Bilgisayarımı yükselttim görüntü gelmedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba dün bilgisayarıma rx550 2gb ekran kartı ile 4gb ram taktım. Bilgisayararım 2011 model pavillion p6. Dediğim parçaları bilgisayara düzgünce taktım ve bilgisayar çalıştı ancak monitöre bağladığımızda görüntüyü vermedi (hdmi to vga kullandık). Acil yardım edin lütfen.

Bilgisayarımın özellikleri (taktığım parçalar ile beraber) : rx550 2gb ekran kartı / 8gb ram / İntel core İ5 2400 (3.1-3,4ghz) / 300 watt psu / ddr3 anakart

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şimdi ben doğru anlıyorum dimi yeni kart ile BIOS dahil hiç görüntü alamıyorsunuz? Eğer böyle ise kullandığınız aparat vs. sorunlu olabilir. Ayrıca eğer sadece BIOS filan görüntü veriyor ama Windows aşamasına gelince sorun oluyorsa o sürücü hatasıdır. Önceki kartın sürücüsünün silinmesi gerekecektir sistemden.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Şimdi ben doğru anlıyorum dimi yeni kart ile BIOS dahil hiç görüntü alamıyorsunuz? Eğer böyle ise kullandığınız aparat vs. sorunlu olabilir. Ayrıca eğer sadece BIOS filan görüntü veriyor ama Windows aşamasına gelince sorun oluyorsa o sürücü hatasıdır. Önceki kartın sürücüsünün silinmesi gerekecektir sistemden.

Biz takılması gereken herşeyi taktık. Aparat çalışıyor ekran kartının fanı dönüyor herşey olması gerektiği gibi ancak monitorden hiçbir şekilde görüntü alamıyoruz. Arkadaşım psu sıkıntılı diyor bende ekran kartının yanında gelen driver sürücüsü yükleyip Microsoft görüntü bağdaştırıcısıydı sanırım adı onu aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp ekran kartını öyle takmayı düşünüyorum ancak sakata da gelmek istemiyorum :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin sisteme 400W bir güç kaynağı güç olarak ise 200-250W civarı bir güç ihtiyacı yeterli olacaktır. Ancak sizin 300W PSU eğer çok eski bir ürün ise o sorun olabilir doğrudur ama emin olmak için başka bir PSU ile deneyin sistemi.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sizin sisteme 400W bir güç kaynağı güç olarak ise 200-250W civarı bir güç ihtiyacı yeterli olacaktır. Ancak sizin 300W PSU eğer çok eski bir ürün ise o sorun olabilir doğrudur ama emin olmak için başka bir PSU ile deneyin sistemi.

9-10 yıllık bir psu ayrıca elimde başka psu yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman sorun PSU çıkacak 99% ihtimalle. Siz bir şekilde başka bir PSU ile deneyin yada direkt PSU alın ama denemeden almanızı önermem PSU olmama ihtimali 1% bile olsa var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart modeliniz nedir bilemiyorum ama anakartlar ekran kartı seçmezler. Bağlantı arayüzü hızına bağlı sadece performans kaybı olur o kadar yoksa bağlantı yuvası PCIe arayüzü olduğu sürece her GPU takılabilir. Anakart değil sorun bence ama marka modeli verin bakayım yinede belki bir ayar yada başka bir şey gerekiyordur.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart modeliniz nedir bilemiyorum ama anakartlar ekran kartı seçmezler. Bağlantı arayüzü hızına bağlı sadece performans kaybı olur o kadar yoksa bağlantı yuvası PCIe arayüzü olduğu sürece her GPU takılabilir. Anakart değil sorun bence ama marka modeli verin bakayım yinede belki bir ayar yada başka bir şey gerekiyordur.

Anakart kitliymiş sanırım hazır sistem olduğu için anakart değişimi lazımmış babam da değiştirmek istemediğinden eski kartın aynısın alıcak. Yardımınız için teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri