Soru Bios Güncellemesinde Güncelleme Ekranı Gelmiyor?

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207
MSI B650 Tomahawk Wi-Fi anakartını kullanıyorum. X3D Gaming mode güncellemesi geldiği için BIOS güncellemesini yapmak istedim. Flash belleği FAT32 şeklinde biçimlendirme işlemini yapıp BIOS dosyasını atıp flashı taktım. BIOS ekranına gidip M-Flash seçeneğini seçince yeniden başlatıyor anakarttaki bu ışık yanıyor ve ekrana flashı seçip güncellemeyi yapacağım ekran gelmiyor. Bilgisi dahilinde yardım edebilecek var mı? Bilgisayarı kapatıp açınca exit flash mode diyor sorunsuz BIOS girip açılıyor.

Ekli dosyalar

• PXL_20241126_133619619.jpg
    PXL_20241126_133619619.jpg
    602.7 KB · Görüntüleme: 7

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
USB belleği biçimlendirdikten sonra indirdiğin Bios dosyasının adını MSI.ROM yapıp Flash Diske at sonra Flash Diski Kasa arkasındaki Bios yazan USB girişine tak, Bios Flashback Düğmesine bas, düğmeye bastıktan sonra ışık yanar o ışık sönene kadar bekle 6-7 dakika sürer ondan sonra düzelir.
msi.jpg

KS

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207
USB belleği biçimlendirdikten sonra indirdiğin Bios dosyasının adını MSI.ROM yapıp Flash Diske at sonra Flash Diski Kasa arkasındaki Bios yazan USB girişine tak, Bios Flashback Düğmesine bas, düğmeye bastıktan sonra ışık yanar o ışık sönene kadar bekle 6-7 dakika sürer ondan sonra düzelir.Ekli dosyayı görüntüle 39544
Sorunu çözdüm çok saçma şey bende iki ekran takılı biri oled biri ips panel oledi söktüm garip şekilde ekran geldi güncellemeyi yaptım hayatımda böyle birşeye denk gelmedim

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Sorunu çözdüm çok saçma şey bende iki ekran takılı biri oled biri ips panel oledi söktüm garip şekilde ekran geldi güncellemeyi yaptım hayatımda böyle birşeye denk gelmedim
Bende çift monitör çok Bios güncelledim ama dediğin sorunu hiç yaşamadım çok tuhaf , neyse sorun çözülmüş geçmiş olsun.

KS

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207
Bende çift monitör çok Bios güncelledim ama dediğin sorunu hiç yaşamadım çok tuhaf , neyse sorun çözülmüş geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim bide bu modu açtıktan sonra ekstra bir ayar lazımmı yeni mod ama bilen varmı?

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
İnsanlar -15 curve cart curt yapıyo pbo falan açıyo x3d game mode ile ben çok ayık değillim bi expo açtım bide bu modu
Yok sadece Expo modu açıyorsun birde Advanced ya da Tweaker kısmında hangindeyse oradan Turbo Game Modeyi disabled ise Enabled yapıosun işlem tamam başka ayara gerek yok.

KS

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207
Yok sadece Expo modu açıyorsun birde Advanced ya da Tweaker kısmında hangindeyse oradan Turbo Game Modeyi disabled ise Enabled yapıosun işlem tamam başka ayara gerek yok.
Öyle yaptım x3d gameing mode mu ne var onu açtım expo açtım sorunsuz çalıştı bazılarında kitlenmiş pc tedirgin oldum ama ben öyle bişey yaşamadım

Son düzenleme:

galip

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
84
monitörü hdmı ile bağla bazen dp ile bios vermiyorbazı anakartlar

KS

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
207
monitörü hdmı ile bağla bazen dp ile bios vermiyorbazı anakartlar
Sorun dediğiniz gibi sanırım oled dpi ile bağlıydı söktüm hdmi ıps panel kaldı direk ekran verdi. çözmüştüm zaten ama şuan mantığa oturdu ek bilgi için teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri