Soru Bios Güncellenirken Elektrik Giderse Ise Ne Olur

İbrahimMert45

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
servis yaparsa yapar diye biliyorum ben eski ise anakartın rahmetli olur ama 5-6 dakika sürüyor güncellemesi

İbrahimMert45

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Bilgisiyarın bütün parcaları ona baglı BİOS güncellemesi demek düzgün çalışması demek

İbrahimMert45

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Ama merak etme o kadar uzun süre sürmiyor güncellemesi o kadar dert etmeyin.

meta_tekniker

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
  1. Güncelleme Başarısız Olabilir: Elektrik kesintisi, bios güncellemesini tamamlamanızı engelleyebilir. Bu durumda, bios güncellemesi tamamlanmadığından sistemlerdeki hatalar ortaya çıkabilir veya işletim sistemi başlatılamaz hale gelebilir.
  2. Briketleme (Brick) Riski: Elektrik kesintisi sırasında bios güncellemesi tamamlanmadıysa, anakartın bios yongası bozulabilir. Bu durumda, bilgisayarınız briketleme adı verilen bir durumda kalır ve başlatılamaz hale gelir. Anakart tamir veya değişiklik gerektirebilir.
  3. Veri Kaybı: Elektrik kesintisi sırasında işlemi tamamlamamışsa, sistemdeki güncelleme sonrasında kaybolabilir veya zarar görebilir. Bu durumda, önemli dosyalarınızı veya yedeklerinizi kaybetme riskiyle karşılaşabilirsiniz.

forlan06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
UPS alın, kafanızı dinleyin elektrik çok gidiyorsa. Alırsanız da APC Schneider alın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri