bilgisayarımın hızı düştü ve yükselmiyor

Yunus Samaet

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar yardım edin 3.30  de çalışan işlemci 1  e düşüyor yük altında yükselmez diye okudum ama oyunlarda bile yükselmiyor 60 70 hız la oynadığım oyun şimdi 20 hız üzerine bil çıkmıyor BİOS ayarları düzeltin yazıyor ama eksi bir bilgisayar olduğu için BİOS açma tuşunu internette bulamadım yardıma ihtiyacım var

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi frekans değeri sürekli sabit kalmayabilir. Yük durumuna göre işlemcinin ısısına göre düşebilir yükselebilir. Eğer siz BIOS üzerinden veya yazılım üzerinden işlemciye OC veya Undervolt işlemi uygumaladıysanız bir işlem yapmanıza gerek yok BIOS üzerinden.

Öncelikle işlemcinizin modelini yazın ve sonra Cinebench veya Passmark Performans Test yazılımını kendi sitesinden indirip kurun ekstra olarak HWMonitör yazılımını kurun. HWMonitör yazılımı açık kalsın Cinebench(Single veya Multi yazar önce birisine Run deyip işlemin bitmesini bekleyin sonra diğerine ve puanları paylaşın) veya Passmark(Tests/CPU/All deyip çıkan sonucu paylaşın) hangisini indirdiyseniz işlemciye söylediğim test işlemlerini uygulayın ve HWMonitör ile ısı ve frekans durumlarına bakın. Single yani tek çekirdek frekansı her işlemcide farklı çok çekirdek frekansı farklıdır. Yani testine göre frekanslar değişir ama siz en yüksek değeri kontrol edin. Sonuçları göre işlemcinizin adı ile paylaşın bakalım sorun var mı yok mu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri