Merhaba arkadaşlar oyun indir vipten gta san andreas indirim dedim indirdim işte onu açtım şunu kurdum falan başka forum sitelerine baktım site güvenilir falan diyorlardı işte bi anda büssürü programlar indirmeye başladı şuanda arkada büssürü program çalışıyor hiç birini kapatamıyorum kendi antivürüs porgramını indirdi kapatamıyorum silemiyorum benim antivürüs programımdan tarama yapmama izin vermiyor bilgisiyara formatmı atim
Hocam belirttiğiniz yeri hala daha olmak üzere uzun süredir kullanmaktayım ve sanırım siz siteden indirmeniz gereken oyun dosyaları yerine yanlışlıkla reklam indirmiş olmalısınız. Bu yeni kullanıcılar için genellikle sık karşılaşılan bir durum sayfa yorumlarında görüyorum. Sayfanın yardım bölümüne yazarak destek alabilirsiniz ama kendi önerilerimi de paylaşmak isterim.
En fazla reklam virüsü yemiş olabilirsiniz bu durumda ücretsiz ve başarılı bir araç olan Adwcleaner 'ı kullanıp temizlik yaptırın işinizi görecektir.
(Bulunan ve sileceği dosyaları kontrol edin. Tekrar indirebileceğiniz program dosyaları var ise sildirin)
Yine de başka tür virüsten tereddüt ediyorsanız eğer elinizde iyi bir anti virüs varsa onu kullanın yoksa da Avast free sürümün yeterli geleceğini düşünüyorum. Açılış taraması dahil kullanabilirsiniz. Avast işinizi görmez ise MalwareBytes edinmeye çalışın o halleder.
İnen programları ise 3.Parti program kaldırıcı araçları ile kaldırmanızı öneririm. İşlem sonucunda varsa CClenaer ile temizlik yapıp sistemi yeniden başlatın
Tercihen Revo Uninstaller veya Iobit Uninstaller
Kendi indirdiği anti-virüs programı için: Çoğu ant-i virüs programının kendi kaldırma aracı vardır bunu direkt kendi sitelerinde yayınlarlar ve gereken adımlar varsa bu adımları da paylaşırlar. Bu durumda yüklenen ant-i virüs programının adını Google'da şu şekilde aratırsanız "bla-bla uninstaller veya bla-bla removal tool" o anti virüsün kendi kaldırma aracını bulup onunla kaldırabilirsiniz. Bu ant-i virüs programını kaldırmak için iyi bir adım. Eğer kendi kaldırıcı aracı yoksa veya bulamadıysanız 3.parti program kaldırıcı araçlarıyla onu da kaldırmayı deneyebilirsiniz.
Bu gibi durumlar yaşamamak için (internet ortamını sık kullanıyor ve bilmediğiniz yerleri ziyaret ediyor ve indirmeler yapıyorsanız) tarayıcınıza reklam engelleyici indirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Reklam engelleyicinin önemi sizi reklam yerlerinden ve reklamlardan uzak tutmaktır ve bu gibi durumları minimuma indirir.
Ve Not: Herhangi bir yerden bir şey indirirseniz ve indireceğiniz dosyanın boyutunu tahmini olarak biliyorsanız eğer. İnen dosyanın boyutunu karşılaştırın. Arada devasa farklar var ise kesinlikle indirme yapmayın. Tabi torrentciyseniz bu durum değişir. Torrent kullanmadığım bu durumlarda size faydalı olabilecek bir bilgi/uyarı vs. veremeyeceğim..
Umarım faydalı olabilmişimdir.