Bilgisayarımı Kasa Üstünden Reset Atmak Ya Da Kapatmak Zorunda Kalıyorum

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
intel processor diagnostic tool Bu program ile işlemci testi yaparken yaşadığım sorunu yaşadım görev yöneticisi ile birlikte takip ediyordum işlemci %100 kullanımdaydı test sırasında ilk 5-6 testi pass yazıp geçti daha sonra 4-5. dakikadan sonra bilgisayarım dondu ve powerden kapatmak zorunda kaldım masaüstüne döndüğümde oluşan sorun karşıma çıktı problemim işlemcide gibi görünüyor hala çok emin değilim ama en azından ssd hdd ve ekran kartı kaynaklı değil onu anlamış oldum hem test sonuçları hemde defalarca format atıp ssd hdd çıkarttım vs. problem işlemcide gibi görünüyor fakat bunun kesin olduğunu nasıl anlayabilirim elimde işlemci yok başka ve yeni bir işlemci almak çok masraflı görünüyor

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
intel processor diagnostic tool Bu program ile işlemci testi yaparken yaşadığım sorunu yaşadım görev yöneticisi ile birlikte takip ediyordum işlemci %100 kullanımdaydı test sırasında ilk 5-6 testi pass yazıp geçti daha sonra 4-5. dakikadan sonra bilgisayarım dondu ve powerden kapatmak zorunda kaldım masaüstüne döndüğümde oluşan sorun karşıma çıktı problemim işlemcide gibi görünüyor hala çok emin değilim ama en azından ssd hdd ve ekran kartı kaynaklı değil onu anlamış oldum hem test sonuçları hemde defalarca format atıp ssd hdd çıkarttım vs. problem işlemcide gibi görünüyor fakat bunun kesin olduğunu nasıl anlayabilirim elimde işlemci yok başka ve yeni bir işlemci almak çok masraflı görünüyor
yani bir arkadaşından çevren işlemci alıp bi 30 dk deneyebilsen çok iyi olur aslında.

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
yani bir arkadaşından çevren işlemci alıp bi 30 dk deneyebilsen çok iyi olur aslında.
maalsef o tarzda bir arkadaşım yok :D ama yani işlemci neden durduk yere böyle bir problem ortaya attı acaba 2 senedir hiçbir problem yaşamamıştım 2 ay önce bir anda ortaya çıktı ve sinir bozucu bir durum, işlemci soğutmam stok fanı kullanıyorum ekstra almamıştım ama sıcaklık ile alakalı değil sanırım işlem yaparken takılıp kitleniyor belli ki

işlemci satın alsam ve sorun çıkmasa boşa masraf yapmış da olacağım garip bir durumun içerisine girdim ne önerirsiniz :( işlemci satın almam gerekiyorsa da hangisini almalıyım bütçe veremiyorum çünkü bir işte çalışmıyorum açıkcası oyunlardan kazandığım parayla 2-3 ay biriktirip almayı düşünüyorum 2-3 ay daha res atarak devam edecem gibi duruyor, bu res atmak diğer bileşenlere zarar verir mi peki 2 aydır kullanıyorum bu şekilde bir bu kadar daha kullanmam gerekecek. Bilgisayar çalıştırma düğmesine basılı tutarak kapatıp 15 saniye bekleyip tekrar çalıştırıyorum daha doğrusu..

KS

naviforce33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
BİOS'u 2 senedir güncellemiyordum 2 adet güncellemesi gelmiş onu yüklemek istedim fakat bios yüklenirken pc mavi ekran vs verdi her şeyi saldım uğraşmayacam daha fazla şimdi tekrar format atmak zorunda kaldım dünden beri 7. format atışım bu son olcak umarım oyunda yüklemiyorum öyle boş boş kalsın köşede twitch youtube falan izlerim yeterli konuyu kapatabiliriz ilgilenen yardımcı olan herkese teşekkürler..

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri