Bilgisayarımın kendini kapatması

VeeqX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamlar.Benim şöyle bir sorunum var şimdi.Bilgisayarımı normal olarak kullanabiliyorum onda sıkıntı yok fazla zorlamadan ancak oyuna girdiğim zaman normalde kasmayan oyunlar kasmaya başlıyor ve 5 dakika (en fazla 10) sonra bilgisayar kendini kapatıyor ve bir süre açamıyorum. Birkaç saat sonra yeniden kullanabiliyorum. Normalde ekran kartıyla alakalıdır diye düşündüm ve tamire götürdüğüm de o da ekran kartı arızalı olabilir dedi.Ancak az önce Taha abimizin mart ayında yaptığı video olan "2020 YILINDA BİLGİSAYAR TOPLARKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİN?" adlı videoyu izlediğimde dediği şey aklıma takıldı.Güç kaynağı düzgün olmazsa sen oyun oynarken PC kendini resetler bir de yanık kokusu alırsınız demişti. Bende de ilk defa PC kendini kapattığında yanık kokusu almıştım.
Yani kısacası ben sorunumun güç kaynağından dolayı olduğunu düşünüyorum ama sizin de önerilerinizi almak isterim.Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Düzgün güç akışı veremeyen bir PSU ile sistem kurarsanız veya iyi bir marka veya model ürünü almazsanız sistem yüke bağlı olarak güç ihtiyacını karşılayamadığı anda kendisini kapatır yada reset atar. Yani izlediğiniz video evet doğrudur ki PC Hocası YouTube kanalında da benzer bir video var. Yani sistem bileşenlerinizi ve PSU marka modelinizi yazarsanız size evet sorun budur yada değildir diyebilirim ama şuan bile anlatımınıza bağlı 90% ihtimalle PSU sorun diyebiliyorum.

KS

VeeqX

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Düzgün güç akışı veremeyen bir PSU ile sistem kurarsanız veya iyi bir marka veya model ürünü almazsanız sistem yüke bağlı olarak güç ihtiyacını karşılayamadığı anda kendisini kapatır yada reset atar. Yani izlediğiniz video evet doğrudur ki PC Hocası YouTube kanalında da benzer bir video var. Yani sistem bileşenlerinizi ve PSU marka modelinizi yazarsanız size evet sorun budur yada değildir diyebilirim ama şuan bile anlatımınıza bağlı 90% ihtimalle PSU sorun diyebiliyorum.

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Hocam normalde bilgisayar yeni değil 7 yıl civarı var geçen günlerde indirimden DIRT 4 ve Asetto Corsa almıştım bütün gece indirmeye bıraktım ondan sonra oyunları açmaya çalışırken pc kapandı işte ve bu sorun başladı.Bir de pc kapandıktan hemen sonra açmay[/font][font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]a çalıştığımda windows başlatılamadı hatası alıyorum ama yaklaşık 2 3 saat sonra açtığımda bu sorunu almıyorum[/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun PSU dur büyük ihtimalle. Bileşenleri ve PSU modelinizi yazmadığınız için kesin konuşamıyorum ama bu sorun genelde PSU ile alakalı oluyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri