Binama Fiber Hat Nasıl Gelir?

FBR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Selam, internetim hakkında birkaç sorum olacak fiber hakkında pek bir bilgim yok.
1- 70MB vdsl internet kullanıyorum, fiber saha dolabı binanın yanında, binama (eski bir bana ve şahısa ait bir binada kiracıyım) nasıl fiber çektirebilirim? Yada çektirebilir miyim? Niye kiracı olduğun yere fiber istiyorsun diye sormayın. :D
2- Fiber olunca hız ne alabilirim?
3- Farklı servis sağlayıcısı farklı hız verebilir mi? Mesela TT 200 verip de TN 100 der mi?
4- Ankarada yüksek hızlarda kullanan kullananlar varmış ve sağlayıcı daireye kadar direk fiber optik çekmiş. Acaba bu şekilde bir şey binama gelir mi? Bunun için ne yapmak lazım.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Selam, internetim hakkında birkaç sorum olacak fiber hakkında pek bir bilgim yok.
1- 70MB vdsl internet kullanıyorum, fiber saha dolabı binanın yanında, binama (eski bir bana ve şahısa ait bir binada kiracıyım) nasıl fiber çektirebilirim? Yada çektirebilir miyim? Niye kiracı olduğun yere fiber istiyorsun diye sormayın. :D
2- Fiber olunca hız ne alabilirim?
3- Farklı servis sağlayıcısı farklı hız verebilir mi? Mesela TT 200 verip de TN 100 der mi?
4- Ankarada yüksek hızlarda kullanan kullananlar varmış ve sağlayıcı daireye kadar direk fiber optik çekmiş. Acaba bu şekilde bir şey binama gelir mi? Bunun için ne yapmak lazım.
Ordaki fiberin türüne bağlı. FTTH veya FTTB olmasına göre değişir. FFTH eve kadar fiber, FTTB binaya kadar fiber. FTTH'de ordaki santralin kısıtlamasına göre 1000mbps'e kadar alabilirsin. FTTB de binaya kadar bir fiber kablo gelip, binadaki dairelere cat6 kablo ile dağılıyor. Maksimum 100mbps alabilirsin. İnternet sorgulamalarda ne çıkıyor altyapı? Belki gelmiştir de size söylenmemiştir. Mahallaye altyapı falan geldiğinde telekom haber verir normalde, atıyorum fiber geldi, 200tl kuruluma evinize çekelim, fibere geçebilirsiniz gibi. Oraya bakan telekom saha ekibinin numarası falan varsa işinize yarar baya. FTTH altyapıda, telekomun altyapısında firmalar çeşitli hızlar verebiliyor. Türknet maksimum 100 veriyor, Comnet 1000 e kadar verebiliyor.

KS

FBR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hocam şuan aktif olarak Türknet kullanıyorum. Altyapı 97mb çıkıyor. Daha önce kopma yaşadığım için 70 e çektik. Türk Telekom saha dolabı fibere geçti gibi bişey dediler başka birşey demediler.. onuda bana arızaya geldiklerinde dediler :) Ben Türknetliyim diye fibere geçirelim demediler desem Yan binada Türk Telekom kullanan tanıdığım var onada bişey demediler. Mahalleden de hiç evine fiber çektiren görmedim. Ama fiber dolabı var, anlayamadım gitti :)

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Hocam şuan aktif olarak Türknet kullanıyorum. Altyapı 97mb çıkıyor. Daha önce kopma yaşadığım için 70 e çektik. Türk Telekom saha dolabı fibere geçti gibi bişey dediler başka birşey demediler.. onuda bana arızaya geldiklerinde dediler :) Ben Türknetliyim diye fibere geçirelim demediler desem Yan binada Türk Telekom kullanan tanıdığım var onada bişey demediler. Mahalleden de hiç evine fiber çektiren görmedim. Ama fiber dolabı var, anlayamadım gitti :)
Telekomu arayıp altyapınızı sorgulatın bence. Eğer onlarda fiber var derse ben sizin vdsl altyapınızdayım hala nasıl geçebilirim diye sorarsınız. Türknet'te de olsanız telekom parasını kazanıyor yine :D

KS

FBR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arayıp sorayım hocam :D teşekkür ederim bilgileriniz için.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri