Bilgisayarımın Performansı Gerektiğinden Daha Düşük

Brszngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar öncelikle sistemimi daha sonra ise problemimi yazmak istiyorum. 

Ekran Kartı      : Asus R9 270X GDDR5 2GB
İşlemci            : AMD FX6 6300 3,50 GHz
Ram                : 4GB
İşletim Sistemi: Windows 8.1 

Arkadaşlar bu sistemde rahatlıkla GTA 5 oynanabilir diye düşünüyorum ( En azından Med 60FPS ) fakat oyuna girdiğimde oyun saniyelik donmalar yapıyor. Bunu çözmek için grafikleri Vice City gibi yapsam da işe yaramadı yine saniyelik donmalar oluyor. Bu problemi çözmek için ne yapmam gerekir ?

smart38

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Brszngn' Alıntı:

Arkadaşlar bu sistemde rahatlıkla GTA 5 oynanabilir diye düşünüyorum ( En azından Med 60FPS ) fakat oyuna girdiğimde oyun saniyelik donmalar yapıyor. Bunu çözmek için grafikleri Vice City gibi yapsam da işe yaramadı yine saniyelik donmalar oluyor. Bu problemi çözmek için ne yapmam gerekir ?

ram boyutu tam olarak yeterli değil bi 2gb daha ek atarsan rahat oynarsın

KS

Brszngn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
Konunuz mevcut iken ikincisini açmayın lütfen. İkinci kez tekrarlandığında uyarı cezası vermek zorunda kalacağım.
Çok üzgünüm konuyu daha doğru bir yere açmak istediğimden konuyu ikinci kez açtım bir daha tekrarı olmaz.

smart38' Alıntı:
Brszngn' Alıntı:

ram boyutu tam olarak yeterli değil bi 2gb daha ek atarsan rahat oynarsın
Hocam tabi ben de ilk başta böyle düşünmüştüm fakat internette 4GB Ram ile rahat oynanabileceğini gördüm. Benim diğer bir düşüncem ise Hard Diskin eski olması. Acaba HDD'min eski olması oyun hızında etki eder mi ?

Pogue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sistemin 64 bitmi?
video çözünürlüğü 800x600 demi?
oyunun içine gir ve grapix ayarlarına bak ekran kartını ne kadar kullanıyor.

Enes Akbulut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
benim bilgisayar donuyor ve daha 1 aylık özellikleride gayet iyi yardımcı olabilir misiniz
ekran kartı      :nvidia geforce 930m
ram           :12 gb
işlemci        :i5 6200u 
işetim sistemi     :windows 10
marka asus

Ahmet Doğukan G.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Akbulut' Alıntı:
benim bilgisayar donuyor ve daha 1 aylık özellikleride gayet iyi yardımcı olabilir misiniz
ekran kartı      :nvidia geforce 930m
ram           :12 gb
işlemci        :i5 6200u 
işetim sistemi     :windows 10
marka asus

Dostum sen yeni bir konu aç.

ozgunpekdemir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Benzer sorunları yaşadım.
1-GTA V ayarlarında dx 11 gibi seçenekler var lütfen son sürüm kullandığına emin ol
2-Vsync özelliğini devredışı bırakıp daha yüksek fps almaya çalışma- Açık olduğundan daha performanslı çalışıyor
3-Özelliklerin hepsini Normal yada kapalı yaparsan aynı sorun oluşabiliyor. Optimizasyon olarak internette belki ayarları bulabilirsin.
4-işlemci ısınıyor olabilir. Darboğaz yapmayacağına inansan da GTA V maalesef yapabiliyor.
5-Hdd cache çok önemli GTA V için- Bende 16mb Cache olan HDD ile 64mb olan HDD'yi test ettiğimde problem yaratanın HDD olduğunuda görmüştüm.
Bunların dışındaki konuları zaten arkadaşlar yazmışlar. Ben şunu öğrendim basit düşünmek gerekiyor bazı şeylerde:)

Umut Tekçam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
evet diğer arkadaşların dediği gibi ram bellek farkın biraz var. Sen biraz overclock yap ram frekansını yükselt. Hatta işlemcini ve ekran kartınıda overclockla ve bize anlık bildir kardeşim. Kolay gelsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri