Bilinmeyen Usb Aygıtı (Aygıt Tanımlayıcısı İsteği Başarısız Oldu)

jakubb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar, yeni almış olduğum Alienware AW2725DF Oled Gaming Monitörümü firmware güncellemesi yapmak için, kutu içeriğinden çıkan USB Type B - USB Type C kablosunu bilgisiyarıma bağladığım da Bilinmeyen USB Aygıtı (Aygıt Tanımlayıcısı İsteği Başarısız Oldu) hatasını alıyorum. Ne yaptıysam, ne denediysem asla çalıştıramıyorum. BIOS güncellemesinden tutun da driver yüklemesine kadar bakmadığım durum kalmadı. Bu konuda deneyimli bir arkadaş bana yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. İyi forumlar dilerim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Bilinmeyen USB Aygıtı (Aygıt Tanımlayıcısı İsteği Başarısız Oldu)
"Evrensel seri veri yolu denetleyicileri"

Bu tür çözüm yöntemlerine bakabidiniz mi*

KS

jakubb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhabalar, evet denedim fakat hiçbir şekilde çalışmıyor. 2 gündür kafayı yemek üzereyim...

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
PC kasa, usb portlar, anakart bağlantısı fizksel-donanımsal bir sıkıntı varsa diye akla gelse.
Aynı anda bütün usb portlarının arızalanması da çok çok güç.

Monitör kaliteli ve üst düzey bir monitör. Tam özelliklerini bakmadım. Yine usb üzerinden pc dışında başka bir aygıta bağlanma özelliği varsa bu şekilde bir deneyin

Şu aygıt yöneticisi
Evrensel seri yolu denetleyiciler, diper aygıtlar kısmları veya başka bir bölüm
Sarı ünlem işareti türünden ikaz var mı?

Alienware 27 360Hz QD OLED Gaming Monitor AW2725DF
Firmware-driver yükleyip kurdunuz? Hatta command center, bir ihtimal ilşkili olabilir.

Dell teknik destek USA sayfası artık olmadı, olmadı, sorun devam etti. Cevap vereceklerini tahmin ediyorum

KS

jakubb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hiçbir USB aygıtında problem yok, bilgisayarıma çok sayıda USB ile bağlı olan cihazlarım var. Klavye, fare vb. gibi cihazlar. Cihaza Alienware AW2725DF firmware dosyasını indiriyorum ve bu dosyayı yüklemek için monitör kutusunun içerisinden çıkan USB B/USB C kablosunu bağlamam gerekiyor. Sorun da burada başlıyor zaten bu kablonun USB B ucunu monitöre USB C ucunu da kasama bağlamam gerekiyor. Fakat bağlantıyı kurduktan sonra ekte göstermiş olduğum problemi yaşıyorum. Evet sarı ünlem ikazı mevcut usb sürücüsünün yanında. USB-C/USB-C kablo ile de yapılabildiğini okudum internet üzerinde ve sabah ilk iş gidip bu kabloyu aldım fakat bu sefer de her hangi bir şekilde kabloyu görmüyor bilgisayarım. Babamın dizüstü bilgisayarı ile de denedim fakat sorun gene aynı. Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum artık...

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2024-11-16 153513.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-16 153513.png
    21.6 KB · Görüntüleme: 15

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Cables Included
- Power cable (varies by country)
- DisplayPort to DisplayPort 1.4 cable
- USB-C to DisplayPort cable
- USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) upstream cable

''USB-C/USB-C kablo ile de yapılabildiğini okudum internet üzerinde ve sabah ilk iş gidip bu kabloyu aldım.''

Kutu içeriği bu şekilde gelmedi mi?

Şu fotonuzdaki sarı ünlem işareti olan.
Sağ tık > Özellikler > Ayrıntılar > Donanım kimlikleri > Değer bölümünde çıkanlar, bunları google amcada aratıkp bir bakın.

Firmware-Driverler:
Alienware_AW2725DF_FWUpdate_M3B103_Windows.exe
ALIENWARE_AW2725DF-MONITOR_A00-00_PTGGX.exe

formatındalar. Çalıştırın.... önce monitörü tanıyacaktır.

KS

jakubb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Evet hocam o 3 kablo çıktı, bende güncellemeyi USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) upstream cable bu kablo ile yapıyorum. Çünkü bunun ile yapılması gerektiğini gösteriyordu internet üzerinde. Fakat kabloyu taktığım da dediğim hatayı alıyorum işte, MSI driverlarına kadar her şeye baktım. "ALIENWARE_AW2725DF-MONITOR_A00-00_PTGGX.exe" bunu da indirdim yükledim fakat sorun aynı, yani USB B kablosunu nasıl okutacağımı bilgisayarıma asla bulamıyorum şaka gibi bir durum :D
"Şu fotonuzdaki sarı ünlem işareti olan.
Sağ tık > Özellikler > Ayrıntılar > Donanım kimlikleri > Değer bölümünde çıkanlar, bunları google amcada aratıkp bir bakın."
Yukarıda söylediğiniz gibi de yaptım. Google da çıkan neredeyse tüm sonuçlara baktım ama hep aynı şeyleri söylüyorlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri