Yardım Bilgisayarımın Güç Işığı Yanıp Sönüyor

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba, arkadaşlar akşam bilgisayarımı normal bi şekilde kullanıyordum. Sonrasında güncelleştirmeler yüklendi ve bilgisayarı yeniden başlattım. bilgisayar yeniden başlayınca ilk başta ekran gelmedi. ama açılış sesi falan geldi sonra reset attım ve açılışı da olmadı. güç düğmesine basıyorum güç düğmesi ışığı sinyal gibi yanıp sönüyor. rami çıkartıp denedim olmadı işlemciyi söktüm taktım bios pilini çıkartıp taktım olmadı. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Kafayı yicem burda.

Mehmet Atay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
HDD ışığı olabilirmi yanıp sönen? Harddisk hasar almış olabilirmi?

Biosa girebiliyormuyuz?

KS

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hayır. hdd yi yeni aldım ssd olarak. power tuşuna basınca power ışığı hdd değil yanıp sönüyor devamlı ekrana görüntü hiç gelmiyor.

KS

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mehmet Atay' Alıntı:
Fanlar dönüyormu

fanlar felan herşey nolmal çalışıyo gibi görünüyo fakat açmaya basınca güç ışığı yanıp sönüyor bi süre sonra hiç yanmıyo ama fanları gine çalışmaya devam ediyor.

Mehmet Atay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Büyük ihtimal ramde veya ram slotunda ram 2 taneyse 1ini çıkartıp tekini takın aynısını diğerine yapın ama ram tek slotsa ya ram bozulmuş yada slotları

KS

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mehmet Atay' Alıntı:
Büyük ihtimal ramde veya ram slotunda ram 2 taneyse 1ini çıkartıp tekini takın aynısını diğerine yapın ama ram tek slotsa ya ram bozulmuş yada slotları

dediğinizi yaptım fakat sorun gine aynı hatta 2 ramide çıkartıp ram sız açtım bilgisayarı hata vermeden aynı şekilde açılmamaya devam ediyor. yani sorun henüz açılışta ram kısmına gelmeden başlıyor

Murat Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bence sorun yeni aldıgın ssd de, eski hdd ni takarak tekrar bir deneme sağlayabilirsen belki fark görünecektir.

KS

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Murat Çolak' Alıntı:
bence sorun yeni aldıgın ssd de, eski hdd ni takarak tekrar bir deneme sağlayabilirsen belki fark görünecektir.

onuda yaptım ama ssd dede değil çünkü ssdde olsa ilk başta casper logosu açılır ekran görünür. ayrıca dediğiniz gibi ssd yi çıkartıp eski hdd ilede denedim gene olmadı. sorun ya işlemciden yada powerden veya anakarttanda olabilir diye düşünüyorum.

Mehmet Atay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediğinizin aynısı bana oldu anakartı değiştim sıkıntı ram slotundaydı ekran dahi gelmiyordu başka anakart deneme şansınız varmı ?

KS

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Mehmet Atay' Alıntı:
Dediğinizin aynısı bana oldu anakartı değiştim sıkıntı ram slotundaydı ekran dahi gelmiyordu başka anakart deneme şansınız varmı ?

malesef başka anakart deneme şansın yok ama sıkıntının ramda slotunda olmadığına eminim. ram slotunda olsaydı dit dit diye öterdi. bu başlatmadan 4 lü lerini yakıyo kaza yapmış araç gibi bekliyo. büyük ihtimalle power yeniden başlatma sırasında elektrik akımından dolayı ya kendini yaktı yada anakartın güç yuvalarını yaktı başka bi açıklaması yok bunun. sabah teknik servise götürücem artık yapcak bişey yok.

KS

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
Dostum günaydın öncelikle geciken cevabımdan dolayı kusuruma bakma. Seninle bir kaç bişey denememiz lazım. Bios ekranında gelen bilgileri görüyormusun ?

Hayırlı sabahlar. Önemli değil.
hayır. ekran hiç açılmıyor. ilk başta power tuşuna basıyorum her şey nolmal miş gibi çalışmaya başlıyor. fakat sonra birden power ışığı yanıp sönmeye başlıyor ama içinde fanlar felan dönüyor.

KS

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
sisteme dahili ekran kartından mı bağlıyorsun monitörünü harici ekran kartından mı

harici ekran kartı bağlıyorum ama onu çıkartıp dahiliyede taktım değişen bişey olmadı

KS

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hayır ses hiç gelmiyo. yani sorun daha rame gelmeden başlıyor.

KS

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
aynen öle ramleri bi çıkartıp sistemi başlatmayı dene. bakalım sistem ram den kaynaklı bi hata verecek mi

öylede denedim ama galiba sorun powerda multimetreyle ölçtüm rama ve ekran kartına giden elektrik kısmında voltaj yok diğer değerler nolmal gözüküyor.

probloascobar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kendim sabahtan beri bunla uğraştığım için, çözümü yazıyım herkes faydalansın istedim.
Sorun ne ram de ne anakartta arkadaşlar. Jfpa bağlantılarından hdd ledleri komple çıkarın sorun ortadan kalkıyor. Sistemde m2 ssd olduğundan sanırım o ledleri takınca yanıp sönüyor kırmızı ışık. İyi sosyaller.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri