Bilgisayarın kendi kendine sürekli restart atması

dedektif34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Yaklaşık 2 yıldır kullandıgım pc durup dururken kendi kendine restart atmaya başladı. Ama bu Restartların ardı arkası kesilmiyo başladıgı zaman sürekli devam ediyodu. Bende Format attım, formattan sonra ki 1.5 gün boyunca çok rahat kullandım bi sorun yoktu hemde gece bile açık bırakmıştım. Neyse bugun bir oyun oynarken birden yine restart attı kendine ne oluyo demeye kalmadı restartlar arka arkaya gelmeye başladı. Pc açılış ekranında (İşlemciyi Rami bios ayarlarına girilen yer) daha burada bile res atıyor arka arkaya. PCyi kapatıp 10 - 20 dk kadar bekleyip tekrar actıgımda ise bi 10 dk duruyor sonra yine kendini restart ediyor.

Sorun Xp falan degil çünkü format attıktan sonra bile olmaya başladı.

Garip olan belli bi süre geçtikten sonra atıyor. Isınmadan sonra kasanın içindeki bileşenlere dokunduğumda sıvı soğutma ve işlemci çok sıcaktı ekran kartı dahil Dedigim gibi formattan sonra yaklasık 2 gun boyunca rahat kullandım bi anda yine başladı.

Güç Kaynagı kullanıyorum. Ama bir arkadaşım sorunun Power Supply den kaynaklanabilecegini söyledi. Bir başkasıda ram'den.

Ayrıca kasayı açıp uzerındekı tozlarıda aldım temızledım fanlar normal dönuyo yani onlardan kaynaklandıgını sanmıyorum

Birde BİOS tayken pc sabit duruyo, xp acılınca 10 dk sora başlıyo restartlar.

ne yapmam gerektigini bilmiyorum acıkcası. yardımlarınızı beklıyorum Acil.

Sistem:
işlemci: i5 8600k
ekran kartı: asus 1070
anakart : z370-a asus prime
ram : 2x8 16gb corsair 3000mhz
ssd:kingston 250gb ssd
kasa : cooler master masterbox lite 5 80pls 600w
sıvı sogutucu : corsair hydro h45 120mm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Öncelikle RAM testi yapın bakalım ilk şüphe edeceğimiz şey RAM olur genelde. Sonra PSU alternatifine geçeriz.

RAM 'lerinizi test etmek için aşağıdakileri uygulayabilirsiniz.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte veya bir hata kodu ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur. Testi bitene dek sürdürün. Biraz uzun sürebilir.

KS

dedektif34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Öncelikle RAM testi yapın bakalım ilk şüphe edeceğimiz şey RAM olur genelde. Sonra PSU alternatifine geçeriz.

RAM 'lerinizi test etmek için aşağıdakileri uygulayabilirsiniz.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte veya bir hata kodu ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur. Testi bitene dek sürdürün. Biraz uzun sürebilir.
Anakart ve ekran kartını işlemci ram dahil servise götürüp test ettirdim calısan arkadas cyberpunk acıp oynadı ve hıc reset atmadan PSU'dan kaynaklanabılır mı oyunda iken gorev yonetıcısını acıyorum ıslemcı ve ekran kartı 100 de 100 lere cıkıyor akabindede kapanıyor reset atmaya baslıyor kasa ıcıne elımı goturdugumde cok ısınmıs bır halde tabi durum böyle.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben durumu tam olarak anlamadım siz sistemi komple olduğu gibi kasa dahil servise götürdünüz ve test mi edildi yoksa her bileşen ayrı ayrı mı test edildi? Eğer toplu halde yapıldıysa PSU değildir ayrı ayrı yapıldıysa sorunun PSU yada başka bir bileşen olma olasılığı da ortadan kalkıyor. Evinizdeki elektrik akımı sorunluysa ve PSU bu işin altından kalkamıyorsa sorun bu olabilir.

KS

dedektif34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben durumu tam olarak anlamadım siz sistemi komple olduğu gibi kasa dahil servise götürdünüz ve test mi edildi yoksa her bileşen ayrı ayrı mı test edildi? Eğer toplu halde yapıldıysa PSU değildir ayrı ayrı yapıldıysa sorunun PSU yada başka bir bileşen olma olasılığı da ortadan kalkıyor. Evinizdeki elektrik akımı sorunluysa ve PSU bu işin altından kalkamıyorsa sorun bu olabilir.

Durum şöyleki kasa içerisindeki parçaları servise götürdüm psu hariçi Kasa ile teslim almıyor cünkü servisler anakart işlemci ram ve ekran kartını orada test ettiklerinde evdeki gibi bir reset atma sorunu olmadı cok agır oyunlar acıp oynadı tık yok ama evdeki pc de makine belirli süreden sonra yineliyor PSU test edemedim götürdügüm bileşenleri tek tek kontrol ettirdim sorun yok komple test ettirdim yine sorun yok acaba evdeki kasada mı sorun kasanın içerisinde PSU ve Sıvı sogutma kaldı test etmedigim dediginiz seyi kontrol ettiricem prizden gelen elektrik akımını daha sonra bilgi verecegim size.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Isı ve güç odaklı sorunlar bu yaşadığınıza sebep olabilir. Diğer bileşenler test edildiğine göre önce bunlara bakmanız gerek. Sıvı soğutma ile ısı sorununuz olacağını sanmıyorum ama üründe bir arıza olabilir bakın derim. Birde başka bir PSU ile bakın derim PSU odaklı sorunlar genelde bu yaşadığınız sorunun en temel sebebi oluyor.

KS

dedektif34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Isı ve güç odaklı sorunlar bu yaşadığınıza sebep olabilir. Diğer bileşenler test edildiğine göre önce bunlara bakmanız gerek. Sıvı soğutma ile ısı sorununuz olacağını sanmıyorum ama üründe bir arıza olabilir bakın derim. Birde başka bir PSU ile bakın derim PSU odaklı sorunlar genelde bu yaşadığınız sorunun en temel sebebi oluyor.

Test ettiğimde sonuçları yazacagım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri