Soru Bilgiseyarıma Format Atamıyorum

ooıwyjm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bilgiseyarınız sıfırlanırken bir sorunla karşılaştı değişiklik yapılmadı diyor
format için usb hazırlamıştım onunla da denedim o da farklı bir hata veriyor hiçbir şekilde ne formal ne de sıfırlayabiliyorum

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Nasıl bir hata alıyorsun? Bunu bilmeden yardımcı olamayız kardeşim.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
denemedim nasıl yapabilrm
Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatınca Gelişmiş Başlatma Menüsü açılıyor.

Oradan Sorun Gider - Gelişmiş Seçenekler - Başlangıç Ayarları - Güvenli Mod’unu açın.

Bilgisayar güvenli moddayken sıfırlamayı tekrar deneyin.

KS

ooıwyjm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlatınca Gelişmiş Başlatma Menüsü açılıyor.

Oradan Sorun Gider - Gelişmiş Seçenekler - Başlangıç Ayarları - Güvenli Mod’unu açın.

Bilgisayar güvenli moddayken sıfırlamayı tekrar deneyin.
güvenli modda kullanılkmaz diyor

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
güvenli modda kullanılkmaz diyor
Tamam, aynı yere gelip mavi ekran gelince Sorun Gider deyip Bu Bilgisayarı Sıfırla gibi bir seçenek olması lazım. Onu dener misin bir de lütfen? Buradan istersen Dosyalarımı sakla ya da Her şeyi kaldır seçeneğini seçebilirsin.

Bunu dener misin birde.

KS

ooıwyjm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam, aynı yere gelip mavi ekran gelince Sorun Gider deyip Bu Bilgisayarı Sıfırla gibi bir seçenek olması lazım. Onu dener misin bir de lütfen? Buradan istersen Dosyalarımı sakla ya da Her şeyi kaldır seçeneğini seçebilirsin.

Bunu dener misin birde.
her seçeneği denedim sıfırla kısmındaki hepsi aynı hataya yakın hatalar veriyor

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
her seçeneği denedim sıfırla kısmındaki hepsi aynı hataya yakın hatalar veriyor
Normalde bu işlemler olması lazım kardeşim ama SSD veya HDD bozulduysa sıfırlaman ya da format atman biraz zor olabilir. Şunu bir de dener misin lütfen:

Komut İstemini yönetici olarak çalıştır. Şu komutu yaz:
Kod:
chkdsk C: /f /r

Bilgisayar yeniden başladığında otomatik bir tarama yapması lazım. Sonunda da sana ‘bozuk sektörler bulundu/düzeltildi’ gibi bir rapor verecek.

KS

ooıwyjm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Normalde bu işlemler olması lazım kardeşim ama SSD veya HDD bozulduysa sıfırlaman ya da format atman biraz zor olabilir. Şunu bir de dener misin lütfen:

Komut İstemini yönetici olarak çalıştır. Şu komutu yaz:
Kod:
chkdsk C: /f /r

Bilgisayar yeniden başladığında otomatik bir tarama yapması lazım. Sonunda da sana ‘bozuk sektörler bulundu/düzeltildi’ gibi bir rapor verecek.
hiçbir rapor vermedi resledim denetliyor dedi bitti açıldı direkt

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
hiçbir rapor vermedi resledim denetliyor dedi bitti açıldı direkt
Anladım o zaman. CrystalDiskInfo adlı bir uygulama var, bunu indirip diskin sağlık durumunu bir kontrol eder misin lütfen? Orada sana ‘İyi, Güzel, Kötü’ gibi sağlık durumu gösterecek. Eğer ‘Kötü’ derse muhtemelen disk değişmeden format ya da sıfırlama çalışmaz. Bu durumda yeni bir SSD alman gerekir maalesef.

KS

ooıwyjm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım o zaman. CrystalDiskInfo adlı bir uygulama var, bunu indirip diskin sağlık durumunu bir kontrol eder misin lütfen? Orada sana ‘İyi, Güzel, Kötü’ gibi sağlık durumu gösterecek. Eğer ‘Kötü’ derse muhtemelen disk değişmeden format ya da sıfırlama çalışmaz. Bu durumda yeni bir SSD alman gerekir maalesef.
yüzde 64 sağlık ile iyi gözükmekte

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
yüzde 64 sağlık ile iyi gözükmekte
%64 olması, diskin ömrünün yarısından fazlasının gittiği anlamına geliyor. Bu da artık yavaş yavaş bozuk dosyalar oluşturmaya başladığı demek. İleride tamamen gidebilir maalesef kardeşim. Özür dilerim ama aklıma da başka bir çözüm yolu gelmiyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri