Bilgisayarımı satmalı mıyım yükseltmeli miyim?

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
İmzamda bulunan bilgisayarıma 11.000 TL teklif geldi. Satayım mı? Satmayacak olursam güç kaynağı ve kasamı değiştirmek istiyorum. Sizce satıp yeni PC mi alayım yoksa parçaları mı değiştireyim?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
İmzamda bulunan bilgisayarıma 11.000 TL teklif geldi. Satayım mı? Satmayacak olursam güç kaynağı ve kasamı değiştirmek istiyorum. Sizce satıp yeni PC mi alayım yoksa parçaları mı değiştireyim?
Gerek yok sistem güzel. Dediğiniz gibi kasa ve psu değişirse iyi olur.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
satarsan aynı sistemi 11bine alamazsın
Aynı fiyata almasam da olur, yeni sistem için üzerine 5000-6000 TL ekleyebilirim.
Raminiz oldukça iyi bir ürün. SSD konusunda düz Exceria modelde dram bulunmuyor. Exceria plus olsa çok iyi olurdu ancak sorun yok. Marka olarak kaliteli bir ssd. Bütçeniz olduğunda konu açın güzel ürünler öneririz.
5000-6000 TL’lik bir bütçem bulunuyor. Bu konuda 11.000 TL’ye sistemi satıp üzerine bu parayı ekleyip yeni sistem almak mı daha mantıklı, yoksa var olan bir sistemi geliştirmek mi?

theory of a dead man

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
109
Değiştirmek isteme sebebiniz nedir? Yetmediği bir alan mı var? 16-17K bütçeye sisteminizden iyi sistemler alınabilir ama asıl soru buna ihtiyacınız var mı? Yoksa o bütçeyle dolar alıp kenara koyun :)

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Değiştirmek isteme sebebiniz nedir? Yetmediği bir alan mı var? 16-17K bütçeye sisteminizden iyi sistemler alınabilir ama asıl soru buna ihtiyacınız var mı? Yoksa o bütçeyle dolar alıp kenara koyun :)
Hiçbir problemim, sıkıntım vs. yok. Sadece Intel işlemci ve NVIDIA sistemler daha mı uzun ömürlü olur onu düşünüyorum¿

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
767
Hiçbir problemim, sıkıntım vs. yok. Sadece Intel işlemci ve NVIDIA sistemler daha mı uzun ömürlü olur onu düşünüyorum¿
eğer satıp üstüne de 5 6 k para ekleyıp uzun bır süre hazır kampanyalı sistem kovalarsanız cok guzel sistemler alabılırsınız, hazır sıstemler dısında o bütceye nvidia sistem cok zor bulunur.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Sistem gayet yeterli aslında.
Belki 1-2 küçük güncelleme yapılır, kullanmaya devam edilir. O kadar.

Sistemi 11.000'e satıp, eldeki bütçeyle kampanyalı hazır sistem alabileceğinizi bilsek, tamam deriz.
Malum, geçenlerde 18.000'e yayınlanan 3080'li sistemi biliyorsunuzdur. Rakipsizdi, iyiydi vs.
Ama düşük stok vardı ve anında bitmişti. İyi sistemlerde bu hep oluyor.
Yani şöyle bir senaryonun yaşanması daha muhtemel.
Siz sistemi satacaksınız. Eldeki bütçeyi de üstüne koyacaksınız. 16-17 K ile bekleyeceksiniz.
Yayınlanan hazır sistemleri alamayacaksınız, elinizdekini de satmış olacaksınız.
Bir nevi ortada kalacaksınız. E bilgisayarsız kaldım, bari bu bütçeyle bir şeyler alayım diyeceksiniz.
Bu sefer de eskisine göre aman aman farklar yaratmayacak bir sistem almak durumunda kalacaksınız.
Bütçe kendi kendine erimiş olacak yani. Deminden şimdiye gelmek gibi.

Bence yapılabilecek şeyler; Kasa mesh panel, idare eder. Onun için masrafa gerek yok.
İndirimlerden düzgün bir PSU alırsınız, eldeki PSU'yu satarsınız. Değişim masrafı minimum olur.
Belki ihtiyaç durumuna göre uygun fiyatla depolama takviyesi yaparsınız. Bazen SSD indirimi oluyor.
LG 23.8" dışında monitör yoksa, ekstra monitör alırsınız. 2. monitör olacağı için 144 Hz olması gerekmiyor.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Sistem gayet yeterli aslında.
Belki 1-2 küçük güncelleme yapılır, kullanmaya devam edilir. O kadar.

Sistemi 11.000'e satıp, eldeki bütçeyle kampanyalı hazır sistem alabileceğinizi bilsek, tamam deriz.
Malum, geçenlerde 18.000'e yayınlanan 3080'li sistemi biliyorsunuzdur. Rakipsizdi, iyiydi vs.
Ama düşük stok vardı ve anında bitmişti. İyi sistemlerde bu hep oluyor.
Yani şöyle bir senaryonun yaşanması daha muhtemel.
Siz sistemi satacaksınız. Eldeki bütçeyi de üstüne koyacaksınız. 16-17 K ile bekleyeceksiniz.
Yayınlanan hazır sistemleri alamayacaksınız, elinizdekini de satmış olacaksınız.
Bir nevi ortada kalacaksınız. E bilgisayarsız kaldım, bari bu bütçeyle bir şeyler alayım diyeceksiniz.
Bu sefer de eskisine göre aman aman farklar yaratmayacak bir sistem almak durumunda kalacaksınız.
Bütçe kendi kendine erimiş olacak yani. Deminden şimdiye gelmek gibi.

Bence yapılabilecek şeyler; Kasa mesh panel, idare eder. Onun için masrafa gerek yok.
İndirimlerden düzgün bir PSU alırsınız, eldeki PSU'yu satarsınız. Değişim masrafı minimum olur.
Belki ihtiyaç durumuna göre uygun fiyatla depolama takviyesi yaparsınız. Bazen SSD indirimi oluyor.
LG 23.8" dışında monitör yoksa, ekstra monitör alırsınız. 2. monitör olacağı için 144 Hz olması gerekmiyor.
Alacak olursam i5 12400F ve en az RTX 3060'lı bir sistem istiyorum. Masaüstü PC dışında https://www.trendyol.com/hp/15-dw20...ssd-mx330-freedos-15-6-fhd-3h822ea-p-50032325 böyle bir laptopum var. Okul gereği İstanbul'da laptop kullanıyorum, boş vakitlerde memlekete döndüğümde masaüstü PC'yi kullanıyorum. Benim aklıma takılan soru şu anki sistemim uzun ömürlü olur mu? Kasa ve PSU'yu komple değiştirmek istiyorum. Boşa çıkan kasa ve PSU'yu da satılığa koyarım, satılırsa satılır. Bu işleri hallettikten sonra geriye kalan bütçe ile 2. monitör mü almalıyım yoksa SSD, RAM ve anakart gibi değişimler mi yapmalıyım?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Alacak olursam i5 12400F ve en az RTX 3060'lı bir sistem istiyorum. Masaüstü PC dışında https://www.trendyol.com/hp/15-dw20...ssd-mx330-freedos-15-6-fhd-3h822ea-p-50032325 böyle bir laptopum var. Okul gereği İstanbul'da laptop kullanıyorum, boş vakitlerde memlekete döndüğümde masaüstü PC'yi kullanıyorum. Benim aklıma takılan soru şu anki sistemim uzun ömürlü olur mu?
Başka bir konuda 12400F + 3060 Ti olan sistem paylaşılmıştı, ama fiyatı 19.000 TL
Zaten laptop varmış ve "memlekete döndüğümde masaüstü PC kullanıyorum" demişsiniz.
Eğer aktif olarak sürekli kullanmayacaksanız, sistemi değiştirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.
Gelecekte başka sistemler olur, onları değerlendirirsiniz.

Bu işleri hallettikten sonra geriye kalan bütçe ile 2. monitör mü almalıyım yoksa SSD, RAM ve anakart gibi değişimler mi yapmalıyım?
5.000 - 6.000 TL'lik bütçem var demiştiniz.
Bu bütçe ile yukarıda yazdığım her şeyi yapabiliyorsunuz. (Kasa ve PSU satılmasa bile)

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Başka bir konuda 12400F + 3060 Ti olan sistem paylaşılmıştı, ama fiyatı 19.000 TL
Zaten laptop varmış ve "memlekete döndüğümde masaüstü PC kullanıyorum" demişsiniz.
Eğer aktif olarak sürekli kullanmayacaksanız, sistemi değiştirmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.
Gelecekte başka sistemler olur, onları değerlendirirsiniz.

5.000 - 6.000 TL'lik bütçem var demiştiniz.
Bu bütçe ile yukarıda yazdığım her şeyi yapabiliyorsunuz. (Kasa ve PSU satılmasa bile)
Aktif olarak kullanmıyorum fakat yaklaşık 8-9 ay sonra aktif olarak kullanmaya başlayacağım, okulum bitiyor. Paylaşılan sistemi gördüm ve çok beğendim. Bütçemi zorlayarak almayı gerçekten isterim.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
11k ya satıp 6k eklerseniz 17k ya 6700xt sistem bulunabilir belki. Onunduşunda işlemci 5600 e yükseltilebilir. Psu da değiştirilebilir, ve kule tipi soğutucu alınabilir.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Aktif olarak kullanmıyorum fakat yaklaşık 8-9 ay sonra aktif olarak kullanmaya başlayacağım, okulum bitiyor. Paylaşılan sistemi gördüm ve çok beğendim. Bütçemi zorlayarak almayı gerçekten isterim.
Diğer konuyu takip ediyorsan, 15.500'e satılan sistem de kötü değil.

Ama 8~10 ay sonra piyasa ne olur, ekonomi ne olur hiç bilemiyorum.
9 ay az bir zaman değil, bu sürede bir sürü kampanyalı sistem yayınlanacaktır.

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
Güç kaynağı değiştirilip, bütçe oluşunca 5600 veya 5600x işlemci takviyesi ile uzun yıllar 1080p de rahat götürür.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Diğer konuyu takip ediyorsan, 15.500'e satılan sistem de kötü değil.

Ama 8~10 ay sonra piyasa ne olur, ekonomi ne olur hiç bilemiyorum.
9 ay az bir zaman değil, bu sürede bir sürü kampanyalı sistem yayınlanacaktır.
Yarın nihai kararımı vereceğim, teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri