Bilgisayarımın Kasası çalışıyor yanlız görüntü ve klavye maouse çalışmıyor

JOURNEY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

PC'ye yeni soğutma aldım ve taktım. Yalnız PC görüntü vermedi bir daha. Bip sesi falan geldi ilk. Sonra RAM'lerin yerini değiştirdim derken ses gitti. RAM'lerde arıza yok. PC saatlerce çalışıyor, fakat görüntü gelmiyor. Yardım edebilir misiniz?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Cvp: Bilgisayarımın Kasası çalışıyor yanlız görüntü ve klavye maouse çalışmıyor

Selamlar,

Aşağıdaki kontrolleri lütfen yapın;

1-) Ekran kartından çıkan görüntü kablosu monitöre bağlı mı? (Basit gibi gelse de, insan heyecandan unutuyor bazen.)
2-) Tüm kablolar takılıysa, sistemin power tuşuna basılı tutarak komple kapatın. Eğer ilk önce sistemi başlattıysanız, ardından monitöre kabloyu taktıysanız görüntü gelmeyebiliyor. Sistemi kapattıktan sonra gücü aç kapa yaparak tekrar deneyin.
3-) Tam net görünmüyor olsa da, GPU'dan çıkan görüntü kablosu monitöre takılı değil gibi duruyor.
4-) VGA, HDMI veya DisplayPort kablolarından hangisi takılıysa, monitörden de onu seçmelisiniz. Bazen HDMI takılıyken, DisplayPort'ta kalabiliyor.

KS

JOURNEY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Bilgisayarımın Kasası çalışıyor yanlız görüntü ve klavye maouse çalışmıyor

OceanLaB' Alıntı:
Selamlar,

Aşağıdaki kontrolleri lütfen yapın;

1-) Ekran kartından çıkan görüntü kablosu monitöre bağlı mı? (Basit gibi gelse de, insan heyecandan unutuyor bazen.)
2-) Tüm kablolar takılıysa, sistemin power tuşuna basılı tutarak komple kapatın. Eğer ilk önce sistemi başlattıysanız, ardından monitöre kabloyu taktıysanız görüntü gelmeyebiliyor. Sistemi kapattıktan sonra gücü aç kapa yaparak tekrar deneyin.
3-) Tam net görünmüyor olsa da, GPU'dan çıkan görüntü kablosu monitöre takılı değil gibi duruyor.
4-) VGA, HDMI veya DisplayPort kablolarından hangisi takılıysa, monitörden de onu seçmelisiniz. Bazen HDMI takılıyken, DisplayPort'ta kalabiliyor.

Dediklerinizi tek tek uygulamıştım yanlız sorun çözülmedi bios pilini takıp çıkarmıştım hatta yanlız sonuç aynı sadece kulaklığımın ışığı yanıyor yanlız james donkey kulaklıklarla ilgili oldugunu dusunuyorum bi onceki kulakligimda james donkeydi ve ayni sorunu yasarken kulakligin isiklari calisiyordu 

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Kulaklığın ışının yanmasının sebebi biosda o şekilde ayarlı olması , soğutmanıza yakın olan ramınızı çıkartıp tek ram ile dener misiniz açmayı ?

KS

JOURNEY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: Bilgisayarımın Kasası çalışıyor yanlız görüntü ve klavye maouse çalışmıyor

BatuhanKLC' Alıntı:
Kulaklığın ışının yanmasının sebebi biosda o şekilde ayarlı olması , soğutmanıza yakın olan ramınızı çıkartıp tek ram ile dener misiniz açmayı ?

Malesef gene sadece kasa çalışıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Soğutucunun montajını fazla sıkı yaptıysanız CPU birimine fazla baskıdan bazı bileşenlerin hatlarına sinyal gitmiyor olabilir. Montajı biraz gevşetin vidaları zorlandığı an bırakın sıkmayı.

KS

JOURNEY

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Soğutucunun montajını fazla sıkı yaptıysanız CPU birimine fazla baskıdan bazı bileşenlerin hatlarına sinyal gitmiyor olabilir. Montajı biraz gevşetin vidaları zorlandığı an bırakın sıkmayı.

Yok krdsm olmuyor ben pes artık denedin

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri