kullanımım max 75-80 bandında kalıyor.

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemci - ram - ssd ve ekran kartınız nedir? Edit: Fotolarda bazıları mevcutmuş.

Genelde sistemdeki ram sorunlu veya miktarı az ise böyle donmalar oluyor. 10400f ve 1050ti çok ısınmıyorlarsa böyle sorun çıkarmazlar. Oyunlar ssd de yüklü ise o da problem yapmaz. Anlık güç gerektiğinde çuvallayan power da suçlu olabilir.
ilk başta ssd ya da hdd problemli mi diye düşündüm oyunuları ilk ssd yükleyip denemiştim daha sonra hdd yükleyip denemiştim ikisindede aynı sıkıntıyı yaşadım psu kısmına katılıyorum cok eski acaba değişirsem problem düzelir mi bilmiyorum yeni bir psu almam gerekiyor sanırım

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
254
İşlemciyi %100 e yakın kullanıyorsak ısısını düşürmek işe yarayabilir. Yakın zamanda macun yenilemesi yapmadıysanız deneyin derim. Direk yeni bir soğutucu alın diyemiyorum çünkü sizin sorunu çözmeyebilir. Power ve/veya ramler de potansiyel suçlu olabilir:)

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
İşlemciyi %100 e yakın kullanıyorsak ısısını düşürmek işe yarayabilir. Yakın zamanda macun yenilemesi yapmadıysanız deneyin derim. Direk yeni bir soğutucu alın diyemiyorum çünkü sizin sorunu çözmeyebilir. Power ve/veya ramler de potansiyel suçlu olabilir:)
2 ay önce bilgisayar kasasını temizlemek için tüm parçaları cıkarmıştım o zaman macunda yeniledim, problemin psu olduğuna inanmak istiyorum en azından yeni bir psu aldığımda sorunum çözülür aksi taktirde masrafı cok gibi gorunuyor. HDD ve SSD testi yaptım hd sentinel üzerinden en ufak problem görünmüyor. ilk olarak Psu siparişi vereceğim umarım çözerim

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Merhaba. Cmd komut istemini yönetici olarak çalıştırıp sfc/scannow komutunu girip enterlar mısınız ? Bu windows işletim sisteminde bir sorun varsa düzeltecektir. Not: internet gerektirir.

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba. Cmd komut istemini yönetici olarak çalıştırıp sfc/scannow komutunu girip enterlar mısınız ? Bu windows işletim sisteminde bir sorun varsa düzeltecektir. Not: internet gerektirir.
yapıyım hocam her şeyi deniyorum bakalım tüm önerilere açığım :) ama herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum daha 1 ay önce format attım yinede bi kontrol edeyim

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Windows Resource Protection found corrupt files and successfully repaired them.
For online repairs, details are included in the CBS log file located at.
windir\Logs\CBS\CBS.log. For example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. For offline.
repairs, details are included in the log file provided by the /OFFLOGFILE flag. bu şekilde bir bildirim çıktı scannow sonrası, fakat sorunum çözülmedi donanımsal olduğuna inanıyorum ama hangi parça arızalı onu bulamıyorum psu mu ram mi hdd ya da ssd mi, anakart,işlemci ve ekran kartından kaynaklı olmadığını düşünüyorum

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Hata bulup onarmış windowsta. Yeniden başlattıktan sonra denediniz mi ? Eğer yapmadıysanız tekrar aynı komutu girin bu sefer yeniden başlattıktan sonra deneyin. Direkt denediyseniz kaydetmeden çökmüş olabilir.

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hata bulup onarmış windowsta. Yeniden başlattıktan sonra denediniz mi ? Eğer yapmadıysanız tekrar aynı komutu girin bu sefer yeniden başlattıktan sonra deneyin. Direkt denediyseniz kaydetmeden çökmüş olabilir.
tekrar aynı komutu girdiğimde bu tarzda bir sorun vermedi direkt tamamlandı yazmıştı

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
psu yetersiz olabilir mi ? fanlarınız çalışıyor mı ? temizlettiniz mi içini ? aylık format attınız mı ?

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
psu yetersiz olabilir mi ? fanlarınız çalışıyor mı ? temizlettiniz mi içini ? aylık format attınız mı ?
hocam 2 ay önce tüm kasayı temizlemiştim psu dahil ama psu çok eski 5-6 sene oluyor onu alalı benim tüm düşüncem psu dan kaynaklı olduğu ama direkt ona yönelmek yerine diğer seçenekleri gözden geçirmek istiyorum. geçen ay format atmıştım bilgisayara temiz kurulum yapmışımdır ilk defa format atmıyorum çünkü usb ile belki 15-20 kere atmışımdır ama yinede bugun ssd yi çıkarıp tekrar format atacağım bu sefer hdd ye kuracağım her şeyi en azından ssd ve hdd kaynaklı problem olup olmadığını ve windows kaynaklı olup olmadığını elemiş olurum. Geriye bir tek psu değişmek kalır hala problemim devam ederse..

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bilgisayarımda mevcut olan ssd ve hdd'yi komple devre dışı bıraktım evde boşta kullanmadığım bir ssd vardı onu takıp windows 10 kurulumu yaptım birazdan genel güncelleştirmeleri yaptıktan sonra oyunu indirip deneyeceğim. Sorunum düzelirse bilgilendirme geçerim. Çok yüksek ihtimal olacağına inanmıyorum ama bakalım :)

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
memtest86 testi yapın. sorun çıkmazsa furmark testi yapın. occt psu testi yapın. prime95 cpu testi yapın. sıcaklıklarıda kontrol edin. şansıma benimde laptopun arka usbsi bozulmuş :(. garantide yok 2 usbye kaldık.

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Merhabalar, bilgisayarım oyunlardan çıkış yaptığım anda kitlenip donuyor, kasa çalışır halde fakat herhangi bir işlem yapamıyorum. Kasa üstünden reset tuşu yada power tuşuna basılı tutarak kapatıp açmam gerekiyor. Oyun oynarken en ufak donma kasma gibi şeyler yaşamıyorum, sadece oyundan çıkış yaptığımda masaüstüne döndüğümde bu oluyor. Normal internette gezerken ya da bişeyler izlerken ya da bilgisayarı kullanırkende bir problem yaşamıyorum. Oyun farketmeksizin (new world ve valorant oynuyorum örnek olarak) alt f4 attığımda ya da menüden çıkış yaptığımda kitlenip donuyor. Bilen yaşayan çözen varsa lütfen yardımcı olsun 2 Aydır bu şekilde kullanıyorum bileşenlere daha fazla zarar vermek istemiyorum. Ekran kartı ve PSU hariç tüm (ram anakart işlemci ssd vs hepsini 2 yıl önce aldım).

Bu 2 resim NEW WORLD oynarken aldığım sıcaklık değerleri.
o donma esnasında ekstra bir ses falan oluyor mu?

Bayağı merak ettim sizin olayı yazılımsal diye düşündüm ama sıfırdan kurulum yapmışsınız. Bence şuan acana yükte iken mi oluyor diye ufak bir test yapın. furmark ve prime 95 testini aynı andaa başlatın ve 20 dk yarım saat falan çalışsın siz de o esnda normal takılın. Bakalım yine donacak mı o esnada da hwmonitor'den takip edin sıcaklıkları ve fanları. Belki anakartta yada işlemcide voltaj sıkıntısı vardır bir noktadan sonra kendini kapatıyordur yada kısa devre yapıyordur. Bu esnada imkanın varsa işlemci ve ekran kartı bulup kendi sistemine takıp test edebilirsin. Var mı yakının falan?

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
o donma esnasında ekstra bir ses falan oluyor mu?

Bayağı merak ettim sizin olayı yazılımsal diye düşündüm ama sıfırdan kurulum yapmışsınız. Bence şuan acana yükte iken mi oluyor diye ufak bir test yapın. furmark ve prime 95 testini aynı andaa başlatın ve 20 dk yarım saat falan çalışsın siz de o esnda normal takılın. Bakalım yine donacak mı o esnada da hwmonitor'den takip edin sıcaklıkları ve fanları. Belki anakartta yada işlemcide voltaj sıkıntısı vardır bir noktadan sonra kendini kapatıyordur yada kısa devre yapıyordur. Bu esnada imkanın varsa işlemci ve ekran kartı bulup kendi sistemine takıp test edebilirsin. Var mı yakının falan?
ekran kartı ve işlemci bulabilsem zaten sistemi değişirim o kısım biraz zorda :D donma esnasında herhangi bir ses gelmiyor normal kasa çalışma sesi geliyor işlemci veya ekrankartında vs sorun olsa hiç oyuna bile girememe diye düşünüyorum her değer anormal olurdu gibi geliyor oyundayken işlemci 50-60 bazen 70 kullanıyor ekran kartı 100 kullanıyor her şey cok normal yani sıcaklık testi ve o dediklerini tekrar test edecem bugun değerleri ve durumu bildiririm

memtest86 testi yapın. sorun çıkmazsa furmark testi yapın. occt psu testi yapın. prime95 cpu testi yapın. sıcaklıklarıda kontrol edin. şansıma benimde laptopun arka usbsi bozulmuş :(. garantide yok 2 usbye kaldık.
bugun yapacam hocam bildiririm durumu

mem testi yapamadım usb olarak klavye ve mouse takılı olmasına rağmen burda göremedim

Ekli dosyalar

• mem.png
    mem.png
    33.7 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Funmark testi yaptım en ufak bir problem dahi göremedim anladığım kadarıyla gpu sıcaklık değeri inanılmaz normal 25 dk kadar yaptım testi 61-62 üstüne çıkmadı

Ekli dosyalar

• s.gif
    s.gif
    18.3 KB · Görüntüleme: 11

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri